Airbrush set kopen? Dit zijn de beste airbrush sets van 2024!

Aanbiedingen score-1
Aanbiedingen score-1

Ben je op zoek naar een airbrush set, maar weet je nog niet precies welke je nodig hebt? Wij hebben onderzoek gedaan over de beste airbrushsets dat we gaan toelichten in dit artikel. Er zijn tientallen verschillende soorten airbrushsets die veelal ook voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Om je te helpen de juiste keuze te maken lees je hieronder wat de verschillen zijn, waar je op moet letten en wat de top 5 beste airbrushsetten zijn.

Dit zijn de 10 beste airbrush sets van 2024

In de top 10 beste airbrush sets van 2024 zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


Uitgelicht: 3 keer de beste airbrush set van 2024

Timbertech airbrush set met compressor

De Timbertech Airbrush set met compressor is de beste van 2024. De set is perfect voor zowel de beginner als de ervaren professional. Door het lage gewicht en de compacte compressor is hij eenvoudig thuis te gebruiken. De Timbertech Airbrush set is perfect voor airbrushes met nozzels tussen de 0,2 en 1 mm.

De Timbertech Airbrush Set is uitgerust met een sterke compressor. Deze geeft je een instelbare druk van 0 tot 4 bar. Het is afhankelijk van wat je precies gaat doen hoeveel druk je nodig hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om de nozzel te veranderen tussen de 0,2 en 1 mm.

Bij het kopen van deze beste airbrush krijg je niet alleen een compressor geleverd. In de airbrush set zit onder andere ook een drukmeter, filter en drukregelaar. Op deze wijze kun je direct aan de slag.

Bestel de Timbertech airbrush set met compressor op deze betrouwbare webshops:


Fengda FD-196K(AS-196K) Airbrush Compressor Set

De Fengda FD-196K(AS-196K) Airbrush Compressor Set is de beste volledige airbrush set uit deze lijst. De airbrush set wordt geleverd met veel verschillende accessoires, waaronder een airbrush houder en 5 potjes verf. Dit geeft je de mogelijkheid om direct te starten met de airbrush. Door de krachtige compressor verspreid je de verf gemakkelijk en snel.

De Airbrush set van Fenda zorgt voor een fijn en stil werk. De compressor kan zonder problemen in huis gebruikt worden, zonder dat andere last hebben van geluid. Daarnaast is de compressor onderhoudsvrij en is hij licht in gewicht. Dit maakt hem eenvoudig op te bergen en mee te nemen naar een andere locatie.

Als je op zoek bent naar de beste complete airbrush set, is de Fengda FD-196K(AS-196K) Airbrush Compressor Set de beste keuze. De 3.5 liter tank laat je maximaal twee airbrushes tegelijk gebruiken.

Bestel de Fengda FD-196K(AS-196K) Airbrush Compressor Set op deze betrouwbare webshops:


Crafts&Co® Airbrush Set met Compressor

De Crafts&Co® Airbrush Set met Compressor is een perfecte starterskit waar je direct mee aan de slag kunt. De compacte airbrush set neemt niet veel ruimte in beslag. Je maakt met de airbrush set eenvoudig zeer gedetailleerde illustraties.

De airbrush compressor heeft een vermogen van 10W om de mooiste illustraties te maken. Dit is goed voor een druk van 20 PSI. Dit zorgt ervoor dat de lucht en de verf goed gemengd worden en een subliem resultaat geven.

Doordat het apparaat erg compact is, geeft hij enkel druk als hij aan staat. Daarnaast is hij eenvoudig aan te sluiten en kun je hem direct gebruiken. Je bergt de airbrush set gemakkelijk op als je klaar bent. Als je op zoek bent naar de beste compacte airbrush set, is deze Crafts&Co® Airbrush Set met Compressor de juiste keuze!

Bestel de Crafts&Co® Airbrush Set met Compressor op deze betrouwbare webshops:


Wat is een airbrush?

Een airbrush is Engels voor luchtkwast. Je gebruikt een airbrush dus om iets te schilderen, of om een laag kleur aan te brengen. Je gebruikt dan geen kwast of penseel die je in de verf doopt, maar de verf wordt door middel van een apparaatje dat een airbrush pistool wordt genoemd op een ondergrond gespoten. In onze top 5 beste airbrushsets kun je verschillende elektrische airbrushes vinden die geschikt zijn voor diverse doeleinden. 

Hoe werkt een airbrush?

De airbrushes die we hebben bekeken om onze top 5 beste airbrushset mee samen te stellen werken allemaal min of meer volgens hetzelfde principe. Door middel van een compressor wordt er lucht samengeperst. Die compressor is met een luchtslang verbinden aan het airbrush pistool waar een verfbeker met vloeibare verf op zit. Door de samengeperste lucht die door de airbrush geleid wordt en door een ventiel naar buiten wordt gespoten ontstaat er onderdruk waardoor de verf uit de verfbeker in vernevelde vorm wordt meegezogen en aan de voorkant van het verfpistool er als een straal met hele kleine druppeltjes verf uit komt. 

Hoe schilder je met een airbrush?

Als je een airbrush gebruikt om mee te schilderen dan spuit je eigenlijk een dunne laag verf op een oppervlak. Om te schilderen hou je het airbrush pistool vast zoals je ook een penseel zou vasthouden. Bij de meeste modellen die bedoeld zijn voor gedetailleerd werk zit er boven op het airbrush pistool een trekker waarmee je de luchtdruk en/of de verfdruk regelt. Als je de trekker overhaalt komt er een nevel met verf uit je airbrush pistool, een beetje vergelijkbaar met wat er gebeurt als je de cap van een verfspuitbus indrukt. 

Kun je een airbrush alleen gebruiken om afbeeldingen mee te schilderen?

Je hoeft niet bang te zijn dat een airbrush alleen gebruikt kan worden door echte kunstenaars en illustratoren die uit de hand de mooiste afbeeldingen kunnen schilderen. Met een airbrush kun je namelijk ook mooie afbeeldingen maken met behulp van een sjabloon. Wil je bijvoorbeeld stijlvolle patronen aanbrengen op een ondergrond dan kun je dat perfect doen met een sjabloon. Door met sjablonen en verschillende kleuren verf te werken kun je de mooiste effecten creëren. In onze top 5 vind je een airbrush set die zeer geschikt is voor het werken met sjablonen.

Is een airbrush ook geschikt om modelbouw objecten mee te beschilderen?

Het gebruik van een airbrush is dus niet alleen voorbehouden aan artiesten die uit de hand mooie afbeeldingen kunnen schilderen. Naast het werken met sjablonen kun je een airbrush kun je ook heel goed gebruiken om ergens een egale kleurlaag op aan te brengen. Vooral in de hobbywereld en modelbouw wordt een airbrush veel gebruikt om de projecten in de verf te zetten. De onderdelen die beschilderd moeten worden zijn vaak heel klein, dat wanneer je het met een kwast zou beschilderen er al snel lelijke verfstrepen ontstaan. Dat voorkom je dus als je de onderdelen spuit met een airbrush. In onze top 5 beste airbrushsets hebben we een aantal modellen waar je perfect modelbouwprojecten mee kunt beschilderen.

De Timbertech Airbrush Set met Compressor is één van de beste airbrush sets van dit moment!

Wat zijn de voordelen van schilderen met een airbrush?

Als je met een airbrush werkt spuit je de verf in dunne lagen op je ondergrond. Doordat je de verf opbouwt uit dunne lagen krijg je een mooie egale verflaag zonder verfstrepen. De lagen zijn doordat ze heel dun zijn semi-transparant, waardoor je mooie overloopjes kunt maken en kleuren in lagen opbouwen zodat ze nog meer gaan stralen. En omdat met name bij professionele airbrushsets de lucht- en verftoevoer heel precies kan worden geregeld kun je ook hele fijne details maken. 

Wat is een airbrush set?

Omdat enorm veel verschillende soorten airbrushsets bestaan is het lastig om een algemene omschrijving te maken van wat je precies zou mogen verwachten van een airbrush set. Een airbrush set wordt uit verschillende componenten opgebouwd en die verschillen voor het doel waarvoor je de airbrush gaat gebruiken. We hebben voor onze top 5 beste airbrushsets met name gekeken naar sets die uit de volgende basiscomponenten bestaan: Een airbrush pistool, een compressor en een verfbeker.

Zijn er verschillende soorten airbrushsets?

Een airbrush wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld bij modelbouwprojecten, voor het retoucheren van foto’s, het beschilderen van nagels, het bespuiten van textiel of metaal en het maken van kunstwerken en illustraties. De airbrush wordt zelfs gebruikt op de filmset om make-up aan te brengen. Grotere airbrushes die je bovenhands vasthoudt en een grote verfbeker hebben worden verfspuiten genoemd en worden bijvoorbeeld gebruikt om auto-onderdelen te bespuiten. 

Waarom is het handig om een complete airbrush set te kopen?

Een airbrush set bestaat uit verschillende onderdelen, en meestal kun je alle componenten van een airbrush set ook los verkrijgen. Als je net begint met airbrushen weet je misschien niet goed wat je allemaal nodig hebt, en of de onderdelen die je uitzoekt wel op elkaar passen. Om te voorkomen dat je thuiskomt met onderdelen die niet compatibel zijn is het verstandig om een complete airbrush set te kopen. Als je al wat langer een airbrush gebruikt en weet wat je nodig hebt kun je je set helemaal zelf samenstellen. Met alles sets in de top 5 beste airbrush set kun je meteen aan de slag. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een airbrush set?

Als je een airbrush set gaat kopen dan is het handig om van tevoren te bepalen voor wat je het gaat gebruiken. Ben je bijvoorbeeld bezig met modelbouw auto’s dan heb je niet zo’n hele grote verfbeker nodig. Ga je schilderingen maken op echte autodeuren dan moet je verfbeker wat groter zijn en heb je waarschijnlijk ook een langere luchtslang voor de perslucht nodig. Let ook op of je een standaard voor je airbrush pistool erbij krijgt of erbij kunt kopen. Door het gewicht van de perslucht slang wordt het airbrush pistool al snel van tafel afgetrokken en kan het pistool beschadigd raken als het op de grond valt. 

Kan ik ook beginnen met airbrushen als ik er nog helemaal niets vanaf weet?

Het is zeker mogelijk om te beginnen met airbrushen als je er nog helemaal niets van af weet. Speciaal voor jou zijn er speciale starterkits waar alles inzit wat je nodig hebt. Als je net begint met airbrushen en een airbrush set voor starters koopt, kijk dan ook of je er een cursus bij kunt kopen of online kunt volgen. Met een duidelijke uitleg leer je het sneller en kun je kleine probleempjes die je tegenkomt tijdens het airbrushen makkelijk oplossen. In onze top 5 beste airbrush set staan ook sets die zeer geschikt zijn voor als je net met airbrushen begint. 

Producten vergelijker
Logo