De 5 beste mini kachels van 2022

Je zult in veel huizen kachels aantreffen. Ze kunnen voor sfeer zorgen maar ook voor warmte. Een kachel dient ervoor om ruimtes te verwarmen waar geen verwarming is. Er zijn veel soorten kachels te koop. We geven je hier 5 mini kachels die wij het beste vinden. Alle kachels die wij hier beschrijven zijn voor iedereen betaalbaar.

Wat is een mini kachel?

Een mini kachel is iets kleiner als een gewone kachel. Veel mini kachels kun je verplaatsen. Een mini kachel kan dienen als bijverwarming. Mini kachels heb je in alle soorten en maten en elke kachel heeft zijn eigen werking.

Je hebt soorten mini kachels die zijn zo compact dat je ze zelfs op je bureau kunt zetten. Een mini kachel is kleiner dan een normale kachel. Je kan met een mini kachel kleine ruimtes verwarmen en sneller verplaatsen. Een mini kachel neemt weinig ruimte in.

Waarvoor gebruik je een minikachel?

Een mini kachel gebruik je in veel gevallen als bijverwarming. Heb je een ruimte waar geen verwarming is dan kun je deze kachels gebruiken. Denk hierbij aan een logeerkamer, een zolder, slaapkamer, veranda, badkamer of schuur. Een mini kachel wordt het meeste gebruikt in ruimtes waar het kouder is of geen radiator is. Zo krijg je de ruimte wel warm. Een mini kachel is handig wanneer je hem vaker moet verplaatsen naar een andere ruimte omdat die vaak niet veel gewicht hebben.

Werkt een mini kachel wel net zo goed als een normale?

Een mini kachel kan een ruimte net zo goed verwarmen als een normale kachel. Bij een mini kachel verwarmt die een bepaald aantal m², dat verschilt per mini kachel. Een grote normale kachel heeft meer ruimte in het verwarmen. Een normale kachel kan meer aan qua ruimte. Je kunt dan denken aan ruimtes die meer als 25m² bijvoorbeeld hebben.

Dit kan een mini kachel in de meeste gevallen niet aan. Het voordeel van mini kachels is dat ze zo compact zijn in de meeste gevallen dat je ze snel kunt verplaatsen. Dit heb je bij een normale kachel minder. Een minikachel kun je overal meenemen.

Je kunt dan denken aan een camping of een schuur. Een mini kachel kan handig zijn als je een volière hebt en je deze verwarmd moet hebben. Gewoon oppakken, aanzetten en laten verwarmen. Heb je een normale kachel is die niet altijd gemakkelijk te verplaatsen dus dan kan een mini kachel meer voordeel hebben.

Welke soorten mini kachels zijn er?

Je hebt verschillende soorten kachels. Een aantal mini kachels zijn:

 • Een ventilator kachel
 • Een bouwkachel
 • Een convector kachel
 • Een olie gevulde kachel
 • Een infraroodkachel

Wat houdt een ventilatorkachel in?

Een ventilatorkachel kun je zien als een elektrische verwarming. De ventilatorkachel wordt zo genoemd omdat in de kachel een ventilator zit. De ventilator zorgt voor verspreiding van warme lucht. De warme lucht komt in de ruimte waar je bent. Dat zorgt ervoor dat je huis snel verwarmd wordt. Een ventilator kachel heeft een redelijk warmtebereik van ruimtes.

Wat is een bouwkachel?

Een bouwkachel heeft een ventilator. Een bouwkachel is wat robuuster en heeft een dikkere gloeidraad. De ventilator in een bouwkachel is groter dan bij andere kachels en heeft meer vermogen. Het warmtebereik van een bouwkachel is groot. Kleine en middelgrote ruimtes worden snel warm maar door het warmtebereik is het soms mogelijk dat de grotere ruimtes ook goed verwarmd worden.

Is een convector kachel de juiste keuze

Een convector kachel is stil in gebruik. Het warmtebereik van een convector kachel is kleiner als bij een ventilator kachel. Het voordeel van een convector kachel is dat de omgeving gelijkmatiger opwarmt. Het zorgt ervoor dat de ruimte erdoor sneller warm wordt.

Een convector kachel voelt aan de buitenkant niet warm aan. Een radiator voelt heter aan als je deze aanraakt. Je kan dus zeggen dat een convector kachel veiliger is want doordat het water in de buizen wordt afgeschermd door een plaat en rooster voel je de aanraaktemperatuur aan de buitenkant niet. Een voordeel van een convector kachel is dat die direct warmte geeft.

Wat is een olie kachel?

Een oliekachel wordt gevuld met olie en die zorgt ervoor dat je huis wordt verwarmd. Zoals je weet blijft olie langer heet. Een olie kachel zorgt er dus voor dat je huis langer warm blijft. Het warmtebereik van een olie kachel is niet erg groot. Bij een oliekachel duurt het even voordat die echt warmte geeft. Veel olie kachels hebben minstens tien minuten nodig voordat je voelt dat het warm begint te worden.

Waarom een infrarood kachel kopen?

Een infrarood kachel zal niet de lucht verwarmen. De infrarood kachel verwarmt wel alles in je huis. Een infrarood kachel is efficiënter en vooral energiezuinig. Je hebt drie soorten infrarood warmtestralen. Elke infrarood kachel is anders.

Heb je een infrarood kachel met een korte golf infraroodstraling betekent dit dat je de meest intense warmte krijgt. Je zult het meteen voelen op je huid. Je kunt een infrarood kachel met de korte golf straling herkennen aan het felrode of oranje licht. Zorg ervoor dat je deze infrarood kachel niet in de buurt zet waar jij bent. Staat de infrarood kachel namelijk op een korte afstand dan kan je huid gaan verbranden.

Een infrarood kachel is een goede kachel maar plaats hem op een veilige afstand. Een infrarood kachel met medium golf infraroodstraling herken je aan het donkerrode licht. De stralingen hebben een vrij groot bereik. Je krijgt ook een intense warmte maar deze is minder fel als bij een kachel met een korte golf infraroodstraling. Met de medium golf infraroodstraling zul je niet snel verbranden.

De medium golf infraroodstraling is geschikt voor openbare ruimtes zoals bijvoorbeeld een kantoor of supermarkt. Wil je hem in je huis gebruiken dan is een badkamer, woonkamer of als terrasverwarming de juiste plek. De laatste infrarood warmtestraal is de lange golf infraroodstraling. Heb je deze kachel dan heb je geen zichtbaar licht. De temperaturen zullen lager liggen waardoor de stralen aangenaam aanvoelen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een mini kachel?

Als je een mini kachel wilt kopen dan zijn er een aantal dingen waar je op zou kunnen letten. Heb je de kachel nodig voor een kleine ruimte dan zoek er geen uit met een vermogen van 3000 watt want dat heb je niet nodig. Het is dan voor jou ook niet energiezuinig. Bij kleine ruimtes voldoet vaak een 500 watt minikachel.

De veiligheid van een kachel is belangrijk. Ga je een mini kachel kopen let dan op de oververhittingsbeveiliging en de omvalbeveiliging. Je weet dan dat je rustig kunt slapen. Valt de mini kachel om of raakt die oververhit dan schakelt die zich vanzelf uit. Een kachel zorgt voor warmte en dat betekent dat je hem in de winter niet vaak nodig hebt.

Welke kachel is het veiligst?

Als je een kachel koopt is het verstandig om te kijken in welke ruimte jij de kachel wilt gebruiken. Het is namelijk zo dat niet alle kachels voor elke ruimte geschikt zijn. Wil je bijvoorbeeld een losstaande kachel gebruiken in je slaapkamer dan is het verstandig om een te kopen met een omval en oververhittingsbeveiliging. Zoek je een kachel voor een geïsoleerde ruimte dan kan een convectorkachel zeer interessant voor jou zijn.

Wil je een kachel voor kleine ruimtes en die ook veilig zijn als ze zouden omvallen dan is een elektrische kachel wel verstandig. Een elektrische kachel heeft meestal een omvalbeveiliging. Stel je zoekt een kachel voor in je tent dan loop je geen gevaar want op het moment dat die omvalt schakelt die vanzelf uit. Een elektrische kachel is veilig.

Waarop hebben wij getest

Alle kachels zijn getest op verschillende dingen. Je zou kunnen denken aan het volgende:

 • Vermogen
 • Ruimte
 • Prijs
 • Beveiliging
 • Gewicht

Het vermogen van je mini kachel

Als je een mini kachel koopt kan het vermogen verschil uitmaken wat betreft het warmen van je huis. Niet alle kachels hebben vermogen nodig. Kies je een met vermogen dan is het een goed punt hier op te letten.

Het verwarmen van de ruimtes

Een mini kachel is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Wij hebben gekeken naar mini kachels die goed de ruimte kunnen warm houden.

De prijs van een mini kachel

Wij hebben gekeken naar minikachels die een goede prijs/kwaliteitverhouding hebben. Te goedkoop is meestal niet goed maar een dure is niet altijd nodig. Een mini kachel moet betaalbaar en zeer degelijk zijn.

De beveiliging van een mini kachel

Wij hebben gekeken naar kachels die goed beveiligd zijn. Een omval beveiliging en een oververhittingsbeveiliging zijn wel belangrijk bij het kopen van een mini kachel. Het zorgt ervoor dat je rustig kunt slapen. Als een kachel omvalt die losstaat dan slaat die door de beveiliging automatisch uit.

Het gewicht van een mini kachel

Let altijd erop dat een mini kachel niet te zwaar is. Een kachel die je kunt verplaatsen doordat deze wieltjes heeft zou handig zijn. Dit zorgt ervoor dat je hem kunt opbergen wanneer je de kachel niet meer nodig hebt.

1

De’Longhi Capsule HFX30C18.IW Mini Kachel

9.7Expert Score
De beste mini kachel

Deze mini kachel maakt gebruik van keramische technlogoie. Door de hoge wattage kan de kachel snel opwarmen. Door de goede kwaliteiten is het gekozen tot beste product.

Goede punt(en)
 • Goede kermische verwarmtechnologie
 • Druppelbescherming
 • Goede beveiliging tegen overhitting
2

Airking mini kachel

8.8Expert Score
Top kwaliteit mini kachel

Deze elektrische mini kachel heeft een modern niveau. Dit model heeft 1800 vermogen waardoor het redelijk snel opwarmd. Ook deze heeft een dubbele beveiliging tegen overhitting.

Goede punt(en)
 • 3 verwarmingniveaus
 • Goed temperatuur in te stellen
 • Fijne afstandsbediening
3

Rowenta Instant Comfort Compact SO2320

foto van een Rowenta Instant Comfort Compact SO2320
7.9Expert Score
Derde beste mini kachel uit de test

Deze mini kachel maakt weinig geluidsoverlast. Ook heeft het een koelfunctie en verschillende warmtesnelheden.

Goede punt(en)
 • Geluidsarme stand
 • Blijft goed koel aan de buitenkant
 • Praktische thermostaat met vorstberscherming
4

B-care Draagbare Kachel 1000W

foto van een B-care Draagbare Kachel 1000W
7.3Expert Score
Middelmatige kwaliteit mini kachel

Deze mini kachel heeft een snelle verwarmfunctie die de lucht binnen 3 seconde verwarmt. Ook maakt deze luchtverhitter gebruik van een tijdschakelaar.

Goede punt(en)
 • Aanbevolen voor ruimtes tot 11 vierkante meter
 • Keramische kachel
 • 3 verschillende warmtestanden
5

Rowenta Excel Eco Safe SO9265

foto van een Rowenta Excel Eco Safe SO9265
6Expert Score
Vijfde beste mini kachel uit de test

Deze Rowenta keramische kachel is makkelijk te gebruiken voor verschillende ruimtes. Net zoals de meeste producten die benoemd staan in dit artikel heeft deze een keramische functie.

Goede punt(en)
 • 2 verwarmingssnelheden
 • Beschermd tegen oververhitting
 • Veiligheidsalarm

   Logo