De beste spijkerpistolen getest en beoordeeld

Beste spijkerpistool

Ze worden ook wel eens tackers genoemd, maar natuurlijk is spijkerpistool een veel leukere en vooral meer stoere omschrijving van het apparaat dat in staat is om zeer snel spijkers, nagels en nieten in verschillende oppervlaktes aan te brengen.

Met het spijkerpistool bespaart elke timmerman kostbare tijd. Hoewel de meeste ervaren timmerlieden doorgaans wars zijn van innovaties, zweren de meeste specialisten tegenwoordig toch bij het beste spijkerpistool. En dat zegt genoeg over de toegevoegde waarde van dit ‘pistool’. Het beste spijkerpistool is er in heel erg veel verschillende uitvoeringen, en daar zit dus ook altijd het best exemplaar voor jouw specifieke werkzaamheden tussen. Dat kan niet missen.

Inhoudsopgave:

Wat is het beste spijkerpistool?

Laten we zeggen dat een spijkerpistool in staat is om zonder gebruik te hoeven maken van een hamer, schroeven en lijm gemakkelijk verschillende materialen kunt bevestigen. Dat geldt onder andere voor plaatmateriaal, isolatie en folie. Deze maakt het je helemaal gemakkelijk omdat je de diepte van de nagels (spijkers) in kunt stellen. In bepaalde gevallen kunnen ook nieten gebruik worden. Vaak heb je de keuze uit spijkers tussen de 15 en 50 millimeter, voor nieten geldt vaak een marge tussen de 16 en 40 millimeter. Mocht je opzoek zijn naar een machine die juist onderdelen aan elkaar lijmt, kijk dan een naar een lijmpistool.

Met name de snelheid waarmee je kunt werken spreekt in te voordeel van het beste spijkerpistool. Doorgaans krijg je de tacker inclusief een koffertje geleverd en vaak krijg je er meteen ook een grote hoeveelheid spijkers bij. Een spijkerpistool of tacker wordt ook wel eens een nietmachine genoemd. Het gaat echter wel om een machine met heel erg veel meer kracht dan een reguliere nietmachine. De spijkers gaan volledig het materiaal in. Daarom is de instelbare diepte zo belangrijk. Aan de ene kant moeten de spijkers voldoende diep het materiaal in gaan, ze mogen er echter nooit aan de andere kant weer uitkomen. Doorgaans kun je constructie spijkerpistolen en afwerk spijkerpistolen onderscheiden. Het verschil wordt door de typering eigenlijk meteen al duidelijk.

Waarvoor wordt een spijkerpistool gebruikt?

Voor het bevestigen van plaatmateriaal, isolatie en folie is een spijkerpistool uitermate gemakkelijk. Ook voor het aanbrengen van lambrisering bijvoorbeeld, kun je uitstekend met de beste tacker uit de voeten zoals dit ook geldt voor kroonlijsten. En wat dacht je van het bekleden van stoelen bijvoorbeeld. Ook dit gaat een stuk eenvoudiger met het spijkerpistool. Je kunt het pistool ook al gemakkelijk gebruiken omdat er vaak met een wat zachtere kop gewerkt wordt om zo beschadigingen aan de oppervlakte te voorkomen.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Behalve de vraag of de diepte instelbaar is, heb je bij de keuze voor het voor jou meest geschikte en dus beste spijkerpistool de keuze uit pneumatische uitvoeringen, elektrische spijkerpistolen en uitvoeringen die op een accu werken. Pneumatisch betekent dat de machine op luchtdruk werkt. Deze spijkerpistolen worden met name bij gevelbekleding, houtskeletbouw, (onder)vloeren en pallets gebruikt. De pneumatische spijkerboren zijn zeer krachtig en de spijkers worden echt vooruitgeschoten. Bovendien werken deze uitvoeringen nauwkeurig.

Kies je voor de elektrische variant, dan is de slagkracht vaak instelbaar en heb je een spijkerpistool dat veelzijdig in gebruik is. De elektrische is ook zeer geschikt als je schade aan materialen en omgeving wilt voorkomen, zeker als het om de wat zachtere materialen gaat. Een elektrisch tacker is vaak lichter van gewicht en beschikt over minder accessoires. De bewegingsvrijheid is een groot pluspunt.

Dan kun je ook nog kiezen voor een spijkerpistool accu. Deze uitvoeringen zijn sterk in opkomst. Dat heeft te maken met de enorme bewegingsvrijheid die je hebt. Aan de andere kant zijn deze spijkerpistolen vaak wel wat zwaarder. In de meeste gevallen kun je met spijkers, nagels of nieten van verschillende formaten werken als je kiest voor het spijkerpistool op accu. een spijkerpistool accu komt zonder draad en is daarmee veel meer flexibel. Wanneer je een spijkerpistool accu op moet laden is dit vaak zo gebeurd en kan je er weer voor enige tijd tegenaan.

De beste 5 spijkerpistolen

1

Vonroc accu tacker

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit spijkerpistool

Een spijkerpistool is een must voor iedere klusser! Met deze tacker niet of spijker je moeiteloos plaatmateriaal of plafondbekleding vast

Pluspunt(en)
 • Door de slanke punt, is deze tacker ook uitermate geschikt voor smallere elementen
 • Daarnaast beschikt het spijkerpistool over een comfortabele eenhandsbediening met een slipvaste softgreep en een veiligheidsschakelaar.
 • de tacker voorzien van een goede beveiliging
Minpunt(en)
 • Alleen te activeren met ingeschakelde netschakelaar
2

Einhell Elektronisch spijkerpistool

9Expert Score
Erg hoge kwaliteit

Dit spijker- en nietpistool neemt aanzienlijk veel werk uit handen wanneer u bijvoorbeeld dunne houten platen vast wilt zetten, zonder dat hier een hamer bij komt kijken.

Pluspunt(en)
 • Handig in gebruik
 • Duurzaam
 • Krachtig
Minpunt(en)
  3

  Professionele Tacker en Spijkerpistool op Accu

  Beste spijkerpistool
  8.7Expert Score
  Elegant design met veel functies

  Iedere professional in de afbouw weet dat een tacker of spijkerpistool tot de belangrijkste gereedschappen behoren tijdens de klus. Tackers werken meestal op perslucht.

  Pluspunt(en)
  • Deze accu-tacker is zeer krachtig en kan spijkers tot 50 mm lengte en krammen tot 40 mm lengte in iedere houtsoort aanbrengen
  • Dit spijkerpistool is voorzien van een tweede modus waarin het pistool de volgende spijker zal “schieten” zodra de tip van het pistool (weer) wordt ingedruk
  • Goede kwaliteit
  Minpunt(en)
   4

   Silverline Pneumatisch

   8.5Expert Score
   Stijlvol & makkelijk te gebruiken

   Voor het afvuren van 18 Ga (10-22 mm) spijkers en 18 Ga (13-40 mm) nietjes.

   Pluspunt(en)
   • Inclusief 6 mm (1/4") mannelijke snelkoppeling
   Minpunt(en)
    5

    Pneumatische Spijkerpistool/Tacker

    Pneumatische spijkerpistool
    8.5Expert Score
    Krachtige spijkerpistool

    Deze krachtige tacker vuurt 50-90 mm spijkers in een hoek van 34° af.

    Pluspunt(en)
    • Het magazijn houdt 90 10-12-gauge spijkers.
    • De uitsnede voorkomt leegafvuring.
    • Lichte magnesium behuizing.
    • De tacker is voorzien van een verstelbare penetratiediepte en is geschikt voor dak framewerk, hekwerk, bevloering en het leggen van vlonders.
    Minpunt(en)

       Logo