De beste Broodbakmachines van 2022

Broodbakmachine

Meestal hebben we het niet zo op geurtjes in onze huizen. Bij de broodbakmachine ligt dat duidelijk anders. De geur van vers brood is een geur waarvan iedereen houdt. Het bakken van je eigen brood is goedkoper dan het kopen van een brood bij de warme bakker. En bovendien is het werken met een broodbakmachine iets wat echt iedereen kan. Begin met een wit brood, en ga vervolgens ook aan de slag met een volkoren, bruin of krentenbrood.

Wat is een broodbakmachine?

Het zal geen verrassing zijn dat een broodbakmachine een machine is waarmee je lekker vers brood maakt. Het kan dan gaan om wit, bruin, volkoren of krentenbrood. Werken met een dergelijke machine is allesbehalve ingewikkeld. Iedereen kan het en met de machine heb je die heerlijke geur van vers brood in je huis. Je bereidt bovendien altijd vers brood en je kunt goedkoper zelf je brood bakken dan dat je elke dag naar de warme bakker gaat. Redenen voldoende dus om ook voor een broodbakmachine te kiezen. Je maakt met de broodbakmachine verschillende formaten broden en als je elke dag opnieuw brood gaat bakken dan is de aanschaf van losse producten goedkoper dan een kant en klare mix.

Waar wordt een broodbakmachine voor gebruikt?

Brood is een belangrijk onderdeel van ons leven. De meeste mensen beginnen er hun dag mee en nemen brood mee naar het werk. Om te besparen kun je kiezen voor een broodbakmachine, als je althans de benodigdheden los koopt en niet steeds kiest voor een kant en klare mix. Houd bij de bereiding van een brood wel rekening met een bereidingstijd van drie uur. Ook is een broodbakmachine gemakkelijk als je een bepaalde allergie hebt, want dan laat je het allergie veroorzakend bestandsdeel er simpelweg uit. Check in dat kader wel altijd of er een glutenvrij bakprogramma beschikbaar is.

Een goed brood kost gewoon de nodige bereidingstijd, hoewel de meeste broodbakmachines wel een ‘snel’ knop hebben. Meestal echter wordt het brood niet smakelijker als je het snel maakt. Het maken van een wit brood is gemakkelijker dan een bruin brood. Koop je een broodbakmachine en ga je voor het eerst een brood bakken? Kies dan eerst voor een wit brood. Zo wen je gemakkelijk aan de machine en de mogelijkheden die de machine biedt. De broodbakmachine kan veel, zo niet alles. Het kan in elk geval alles wat nodig is om een lekker, vers brood te bakken.

Kneden, rijzen en afbakken? Het is aan de broodbakmachine wel toevertrouwd. Doet de machine eenmaal zijn werk, dan heb je er feitelijk geen omkijken meer naar. Er is een venstertje waarmee je naar binnen kunt kijken. Belangrijk is dat echter niet.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Voor je nou op jacht gaat naar de voor jou perfecte broodbakmachine is het verstandig eerst een aantal zaken op een rijtje te zetten. Zo moet je voor jezelf nagaan wat je wilt met de grootte van het bakblik, want die verschillen per machine en per merk. Ook heb je de keuze uit een of twee kneedbakken en opvallend bij het aanbod broodbakmachines is het grote prijsverschil.

Maak een budget vrij en koop een goede broodbakmachine die binnen dat budget blijft. De grootte van het venstertje om naar binnen te kijken verschilt ook nogal eens per machine. Dat venstertje is echter allesbehalve belangrijk. Het is leuk, maar meer ook eigenlijk niet. Check of de broodbakmachine een snel-knop heeft en of er een programma beschikbaar is om glutenvrij brood mee te bakken. Een ding weet je zeker. Elke broodbakmachine levert die heerlijke geur van vers brood op in je huis. Alleen daarom al is een dergelijke machine zeer de moeite waard.

De beste 5 broodbakmachines

1

Inventum BM55

Beste broodbakmachine van Inventum
9.2Expert Score
Hoge kwaliteit broodbakmachine

De Inventum broodbakmachine BM55 is geschikt voor maximaal 800 gram brood. De broodbakmachine heeft 12 automatische programma’s, bijvoorbeeld voor het maken van jam en glutenvrij brood. 

Pluspunt(en)
 • maakt 800 gram brood
 • 12 programma's
 • geschikt voor glutenvrij brood
Minpunt(en)
  2

  Princess 152006

  Princess 152006 broodbakmachine
  8.5Expert Score
  Stijlvol & makkelijk te gebruiken

  Elke ochtend wakker worden met de geur van versgebakken brood. Met de volautomatische cool-touch Princess 152006 broodbakmachine is dit heel eenvoudig.

  Pluspunt(en)
  • Met 15 voorgeprogrammeerde bakprogramma’s en een instelbare timer kan je ’s avonds de ingrediënten in de broodbakmachine doen en ’s ochtends wakker worden met een heerlijk nog warm zelfgebakken brood
  • Ideaal voor allergieën en speciale diëten
  Minpunt(en)
  • Deze broodbackmachine maakt meer geluid dan andere.
  3

  MEDION Broodbakmachine MD 18636

  9.1Expert Score
  Moderne broodbakmachine van hoogste kwaliteit

  Deze broodbakmachine van Medion is gemakkelijk te gebruiken en heeft 12 bakprogramma´s

  Pluspunt(en)
  • Met 12 bakprogramma's
  • Toepasbaar op elke Locatie
  Minpunt(en)
   4

   Panasonic SD-2500WXE

   8.7Expert Score
   Elegant design met veel functies

   Broodbakker met vernieuwde 100% glutenvrij brood instelling, nieuwe specialiteitsinstelling en een nieuwe jam- en compote instelling

   Pluspunt(en)
   • De broodbakmachine is naast brood ook geschikt voor cake, jam en compote maken
   • De broodbakmachine kan een inhoud van 1200 gram aan
   • Goede kwaliteit
   Minpunt(en)
   • Geen warmhoudfunctie
   5

   Moulinex – Home Bread Baguette OW6101

   8Expert Score
   Duurdere versie broodbakmachine

   Met de Moulinex Home Bread Baguette maak je zelf het lekkerste brood en stokbrood voor de hele familie

   Pluspunt(en)
   • 16 automatische programma's
   • Inclusief stokbroodplaten en bakkersaccessoires
   • Vers brood (tot 1.5 kg) en stokbrood in een handomdraai
   Minpunt(en)

      Logo