De 3 beste elektrische snoeischaren

Met een elektrische snoeischaar snoei je zonder dat je zelf kracht hoeft te zetten gemakkelijk heggen, struikgewassen en bosjes. Van de elektrische snoeischaar zijn onnoemelijk veel verschillende uitvoeringen op de markt beschikbaar. Behalve een elektrische snoeischaar, heb je ook snoeischaren op een accu en snoeischaren met een benzinemotor.

Wat is een elektrische snoeischaar?

De elektrische snoeischaar werkt op elektriciteit . Met een snoer maak je verbinding met een stopcontact en vervolgens schakel je de elektrische schaarfunctie in en hoef je zelf amper kracht te zetten om nauwkeurig te kunnen snoeien. De elektrische snoeimachine is een perfect gereedschap voor de kleine tot middelgrote heggen. Met een elektrische snoeier houd je steeds de controle over je snoeiwerk.

Onderzoek naar gezondheidsklachten

Je snoeit idealiter met vegende bewegingen. Uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen is gebleken dat de elektrische snoeischaar van alle snoeischaren de uitvoering is die de minste gezondheidsklachten oplevert. Als je het snoeiwerk met behulp van deze elektrische schaar bij wilt houden, dan gebruik je de gemakkelijk hanteerbare snoeischaar eenvoudig.

Veiligheid

Uiteraard is bij alle uitvoeringen van de elektrische snoeischaar aan de veiligheid gedacht. Zo slaan de meeste uitvoeringen van deze elektrische schaar uit als ze in een materiaal vastslaan. Andere modellen hebben een snelstop. Op het moment dat je de knop loslaat, stopt de snoeischaar.

terug naar menu ↑

Wanneer gebruik je een elektrische snoeischaar?

Doorgaans haal je de elektrische snoeischaar zeker twee keer per jaar uit de schuur, want de heg snoei je in elk geval twee keer per jaar. De eerste keer doe je dat ergens in de maanden mei of juni en de tweede keer in augustus of september. Je kunt de heg het best snoeien in de schaduw of als sprake is van wat bewolkt weer. Dan namelijk, voorkom je dat er zich een bruine gloed op de heg vestigt als gevolg van verbranding van de jonge takjes. Dader: de zon.

Tip: Behalve dat je bij de snoeiwerkzaamheden beschikt over de beste elektrische snoeischaar. Doe je er verstandig aan om een doek of zeil onder de heg te plaatsen. Dat maakt dat je na afloop veel minder tijd kwijt bent aan opruimwerkzaamheden. 

De elektrische snoeischaar maak je na de snoeiwerkzaamheden schoon. Je reinigt de messen met een zachte borstel en een schone doek. Het is ook al verstandig om de messen van de snoeischaar regelmatig met een spray te behandelen. Op die manier weet je namelijk zeker dat de messen lang in perfecte conditie blijven en je er lang plezier aan beleeft.

De meeste elektrische snoeischaren worden geleverd met een opbergkoker. Mocht dat niet het geval zijn, dan is het verstandig een dergelijke koker aan te schaffen. Ook op die manier verleng je namelijk de levensduur van de snoeischaar. Een handige variant op de Snoeischaar is de mini kettingzaag.

terug naar menu ↑

Belangrijke criteria bij het selecteren van een elektrische snoeischaar

terug naar menu ↑

Het mes

Behalve de motor is het mes uiteraard het belangrijkste onderdeel van de elektrische snoeischaar. Je hebt bij de snoeischaar de keuze uit een enkel of een dubbelzijdig mes. Met een dubbelzijdig mes kun je efficiënter werken. Dit omdat het mes zowel bij de heen- als de teruggaande beweging snoeit. Daardoor ben je eerder klaar en werk je dus sneller. 

terug naar menu ↑

Meslengte

Hoe langer het mes is, hoe efficiënter je werkt. Het is heel erg simpel; met een langer mes knip je in een beweging simpelweg meer. Een langer mes is bovendien gemakkelijker als je recht wilt snoeien. Een langer mes is aan de andere kant weer minder handig als je kleinere hegjes snoeit of wanneer je speciale vormen aan wilt brengen.

terug naar menu ↑

Maximale snijdikte

De maximale snijdikte wordt niet alleen bepaald door de kracht van de heggenschaar, maar is ook afhankelijk van het mes. Dat mes moet namelijk stevig genoeg zijn om dikkere takken door te kunnen snijden. Ook de openingen tussen de tanden dienen groot genoeg te zijn om een tak van een bepaalde dikte te kunnen knippen.

terug naar menu ↑

Veiligheid

Ook de veiligheid speelt een rol bij de aankoop van een elektrische snoeischaar. De meeste snoeischaren slaan af als het mes vastslaat in een tak. Ook heb je uitvoeringen met een snelstop. Aangeraden wordt om tijdens de werkzaamheden veiligheidshandschoenen te dragen. 

terug naar menu ↑

De 3 beste snoeischaren

1
terug naar menu ↑

Talen tools elektrische snoeischaar

Sample subtitle
Talen tools elektrische snoeischaar
9.2Expert Score
Hoge kwaliteit elektrische snoeischaar

Deze elektrische snoeischaar van Talen Tools is een krachtige snoeischaar met een accuduur van 3 à 4 uur. Als extra bij deze elektrische snoeischaar krijg je 2 accu's en een oplader.

Het mes
8.5
Meslengte
8.5
Maximale snijdikte
9
Veiligheid
9.5
Pluspunt(en)
 • Batterij van 3 à 4 uur
 • Takken tot 25mm dik
Minpunt(en)
 • Geen
2
terug naar menu ↑

Foumt Accu Snoeischaar SS-1

Sample subtitle
Foumt Accu Snoeischaar SS-1
8.5Expert Score
Redelijke kwaliteit elektrische snoeischaar

Deze elektrische snoeischaar is zeer krachtig en is zo gemaakt dat het ergonomisch is voor je hand. Dit product kan ook professioneel worden gebruikt.

Het mes
9
Meslengte
8
Maximale snijdikte
8.5
Veiligheid
8.5
Pluspunt(en)
 • Anti slip grip speciaal gemaakt voor ergonomie
 • Gratis accu, koffer en onderhoudsolie
Minpunt(en)
 • Geen
3
terug naar menu ↑

De Beste niet elektrische snoeischaar, De Gardena hefboomsnoeischaar!

Sample subtitle
9Expert Score
Hoge kwaliteit, goedkope prijs

Deze gewone snoeischaar die te koop is bij op Amazon heeft al meer dan 12.000 reviews, en dat is niet voor niets. Hij heeft een zeer goede prijs voor de portemonnee en is ook nog eens van hoge kwaliteit.

Het mes
9.5
Meslengte
8.5
Maximale snijdikte
9
Veiligheid
9
Pluspunt(en)
 • Makkelijk te gebruiken
 • Takken tot 25mm dik
 • Goede prijs
Minpunt(en)
 • Handmatige hefboomsnoeischaar

   Logo