De 6 beste elektrische steps van 2021

De elektrische step is tegenwoordig te vinden in alle soorten en maten. Deze wordt steeds populairder en zal je daarom ook meer en meer tegenkomen. Dit is ook niet bijzonder, omdat het een erg handig en compact vervoermiddel is voor jong en oud. Een rijbewijs is niet nodig en ze zijn handig in gebruik. Met de groeiende technieken rondom elektrische apparaten heeft ook de step een upgrade te pakken. Voorheen werd een step gezien als speelgoed voor kinderen en hierbij als manier om hen actief te houden.

Tegenwoordig ligt de behoefte echter ook bij volwassenen, die de elektrische step gebruiken als vervoersmiddel of gewoon simpelweg om sneller van A naar B te komen. Door deze groeiende populariteit zijn steeds meer fiets- en stepfabrikanten begonnen met het verkopen van elektrische steps. Hierdoor is het soms moeilijk om te achterhalen welke step er nou echt beter is dan haar “stepgenoten”.

Daarom hebben wij nu eindelijk naast onze review van de elektrische vouwfiets ook de bekende en de minder bekende steps met elkaar vergeleken, om hiermee zo overzichtelijk als mogelijk te laten zien wat het aanbod van ‘E-steps” in de markt is. Hiermee hopen we onze lezers zo goed als mogelijk te helpen bij het vinden van de voor hun beste elektrische step, die het beste aansluit bij hun wensen en behoeftes.

In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan bod:

Wat is een elektrische step?

Een elektrische step is een met motor aangedreven step die ervoor zorgt dat je in het verkeer flexibel en snel weg bent. Je moet even twee keer steppen, maar wanneer je het gas indrukt ben je direct weg. In Nederland en België zie je, voornamelijk in de steden, steeds vaker een elektrische step voorbij ‘zoomen’ en dat is niet zomaar.

Je hebt ze namelijk in heel veel soorten en maten, ze zijn gemaakt van verschillende materialen en ze verschillen in actieradius en wendbaarheid. Juist daarom is het belangrijk de juiste keuze te maken en te weten waar je op moet letten.

Er wordt in eerste instantie onderscheid gemaakt tussen de elektrische step voor kinderen en voor volwassenen. Mensen kijken in eerst instantie bij de aanschaf van een step uiteraard naar prijs. Het is echter zo dat er een hoop steps beschikbaar zijn voor een heel aantrekkelijke prijs, maar jammer genoeg moeten wij mededelen dat deze niet geschikt zijn voor het volwassen publiek.

Deze steps geven aan hoeveel het maximale toegestane gewicht is, wat bij de goedkopere E-steps in de markt rond de 50-60 kg ligt. Maar er zijn ook elektrische steppen die veel meer aankunnen, denk aan de Phaewo x10 pro die 120 kilogram aan kan. De andere belangrijke eigenschappen van de elektrische step zijn of ze met een zadel komen of niet, zijn ze opvouwbaar en hoe goed is de accu en wat zegt het vermogen.

Het vermogen van de elektrische step zit hem in de elektromotor. Deze is meestal gepositioneerd in het midden van step in het deel waar je op staat. In sommige gevallen zit de motor bevestigd aan het stuur, maar dit is eigenlijk nooit een probleem. De elektrische step komt vooruit door de aandrijving op de twee wielen vanuit de elektromotor en reageert bijna direct wanneer er gast word gegeven of wordt geminderd.

Niet minder belangrijk hierbij is dat elektrische steps beschikken over goede remmen. Veel gebruikers waren in eerste instantie een beetje onzeker over de veiligheid, omdat de gemiddelde step voor haar formaat toch een redelijke snelheid kan behalen. Maar ben maar niet bang, steps van goede kwaliteit beschikken over een dubbel remsysteem met schijfremmen of V-remmen. Let er dus wel even extra goed op dat u wanneer u met de step deel gaat nemen aan het openbaar vervoer, dat u een step aanschaft dat beschikt over dit remsysteem.

Hoe komt het dat de elektrische step zo populair is?

Je komt de step dus steeds vaker tegen in grotere steden. Het is gewoon een super handig, secundaire vervoersmiddel. De step is er wendbaar en compact, wat al helemaal zo is wanneer je een elektrische step aanschaft die opvouwbaar is. Deze kan je ook gemakkelijk mee nemen in het openbaar vervoer en zijn lichter dan bijvoorbeeld een vouwfiets. Ook hoef je wanneer de afstand van het station naar bijvoorbeeld je werk redelijk dichtbij is, eventueel niet meer te wachten op de bus. Het is daarom perfect om korte afstanden snel mee af te leggen. Daarnaast kost het nauwelijks inspanning, omdat de step al het werk voor je doet, waartegen je op een fiets wel weer mee moet trappen.

Door de diversiteit van verschillende elektrische steps die momenteel beschikbaar zijn op de markt ziet er voor iedereen wel iets bij wat aan zijn of haar behoefte voldoet. Er zijn steps die wat sneller gaan dan andere, die het langer volhouden of die gewoon simpelweg comfortabeler zijn omdat ze met een zadel komen. Reden genoeg dus om te overwegen een step aan te schaffen en mede de rede dat wij hebben vergeleken wat nou de beste elektrische step is.

Wat zijn de belangrijkste criteria waar wij op selecteren bij het vergelijken van de elektrische step?

Wanneer wij het hebben over de elektrische step, zijn er verschillende criteria waar wij rekening mee houden. Op basis van deze criteria hebben we een voorselectie gemaakt op basis van meerdere elektrische steps die beschikbaar zijn in de markt. Uit deze voorselectie hebben wij de beste steps gekozen welke wij vervolgens in dit artikel onder elkaar hebben beschreven. De criteria die wij in ons onderzoek mee hebben genomen zijn: actieradius, laadtijd, wielen, gewicht en kwaliteit.

Actieradius

Misschien wel het belangrijkste feit als het gaat om elektrische vervoersmiddelen, de actieradius. In andere woorden hoe ver kan ik met mijn elektrische step reizen voordat de batterij op is. Doordat de kwaliteit van de accu verschilt per merk, betekend dit dat de afstand die en step af kan leggen nog wel eens kan variëren. Je moet jezelf dus goed afvragen welke afstanden je met je elektrische step aan een stuk moet gaan afleggen, zodat je ervoor kan zorgen dat je geen step aanschaft die op de terugweg ermee uitscheidt 😉.

Laadtijd

De tweede eigenschap die meegenomen is in onze vergelijking is de laadtijd van de elektrische steps. Misschien niet zo belangrijk als de actieradius, maar toch goed om mee te nemen. De laadtijd staat voor de tijd die het kost om de batterij van de step, wanneer deze leeg is, weer compleet op te laden. Er is natuurlijk een zichtbaar verband tussen actieradius en laadtijd. Wanneer de accu groter is zal het ook langer duren om deze op te laden. Toch zitten ook hier weer kleine verschillen in die niet onopgemerkt moeten blijven.

Wielen

Daarnaast hebben we nog de wielen. Verschillende steps hebben verschillende wielen onder zich liggen. Deze dragen zowel bij aan de uitstraling van de elektrische step, als aan het comfort en wegligging wanneer je aan het ‘steppen’ bent. Vanzelfsprekend zorgen grotere wielen voor een stabielere step, maar wordt de step er natuurlijk ook zwaarder van. kleinere banden zijn daarentegen wel minder gehorig en hebben minder weerstand op het wegdek, wat leidt tot efficiënter gebruik van de accu. Maar ben maar niet bang, ook dit hebben wij meegenomen in onze analyse.

Gewicht

Gewicht speelt ook een belangrijke rol bij de keuze van een elektrische step. Dit geldt voornamelijk voor de mensen die van plan zijn hun step mee te nemen in het openbaar vervoer, deze mee wilt nemen in de auto of hem makkelijk willen opbergen binnenshuis. Deze eigenschap gaat gepaard met de mogelijkheid om de elektrische step in te kunnen klappen. Beide eigenschappen komen ten goede van de vervoerbaarheid van het product.

Kwaliteit

Als laatste genoemd, maar zeker niet minder belangrijk, de kwaliteit van de elektrische step. Qua kwaliteit zijn er verschillende onderdelen waar naar gekeken moet worden. Hierbij hebben wij gekeken naar de stevigheid van het materiaal, slijtage en gebruiksgemak. Deze aspecten hebben wij al vergeleken, zodat u het niet meer hoeft te doen. De kwaliteit per merk kan namelijk flink verschillen en dus is het erg belangrijk dit goed in de gaten te houden.

Op basis van ons vooronderzoek en met het oog op bovenstaande eigenschappen hebben wij voor onze lezers een top 6 van beste elektrische steps opgesteld. Hieronder kunt u lezen welke steps onze test als beste hebben doorlopen en welke als beste beoordeeld zijn.

Beste elektrische step 2021

 • Beste kwaliteit elektrische step – Segway Ninebot ES4
 • Beste prijs- kwaliteitverhouding elektrische step – Xiaomi M365
 • Beste koop elektrische step – FST10
 • Beste materiaal elektrische step – Phaewo x10 pro
 • Mooiste uitvoering elektrische step – Doogo x8
 • Redelijke kwaliteit elektrische step – Wind-Go e30 Max+

Vergelijk elektrische steps

#ProductGewichtMateriaalAccuradiusWielmaat
1Segway Ninebot ES414 kgAluminium45 km10″Bekijk prijs
2Xiaomi M36512.2 kgAluminium45 km8.5″Bekijk prijs
3FST1012 kgAluminium25 km8.5″Bekijk prijs
4Phaewo x10 pro3.2 kgAluminium25 km8.5″Bekijk prijs
5Doogo x817 kgAluminium45 km10″Bekijk prijs
6Wind-Go e30 Max+18 kgAluminium70 km10″Bekijk prijs

Beste uit de test: top 6 elektrische steps

Segway Ninebot ES4

De segway step van Ninebot. Knap staaltje techniek en design.De segway ninebot elektrische step is een van de populairste exemplaren in Nederland. Dit komt door de hele hoge prijs kwaliteit verhouding. Deze elektrische step wordt veel geproduceerd waardoor de kwaliteit en prijs enorm goed zijn. Hierdoor is de verkoop ervan enorm gestegen in afgelopen jaren.
8.7Expert Score
Mooi design met goede Radius

Het design van de segway elektrische step kwam prima uit de test, mede door het design en de radius krijgt het deze score.

Positief
 • Goede accuradius
 • Makkelijk te vouwen
 • Stevig materiaal
Minder
 • Wat prijziger
OnderwerpInfo
BatterijDe batterij heeft een accuradius tot 45 km. De batterij is 300 watt krachtig en kan daarmee een snelheid bereiken van 25 km/u. Het is dus een krachtige motor.
WielenDe wielen hebben een maat van 10″.
GewichtDe step weegt 14 kilo.
Prijs kwaliteit verhoudingDe prijs valt wat hoger uit dan de die van de andere elektrische steps. Als je nu niet ver hoeft te rijzen is de accuradius wel ideaal.
ConclusieErg mooie step om te hebben.

Xiaomi M365

Beste prijs/kwaliteitsverhouding
8.2Expert Score
Beste prijs/kwaliteitsverhouding

Uit de test van ons panel is gebleken dat deze step het beste uit de test kwam op gebied van prijs/kwaliteit. Hij is namelijk wat goedkoper dan de andere en toch stevig.

Positief
 • Goedkoopste uit de lijst
 • Makkelijk te gebruiken
 • Licht materiaal
 • Niet goed? Geld terug
Minder
 • Mindere accuradius
OnderwerpInfo
BatterijDe batterij heeft een accuradius tot 45 km. De batterij is 300 watt waardoor het snelheden kan bereiken van 25 km / u. Het is een krachtige motor.
WielenDe wielen hebben een maat van 8.5″.
GewichtDe step weegt 12.2 kilo.
Prijs kwaliteit verhoudingDe beste step als het aankomt op prijs/kwaliteitverhouding. Hij kost minder dan de andere steps maar heeft toch een prima kwaliteit.
ConclusieZeker een van de best mogelijke steps die er is.
8.9Expert Score
Snel, goedkoop en verre accuradius

Goedkoop met een verre accuradius. Kwaliteit staat bij dit artikel voorop.

Positief
 • Goedkoop
 • Opvouwbaar
 • Erg licht
 • Niet goed? Geld terug
Minder
 • accuradius
OnderwerpInfo
BatterijDe batterij heeft een accuradius van 15 tot 25 km. De batterij is 250 watt waardoor het snelheden kan bereiken van 25 km / u.
WielenDe wielen hebben een maat van 8.5″.
GewichtDe step weegt 12 kilo.
Prijs kwaliteit verhoudingDe prijs is een stuk lager dan die van de andere elektrische steps. wel compact en handig opvouw systeem.
ConclusieVolgens ons panel een van de beste keuzes.
9.1Expert Score
Hoogste kwaliteit op de markt!

De Phaewo x10 pro is de beste elektrische step die te koop is. Deze fiets heeft de verste accuradius, is niet te duur en heeft beste materiaal en kwaliteit die er is.

Positief
 • Transportgemak
 • Cruise control
 • Top materiaal en opvouwbaar
 • Niet goed? Geld terug
Minder
 • Lagere actieradius
OnderwerpInfo
BatterijDe batterij heeft een accuradius tot 25 km. De batterij is 250 watt waardoor het snelheden kan bereiken van 10 tot 20 km/u. Drie verschillende snelheid standen
WielenDe wielen hebben een maat van 8.5″.
GewichtDe step weegt 3.2 kilo.
Prijs kwaliteit verhoudingEen van de goedkoopste. Compact formaat en een goede motor die toch goede kwaliteit leveren.
ConclusieVolgens ons testpaneel de beste keuze voor een elektrische step met smart functies.

Doogo x8

Midden segment qua prijs en kwaliteit
7.6Expert Score
Simpel design en functioneel

Deze fiets heeft een slim design met hoge functionaliteit.

Positief
 • Een erg ver bereik
 • Makkelijk te gebruiken
 • Top vouwsysteem
 • Niet goed? Geld terug
Minder
 • Springt er nergens echt bovenuit
OnderwerpInfo
BatterijDe batterij heeft een accuradius tot 45 km. De batterij is 350 watt waardoor het snelheden kan bereiken van 25 km / u. Heeft dus een behoorlijk bereik en een krachtige motor.
WielenDe wielen hebben een maat van 10″.
GewichtDe step weegt 17 kilo.
Prijs kwaliteit verhoudingDe prijs ligt ongeveer in het midden segment. Deze step is niet de duurste maar ook niet de goedkoopste. De kwaliteit is ook prima en het ontwerp is slim bedacht.
ConclusiePrima gemiddelde step keuze. Je krijg precies waar je voor betaald.

Wind-Go e30 Max+

Volgens ons panel een prima step
8.5Expert Score
Prima step

Het is een prima step, maar hij doet net niet wat die belooft. Hij gaat net wat minder lang mee op de accu dan aangegeven.

Positief
 • Actieradius van 70km
 • Super makkelijk opvouwbaar
 • Cruise control
 • Zeer krachtige motor
Minder
 • Doet niet helemaal wat het beloofd
OnderwerpInfo
BatterijDe batterij heeft een accuradius tot 70 km. De batterij is 500 watt waardoor het snelheden kan bereiken van 30 km / u. De motor heeft kracht om tot een hoek van 20 graden te klimmen.
WielenDe wielen hebben een maat van 10″.
GewichtDe step weegt 18 kilo.
Prijs kwaliteit verhoudingDe prijs/kwaliteitsverhouding is goed. Je krijgt wel veel vermogen voor wat je betaald en het materiaal is goed.
ConclusieGoedkope goede step om te hebben.

Veel gestelde vragen:
Hoeveel bedragen de kosten voor een elektrische step?

Op de markt kan je op zijn goedkoopst een elektrische step voor 115 euro kopen. Dit is echter wel een elektrische step voor kinderen. Daarom hebben wij juist steps vergeleken waar zowel kinderen als volwassen gebruik van kunnen maken. De prijs voor deze steps ligt daarom tussen de 275 euro op zijn minst en kan oplopen tot meer dan 2.500 euro. De prijs is gewoon erg afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en behoeftes.

Is de accu wel van goede kwaliteit?

Een goede accu is van zeer grote waarde als het gaat om tevreden klanten op de lange termijn. Op de vraag wat de beste elektrische step is wanneer het aankomt op accuduur willen we het volgende meegeven. Een gemiddelde, maar goede elektrische step is volledig opgeladen na ongeveer 6 tot 9 uur. Deze gaan vervolgens iets van 25 minuten tot één uur mee voordat deze leeg zijn. het is wel belangrijk erbij te vertellen dat dit ook er afhankelijk is van je eigen gewicht en van de wegen waar je op rijdt. Rij je vaak op oneffen wegen en hellingen op, dan gaat de batterij sneller leeg. Maar wees maar niet bang, de 5 steps in onze vergelijking hebben een goede accu die niet zomaar op raken.

Hoeveel vermogen heeft de step?

Met het vermogen van de step hebben we het over de acceleratie en dus hoe snel de step vooruit komt. Bij elektrische apparaten wordt dit weergegeven in aantal watt. De gemiddelde elektrische step heeft een vermogen van ongeveer 300 watt. Ben je van plan om met de step veel hellingen op te gaan dan wordt een step met 600 watt aanbevolen, maar op de Nederlandse wegen is rond de 350 watt vaak gewoon voldoende.

Hebben jullie ook elektrische steps met zitjes in het onderzoek mee genomen?

Een hele terechte vraag, maar nee dat hebben we in dit onderzoek niet gedaan. Steps met zitjes hebben toch vaak een ander design, actieradius en prijskaartje. Wij wilde ons graag echt focussen op de standaard step.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Logo