De zes beste BBQ Thermometers op een rijtje

Bbq thermometer

De BBQ thermometer wordt gebruikt om de temperatuur van een stuk vlees te meten tijdens een barbecue. Wat zich onder het oppervlakte speelt bij een stuk vlees is altijd moeilijk in te schatten. Helaas zijn we nog niet zo ver om met infrarood sensoren te werken, dus moeten we kijken wat wel mogelijke opties zijn. Er is iets goeds uitgevonden om het bovenstaand probleem op te lossen namelijk een BBQ thermometer.

Wat is een BBQ thermometer?

Een BBQ thermometer is een thermometer die specifiek is ontwikkeld om de temperaturen te meten van stukken vlees. Een steak bijvoorbeeld kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. Denk hierbij aan de mate van gebakken. Omdat elke barbecue met andere omgevingen te maken hebben is het belangrijk dat rekening wordt gehouden of inderdaad alle bacteriën in het vlees weg zijn. Hiervoor kun je online een temperatuur vinden die bij de bereidheid van het stuk vlees past. Dus wanneer iemand vraagt voor een “medium gebakken steak” kun je precies zien hoeveel graden de binnenkant moet zijn.

Wat is de beste BBQ thermometer?

Het is lastig aan te geven welk BBQ Thermometer nou eigenlijk het beste is. Dat is en blijft meestal een kwestie van smaak en voorkeur. Toch zijn er altijd een aantal aspecten waar goed op gelet moet worden bij het maken van de juiste aankoop. Verschillende variabelen die wij vergelijken zijn bijvoorbeeld kwaliteit, betrouwbaarheid, design en gebruiksvriendelijkheid.

Bij een BBQ thermometer is kwaliteit van groot belang. Hierbij staat ook hoog in het vaandel dat de producten lang mee kunnen (duurzaamheid). Daarbij speelt ook betrouwbaarheid een grote rol. De prijs-kwaliteit verhouding is volgens ons bij alle producten erg goed. Wij vinden het belangrijk om al voordat we producten met elkaar vergelijken, de producten van lage kwaliteit eruit te filteren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de producten die we beoordelen het allerbest zijn.

Alle door ons gekozen producten hebben een mooi design en zijn erg gemakkelijk in gebruik. Het kost weinig tot geen tijd om het onder de knie te krijgen. Binnen no-time kan het product gebruikt worden. Het is natuurlijk wel nog de vraag welk design bij jou past.

Als u denkt dat u kunt vertrouwen op de ingebouwde bbq thermometer van je barbecue, dan moet je dat vergeten. Het is daarom veel beter om de temperatuurregeling van een BBQ thermometer te gebruiken.

D.m.v. gebruik te maken van een BBQ thermometer zorg je ervoor dat jouw vlees op de perfecte temperatuur is.

Reviews:

1

Meater Barbecue Thermometer Set

De BBQ thermometer van het merk Meater zijn naar ons onderzoek uitgekomen als beste. Deze BBQ thermometer heeft de modernste functies zoals het op afstand temperatuur meten. Het is soms onhandig om met een draad te werken die nog tussen de barbecue moet. De BBQ thermometer van Meater kan via de telefoon worden verbonden wat het volledig draadloos maakt.

Meater Block Barbecue Thermometer Set

Met de Meater vleesthermometers kan je vlees perfect garen, zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. 
9.5Expert Score
Hoogste kwaliteit BBQ thermometer

Hoge kwaliteit prijs verhouding! Dit is een van de beste BBQ thermometer sets die je maar kunt hebben. Zeker een aanrader!

Positief
 • Gaar meerdere stukken vlees perfect met 4 thermometers
 • Inzicht in voortgang, zelfs zonder de smartphone app te gebruiken
 • Thermometers worden automatisch opgeladen wanneer je deze in het blok plaatst
Negatief
 • Het (wifi) bereik van de Meater Block is 50 meter

Ervaren chef-kok

Met de Meater vleesthermometers kunt u het avondeten volledig koken, zonder dat u zich daar veel moeite voor hoeft te doen. Het Meater Block is een set van 4 Meater BBQ thermometers, maar heeft daarnaast een ingebouwde oplader en ingebouwd display. Op deze manier kun je een aantal stukken vlees koken voor het avondeten en zelfs zonder de smartphone-app kun je eenvoudig elk klein ding regelen.

Oplader

De Meater-thermometers werken draadloos op batterijen en kunnen worden opgeladen door ze in het Meater-blok te plaatsen. Het Meater Block heeft een USB aansluiting voor energievoorziening. Het is in feite aan te raden om de thermometers helemaal te schrobben voordat u ze weer in het Meater Block plaatst.

2

Meater Barbecue Thermometer

Deze BBQ thermometer is net zoals hierboven staat benoemd de beste uit onze test. Het verschil tussen deze en de bovenstaande is dat deze in enkelvoud wordt geleverd. Dit is natuurlijk goedkoper maar in sommige situaties iets ongunstiger. Bedenk van tevoren goed in waarvoor je het wilt gebruiken en voor hoeveel stukken vlees tegelijkertijd.

Meater Barbecue Thermometer

Een stressvrije barbecue met perfecte resultaten met de smart thermometer van Meater. Met behulp van de handige kookgids in de app bereik je perfecte resultaten met alle soorten vlees, vis en gevogelte.
9.5Expert Score
Hoogste kwaliteit thermometer

Hoge kwaliteit prijs verhouding! Dit is een van de beste BBQ thermometer sets die je maar kunt hebben. Zeker een aanrader!

Positief
 • Dankzij de bluetooth verbinding via de app kun je nu gezellig bij je gasten aan tafel zitten terwijl het vlees gebakken wordt.
 • De handige kookgids heeft een perfect plan voor alles wat je op de barbecue legt.
 • De hoogwaardige afwerking en oplaadbare batterij zorgen ervoor dat de Meater heel lang mee kan.
Negatief
 • Voor afstanden langer dan 10 meter kun je beter gebruik maken van de Meater Link Wifi.

Geen extra’s alleen achter de barbecue

De hele nacht achter de barbecue terwijl je vriendjes over het bureau zitten? Zit comfortabel met de hulp van Meater. Deze goede thermometer zorgt voor uitstekende barbecue-resultaten zonder dat u op prime plaats hoeft te nemen. Binnen de app kies je het soort vlees en de manier waarop je het gekookt wilt hebben, de goede thermometer houdt je op de hoogte van de resterende kooktijd en geeft zelfs een melding wanneer je vlees bijna klaar is.

Bbq thermometer vaste perfectie

De Meater-thermometer zorgt keer op keer voor uitstekende resultaten. De thermometer meet de binnen- en buitentemperatuur van het vlees en de verwijzing naar de handige app zorgt ervoor dat je altijd weet waar je staat. De app heeft een plan voor alle stukjes die je nodig hebt om op de barbecue te bakken. Vlees, vis, gevogelte, samen met Meater kunt u er eventueel gemakkelijk mee omgaan.

Eerste kwaliteit leveringen

De chroomstalen behuizing is eenvoudig te schrobben en water- en vuilafstotend. Het docking station voor de Meater is gemaakt van echt hout en ziet er door zijn trendy design in geen enkele keuken misplaatst uit.

3

HerQs Easy BBQ PRO Vleesthermometer

Met de HerQs Easy BBQ thermometer PRO maak jij de lekkerste maaltijden klaar in een handomdraai! Dit vleesthermometer systeem geeft precies aan hoe lang je een stuk vlees moet bakken, braden of garen. Steek één van de probes in het stuk vlees, en ontvang meldingen op je smartphone over de bereidheid van het vlees. Er zitten twee probes bij de HerQs Easy BBQ PRO, maar in deze voordeelbundel krijg je twee extra probes gratis, voor een totaal van 4 probes!

HerQs Easy BBQ PRO Vleesthermometer

Met de HerQs Easy BBQ PRO maak jij de lekkerste maaltijden klaar in een handomdraai! Dit vleesthermometer systeem geeft precies aan hoe lang je een stuk vlees moet bakken, braden of garen.
8.5Expert Score
Top product voor de bbq

Hoge kwaliteit prijs verhouding! Dit is een van de beste BBQ thermometers die je maar kunt hebben. Zeker een aanrader!

Positief
 • Handig inzicht in (het verloop van) vleestemperatuur tijdens het grillen en barbecueën
 • Je krijgt push-meldingen wanneer doeltemperaturen bereikt zijn
 • Vier robuuste en vuurveilige sondes meegeleverd
Negatief
 • Je moet binnen bluetoothbereik blijven met je smart device om een constante verbinding en het overzicht te houden

BBQ thermometer Voorkeuren

Zorg om te beginnen dat je barbecue op temperatuur is. Dat monitor je door middel van een thermometer (sonde). De vleesthermometer staat via Bluetooth in verbinding met jouw smartphone. Via de gratis app kies je welk vlees je gaat bereiden en hoe je het bereid wil hebben: welke temperatuur of bijvoorbeeld ‘rood’ of ‘medium’. Vervolgens doen jouw thermometer en app de rest. Het enige wat jij hoeft te doen is binnen een straal van tien meter van je BBQ blijven en het vlees er weer afhalen zodra je een push-bericht krijgt. Zo eenvoudig is dat! Heb je meer stukjes vlees op de barbecue liggen? In deze voordeelbundel vind je vier sondes, en via de app houd je maximaal zes sondes gelijktijdig in de gaten.

Handig om te weten

De vleesthermometers zijn professionele sensoren, uitgevoerd in RVS. Ze kunnen hogere temperaturen aan dan veel siliconen versies. Met de batterijen is het mogelijk om zo’n tweehonderd uur te grillen voordat ze leeg zijn. Het LCD-scherm is verlicht en duidelijk leesbaar. De thermometers kun je ook in de oven gebruiken!

4

Draadloze BBQ Thermometer Inkbird

Draadloze BBQ Thermometer Inkbird behoort als bbq thermometer. Ook deze bbq thermometer heeft een bluetooth functie die redelijk goed werkt. De temperatuur range dat het aankan is van 0 tot 250 graden. Bij dit pakket zitten 2 probes.

8Expert Score
Redelijke kwaliteit

Deze bbq thermometer is van redelijke kwaliteit. Er zouden nog wat verbeteringen kunnen zitten in de app en het bereik.

Positief
 • Je hebt de handen vrij voor andere dingen, terwijl je vlees perfect gaar wordt.
 • Handig in gebruik.
 • 8 voorgeprogrammeerde gerechten.
Negatief
 • Bereik voldoet niet altijd naar de wens.
5

Weber iGrill 2

De Weber iGrill 2 maakt gebruikt van een sensor die via bluetoot direct is in verbinding met een smartphone of tablet. Er is een specifieke app voor die ervoor zorgt dat je precies de temperatuur goed bijhoudt. Naar ons onderzoek behoort deze ook in de top 3 beste bbq thermometers.

9.2Expert Score
Geweldig product voor de BBQ

Zeker een aanrader als hulptool bij de barbeque, zeker als je met vrienden gaat zitten.

Positief
 • Gemakkelijk te koppelen
 • Viertal probes
 • Het gebruik van het apparaat en de aflezing van het scherm zijn zeer eenvoudig.
Negatief

BBQ thermometer geniet van uw barbecue-avonden tot het totaal

Het is eindelijk zomertijd en u moet ook uw dierbaren en vrienden uitnodigen voor barbecue-avonden. Gebruik een BBQ thermometer. Desalniettemin zult u niet de vruchten plukken van hun aanwezigheid, aangezien u het grootste deel van uw tijd zult moeten besteden aan het grillen van het vlees.

De thermometer stuurt je een melding op je smartphone, afhankelijk van het soort bereiding dat je misschien hebt gekozen. Wilt u dat uw steak rare, medium of juist well done? Je vlees wordt de hele tijd helemaal gaar en jij bent de koning van de barbecue!

6

HerQs Easy BBQ PRO Vleesthermometer

Mensen houden van barbecueën. Net zo snel als het klimaat het toelaat, gaan we massaal de achtertuin in en maken daar onze maaltijd klaar. Lekker, mals vlees klaarmaken op de barbecue lijkt eenvoudiger dan het is en we ontdekken dat het stuk voor stuk al te typisch is. De HerQs Easy BBQ Professionele vleesthermometer maakt het u gemakkelijk. U hoeft in geen geval te raden of uw vlees lekker is. En…. En langer, u haalt uw vlees precies op het juiste moment van de barbecue. Zo paars, zo gaar en zo heet als je wilt.

7Expert Score
Goed product voor de barbecue

Redelijke kwaliteit. Dit valt in het midden van de prijs kwaliteits meter.

Positief
 • Handig inzicht in (het verloop van) vleestemperatuur tijdens het grillen en barbecueën
 • Je krijgt push-meldingen wanneer doeltemperaturen bereikt zijn
 • Vier robuuste en vuurveilige sondes meegeleverd
Negatief
 • Je moet binnen bluetoothbereik blijven met je smart device om een constante verbinding en het overzicht te houden

Bbq thermometer Voorkeuren

Zorg er om te beginnen voor dat uw BBQ thermometer op de juiste temperatuur is. U bewaakt dit door middel van een thermometer (sonde). De vleesthermometer is via bluetooth gerelateerd aan je smartphone. Via de gratis app selecteer je welk vlees je gaat samenstellen en op welke manier je het klaar wilt hebben: welke temperatuur of bijvoorbeeld “paars” of “medium”. Dan doen je thermometer en app de rest. Het enige wat u hoeft te doen is binnen tien meter van uw barbecue te blijven en het vlees zo snel mogelijk weg te halen als u een pushbericht krijgt. Zo eenvoudig is het! Heeft u misschien extra stukken vlees op de barbecue? U kunt zes thermometers gelijktijdig via de app volgen.

Bbq thermometer Goed om te weten

De vleesthermometers zijn bekwame sensoren, gemaakt van chroomstaal. Ze zijn bestand tegen hogere temperaturen dan veel siliconenvariaties. Met de batterijen is het mogelijk om ongeveer 200 uur eerder te grillen dan dat ze leeg zijn. Het Lcd-scherm is verlicht en duidelijk leesbaar. U kunt zelfs de thermometers in de oven gebruiken!

Bent u toevallig nog opzoek naar een goede rookbarbecue? bekijk dan Hier onze review over rookbarbecue’s.
Ook hebben we verschillende reviews geschreven over andere slimme producten zoals Wake Up Lights en de slimme radiatorknop.

Producten vergelijker

Bij producten-vergelijker.nl maken we een zo relevant mogelijke selectie van websites die aansluiten bij de producten waar we de artikelen over schrijven. De pagina’s waar de producten op aangeboden worden zijn gecertificeerde webshops die ingeschreven staan bij de kamer van koophandel. Zo kunnen beter garanderen dat de producten die ze verkopen ook van de beschreven kwaliteit zijn en dat ze ook werken naar behoren, zodat er geen beloftes worden gedaan die niet nagekomen kunnen worden. Hierdoor krijg jij de beste BBQ Thermometer

Wij van producten-vergelijker.nl proberen al onze lezers een zo ongefilterd mogelijk beeld te geven. De verschillende producten die op onze website vergeleken kunnen worden zijn op aanvraag van onze bezoekers door ons onderzocht. Zo proberen wij ervoor te zorgen dat we alleen producten vergelijken en het in een blog zetten als meerdere mensen er ook echt iets aan hebben. Ons motto is dat wij geluk halen uit het helpen van anderen. Wij hopen dus werkelijk dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de zoektocht van onze bezoekers naar het producten dat bij hun past.

 1. Joost de Jong 6 juli 2021 op 15:31

  Top review, bedankt voor je hulp

  Logo