De 5 beste dekenkisten

Als je op zoek bent naar een veelzijdig ding op spullen in op te kunnen bergen, dan zou je eens kunnen kijken naar een dekenkist, Een dekenkist is eigenlijk een voorwerp dat iedereen in huis zou moeten hebben staan.

Misschien denk je dat de dekenkist alleen maar geschikt is voor het opbergen van deken doordat de naam je dit doet vermoeden, maar dit is dus helemaal niet het geval. Eigenlijk maakt het helemaal niets uit wat je er allemaal in steekt. Alles wat je zou willen zou je er in op kunnen bergen. Maar wat kun je dan allemaal doen met een dekenkist en waar zou je hem dan het beste neer kunnen zetten?

Inhoudsopgave:

De slaapkamer inrichten met een dekenkist

Een van de meest logische plaatsen waar je een dekenkist neer zou kunnen zetten is de slaapkamer. Tenminste, als je van plan bent om hem te gaan gebruiken voor het opbergen van dekens, beddengoed en kussens. Dan gebruik je hem waar hij eigenlijk voor bedoeld is.

Het mooie is, dat je een dekenkist helemaal naar eigen smaak kunt kopen. Zo kun je een dekenkist kiezen die helemaal bij de inrichting van jouw slaapkamer past. Je kunt ze in verschillende formaten krijgen, hierdoor is er altijd wel een geschikte kistte vinden voor iedere slaapkamer.

Er zijn ook dekenkisten te verkrijgen die je makkelijk onder je bed zou kunnen schuiven. Op die manier neemt het geen extra ruimte in, dus ook voor de kleinere slaapkamers is het mogelijk om een dekenkist te kopen.

Een dekenkist in je huiskamer

Misschien is het niet meteen je eerste gedachte om een kist in je woonkamer neer te zetten. Toch kan een dekenkist helemaal goed tot zijn recht komen in de huiskamer. Je kunt hem namelijk voor nog veel meer dingen gebruiken als alleen het opbergen van dekens en beddengoed.

Een dekenkist zou in je huiskamer een hele mooie aanvulling kunnen zijn op de rest van de inrichting en het interieur. Je kunt er namelijk veel spullen in kwijt, die anders misschien wel ergens opgestapeld zouden liggen in je woonkamer, of ze zouden misschien ergens gaan rondzwerven.

Zo zou je bijvoorbeeld de extra set sierkussens die je op je bank hebt staan op kunnen bergen in de dekenkist. Mocht je dan een keer willen wisselen van sierkussen, dan is dat binnen een handomdraai gebeurd. Maar ook als je visite krijgt en de sierkussens staan een beetje in de weg kun je ze er makkelijk in kwijt.

Maar ook tijdschriften die je niet graag weg zou willen doen zou je er in op kunnen bergen. Misschien heb je wel een tijdschrift dat je altijd graag wil bewaren om er nog eens iets in terug te zoeken. Dan is een dekenkist ook een perfect meubelstuk om je tijdschriften in om te kunnen bergen. Je zou ook een vacumeermachine erin kunnen doen.

Waar wordt een dekenkist van gemaakt?

Dekenkisten kun je kopen in verschillende formaten, vormen en uitvoeringen. Zo heb je ze van kunststof, hout of riet. De meest betaalbare zijn die van kunststof, deze worden vaak ook gebruikt in de tuin om de tuinkussens in op te bergen.

Mocht je voor de meest warme en sfeervolle materialen gaan, dan zou je het best kunnen kiezen voor een dekenkist van hout of riet. Deze materialen geven een extra sfeervolle uitstraling aan de ruimte waar je de dekenkist neer zal gaan zetten.

Ook de dekenkisten van de meer natuurlijke materialen als hout en riet zijn in meerdere kleuren te vinden. Er is altijd een dekenkist te vinden die bij de inrichting van jouw huis past en die helemaal naar jouw smaak zal zijn.

Waar kun je het kopen?

Een dekenkist kun je op verschillende manieren kopen. In de meubelzaken vind je ze vaak, maar ook in tuincentra kom je ze vaak tegen. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een dekenkist via verschillende postorderbedrijven te kunnen kopen.

Een van de voordelen van een dekenkist online bestellen is dat je er niet de deur voor uit hoeft. Maar een nadeel ervan is dat je pas ziet wat je gekocht hebt als je het in huis hebt. Mocht het niet goed of niet naar de zin zijn neemt ruilen meer tijd in beslag dan wanneer je deze in de winkel gekocht zou hebben.

De beste 5 dekenkisten van 2022

1

Opbergkist

foto van een Opbergkist
9.1Expert Score
Massief houten dekenkist

Deze dekenkist kan gemakkelijk worden gebruikt en bevat een massief houten buitenkant.

Goede punt(en)
 • Gebruiksvriendelijk
 • Massief hout
 • Sterk materiaal
2

Dekenkist Kistomize

foto van een Dekenkist Kistomize
8.6Expert Score
Opbergkist van goed materiaal

Dekenkist van Kistomize is ook gemaakt van stevig materiaal.

Goede punt(en)
 • Stevig materiaal
 • Massief hout
 • Duurzaam
3

Dekenkist Kistomize hout

foto van een Dekenkist Kistomize hout
8.2Expert Score
Stevig dekenkist met veel ruimte

Zeer stevige dekenkist met veel ruimte. Deze dekenkist is vooral geschikt voor mensen met vele dekens waardoor ruimte enorm belangrijk is.

Goede punt(en)
 • Stevig
 • Groot formaat
 • Vele mogelijkheden
4

Dekenkist legerhout

foto van een Dekenkist legerhout
7.6Expert Score
Legerkist van groot formaat

Grote formaat dekenkist met vele opbergmogelijkheden. Deze dekenkist kan worden gebruikt voor dekens maar ook voor andere voorwerpen om op te bergen.

Goede punt(en)
 • Luxe uitstraling
 • Redelijke formaat
 • Sterk
5

Houtenkist Army Naturel

foto van een Houtenkist Army Naturel
6.4Expert Score
Army natural dekenkist

Natural army kleur dekenkist die goed gaat met verschillende decoren in diverse huizen. Deze kist kan hierdoor makkelijk worden geplaatst in bijna elk huishouden.

Goede punt(en)
 • Mooi design
 • Sterk materiaal
 • Redelijke kwaliteit

   Logo