Elektrische chopper kopen? Dit zijn de beste elektrische choppers van 2024!

Aanbiedingen score-1
Aanbiedingen score-1

Nee. Het is geen Harley Davidson al lijkt de elektrische chopper daar van afstand wel wat op. Het stuur is hoger, het zadel breder en door het lage zwaartepunt ligt deze elektrische scooter als een blok op de weg. Dat is precies de reden dat de scooter zich ook op moeilijker begaanbaar terrein moeiteloos staande houdt.

De populariteit van de scooter is fors toegenomen de afgelopen jaren en de verwachting is dat die groei nog wel even door zal zetten. De elektrische variant van de scooter is goedkoper in gebruik dan een reguliere scooter en bovendien is het een veel duurzamer voertuig. En ook dat is tegenwoordig belangrijk. De toekomst is aan de elektrische chopper, laat dat duidelijk zijn.

Dit zijn de 10 beste elektrische choppers van 2024

In de top 10 beste elektrische choppers van 2024 zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


Uitgelicht: 5 keer de beste elektrische chopper van 2024

Cafecruiser HL6.0

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit elektrische chopper

De Cafecruiser HL6.0, deze mooie en stoere scooter zorgt ervoor dat je zorgeloos rijdt, zijn nieuwe design is gericht op jong en oud.

Pluspunt(en)
 • Lage onderhoudskosten
 • Bij een elektrische motor hoeft er geen olie te worden ververst.
 • Verschillende accu mogelijkheden 20Ah, 30Ah of 45Ah.
Minpunt(en)

  Bestel de Cafecruiser HL6.0 op onderstaande vertrouwde webshops:


  E-Gen 4.0

  8.8Expert Score
  Stijlvol & makkelijk te gebruiken

  Rijd nu 100% milieubewust op deze stoere elektrische e-chopper met een actieradius van wel 100 kilometer. Vrijwel geen onderhoudskosten, muisstil van A naar B en inclusief Nederlandse kentekenplaten.

  Pluspunt(en)
  • Vrijwel geen onderhoudskosten
  • Ideaal voor in de stad maar ook voor hierbuiten
  • Uitgerust met een 2x 20Ah accu
  • Zit comfortabel en heeft een mooie uitstraling
  Minpunt(en)

   Bestel de E-Gen 4.0 op onderstaande vertrouwde webshops:


   E-Chopper M1P

   8.5Expert Score
   Hoge kwaliteit E chopper

   Deze E chopper van ez-chopper.nl heeft een motor vermogen van 2000 Watt en kan snelheden bereiken van maarliefst 60 km/u.

   Pluspunt(en)
   • Uitneembare accu van 20Ah of 30Ah
   • Elektrische motor van 2000W.
   • Goedkoop dankzij directe verkoop.
   • Ideaal voor het stadsverkeer.
   Minpunt(en)

    Bestel de E-Chopper M1P op onderstaande vertrouwde webshops:


    E-CHOPPER M2

    8.2Expert Score
    Elegant design met veel functies

    De kwaliteit van deze e-scooter is uitzonderlijk. Deze E-chopper heeft drie verschillende mogelijkheden van accu’s; 20Ah, 30Ah of 40Ah. De afstand die hierbij kan worden gereden is dan 50km, 75km of 100km.

    Pluspunt(en)
    • Lage onderhoudskosten
    • Goede prijs/kwaliteit
    • Uitgerust met een lithium-ion accu
    Minpunt(en)

     Bestel de E-CHOPPER M2 op onderstaande vertrouwde webshops:


     E-CHOPPER M8

     7.9Expert Score
     Gloednieuw design qua frame en batterij

     Deze E-chopper is een van de meest verkochte choppers op de markt. Het nieuwe design trekt veel populairteit en ook heeft deze E chopper een handig display en fijne wegligging.

     Pluspunt(en)
     • 60km rijbereik
     • Deze robuuste chopper is voorzien van een 2000 Watt motor
     • Maximaal snelheid 50 km/u.

     Bestel de E-CHOPPER M8 op onderstaande vertrouwde webshops:


     Wat is een elektrische chopper?

     De elektrische chopper is een scooter die aan een indrukwekkende opmars bezig is. Zo zijn er dit jaar al meer van de elektrische brommer verkocht als in de jaren daarvoor. Dat heeft zeker met de elektrische chopper te maken, maar ook met het feit dat er meer en meer elektrisch gereden wordt en dat steeds meer mensen meer aandacht besteden aan het thema duurzaamheid. Een elektrische chopper is een soort van kleine Harley Davidson. De scooter werkt volledig op stroom en voor het rijden op de tweewieler is geen speciaal rijbewijs noodzakelijk maar volstaat het reguliere bromfietscertificaat of rijbewijs B. Wil je een tochtje maken op de elektrische scooter dan dien je wel minimaal zestien jaar oud te zijn.

     Topsnelheid van 25 kilometer per uur

     Met de chopper kun je een topsnelheid van 25 kilometer per uur bereiken en rijd je op het fietspad en op de weg. Opvallend aan de elektrische chopper is het zeer lage zwaartepunt en de ook al opvallend grote bandbreedte. Daarmee geldt het als een zeer stabiel voertuig. Nee, opbergruimte heeft de elektrische chopper niet en rijd je op de tweewieler dan is het dragen van een helm verplicht. 

     Het is heerlijk rijden op de elektrische chopper die geen geluid produceert en die niet stinkt naar benzine. Het zadel van de elektrische scooter zit voortreffelijk en het wat hogere stuur stuurt licht en eenvoudig. De gelijkenis met de Harley Davidson is groot, verschil is echter dat iedereen met de scootervariant uit de voeten kan. Met de zware motorvariant is dat toch heel anders. Dat is alleen weggelegd voor de sterkere mannen en vrouwen.

     Waarvoor wordt een elektrische chopper gebruikt?

     De elektrische chopper wordt vooral gebruikt voor plezierritjes door natuurgebieden, over de hei en dwars door de bossen. Want ook in dergelijke gebieden weet de elektrische chopper zich moeiteloos staande gehouden. Toch zie je de elektrische chopper ook steeds vaker in het reguliere verkeersbeeld. Behalve voor plezierritjes – de elektrische chopper is een veel verhuurde elektrische scooter- brengt een goed werkende elektrische chopper je ook op comfortabele wijze van A naar B. Dit kan prima met een rijbewijs B of een bromfietscertificaat en dat kan met een topsnelheid van 25 kilometer per uur.

     De elektrische scooter heeft nadrukkelijk de toekomst. Zeker in de steden zullen in de toekomst dergelijke scooters het winnen van de auto. Dat is overigens ook een oneerlijke strijd, want steeds meer auto’s worden geweerd uit zeker de binnensteden. Een elektrische chopper is duurzaam en goedkoper dan een ‘normale’ scooter. Uiteraard moet je steeds de status van de accu in de gaten houden, want  die moet je regelmatig opladen. Dat de elektrische scooter aan terrein wint zie je ook terug aan het aantal oplaadpunten, ook bij jou in de buurt. Je kunt de elektrische chopper ook gebruiken om je zoon of dochter, mits beneden de twaalf jaar oud, naar school te brengen of ergens anders af te zetten.  Dit kan prima, mits het gewicht van de bestuurder en het kind samen de 120 kilogram niet overstijgt.

     Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van een elektrische chopper?

     Uiteraard kijk je verder dan alleen het uiterlijk van de kleine Harley Davidson, al is de elektrische chopper wel altijd een echte blikvanger.  Als je een weloverwogen keuze wilt maken, is het belangrijk dat je eerst helder in kaart brengt wat precies de plannen met de elektrische chopper zijn. Dit is vooral belangrijk vanwege de actieradius van de elektrische tweewieler. Dit vertelt je hoeveel kilometer je kunt rijden op een volle accu voor je die weer op moet laden. Denk je dat je vooral langere afstanden gaat rijden, kies dan voor een elektrische chopper met een actieradius van 70 kilometer. Ben je van plan vooral kleine tochtjes te maken, kies dan voor een kortere actieradius. Voor de elektrische scooter geldt namelijk dat hoe groter het bereik is, hoe meer je voor dit bijzondere voertuig moet betalen.

     De kosten drukken

     De kosten zijn uiteraard ook een belangrijk aspect als het gaat om de keuze die je maakt voor een elektrische chopper. Zoals gesteld betekent een grotere actieradius een hoger prijskaartje. Wil je de kosten voor de aankoop van een elektrische chopper wat drukken, laat dan alle opties die je toch niet gaat gebruiken links liggen. Opties maken de scooter ook duurder. Je kunt zeker ook besparen door de beschikbare elektrische choppers goed met elkaar te vergelijken. Er zijn ondertussen heel erg veel verschillende (goede) merken en er is toch nog best wat prijsverschil tussen de scooters, ook als ze hetzelfde bereik hebben.

     Zeer de moeite waard dus om de verschillende merken eens nader onder de loep te nemen. Je kunt je bovendien afvragen of het beslist noodzakelijk is om een nieuwe chopper aan te schaffen. Omdat de chopper steeds meer gebruikt wordt, komen er ook steeds meer tweedehands uitvoeringen op de markt. Die zijn vaak nog van prima kwaliteit en kunnen nog heel lang mee. Het is zeer interessant je ook eens op die markt te begeven. Verder is en blijft het kiezen van een elektrische chopper toch een kwestie van smaak. Dat geldt zeker voor keuzes als bijvoorbeeld de kleur van de chopper. Feit is wel dat of je nou een rode, blauwe of zwarte elektrische chopper kiest, je altijd opvalt. Want bijzonder is deze elektrische scooter zeer zeker.  

     Producten vergelijker
     Logo