De beste elektrische drift trikes van 2022

Elektrische Drift Trike

Een elektrische driewieler in spectaculaire uitvoering. Zo kun je de elektrische Drift Trike wel omschrijven. De driewieler heeft twee kleine achterwieltjes maar ligt desondanks toch zeer stabiel op de weg. Je hebt de elektrische trike in een uitvoering voor kinderen en volwassenen. De bijzondere trike is voorlopig alleen nog maar op eigen terrein te gebruiken. Draai je toch met de trike de openbare weg op, dan kan je dit op een boete komen te staan.

Hoewel de elektrische driewielers echt aan een opmars bezig zijn, mag nog steeds slechts een handjevol uitvoeringen daadwerkelijk de openbare weg op. Hoe dan ook, de elektrische Drift Trike is een opvallende en spectaculaire driewieler die een topsnelheid kan halen van rond de 15 kilometer per uur en die je in drie verschillende standen in kunt schakelen. Dit is handig als je zoon of dochter op de trike gaat rijden.

Wat is een elektrische Drift Trike

Een elektrische trike die ondertussen is uitgegroeid tot een must have voor jong en oud. Dat is wat de elektrische Drift Trike is. Een andere benaming voor de elektrische Drift Trike is de Drift Kart. Standaard beschikt de trike over 250W en een 36 volt motor. Opvallend aan de trike zijn de twee soepel wenkende wieltjes. Ondanks die ogenschijnlijk kleine wieltjes haal je met der Drift Trike toch een topsnelheid van 15 kilometer per uur.

De trike kun je op drie verschillende standen instellen en de driewieler beschikt over een Li-ion accu, heeft ledverlichting en is bovenal stoer en leuk. De spectaculaire Drift Trike heeft geen vering en heeft een maximaal draagvermogen van 120 kilogram. Naast de standaard ledverlichting is ook led verlichting in de twee achterwieltjes mogelijk. Uiteraard is de batterij oplaadbaar. De uitstekende stoel zit comfortabel en biedt voldoende ondersteuning. De Draft Trike is er al voor kinderen vanaf acht jaar.

Waarvoor wordt elektrische Drift Trike gebruikt?

Een ding is zeker, de elektrische Drift Trike zie je niet op de openbare weg. De Nederlandse maar ook Europese regelgeving voorkomt dat. Slechts een aantal van de elektrische driewielers mag de openbare weg op waaronder de Segway-achtigen, de elektrische grote step en de wat men ook wel ‘oma voertuigen’ noemt. Op de korte termijn ziet het er ook niet naar uit dat de Drift Trike wel de openbare weg op mag.

Overheden blijken terughoudend met de elektrische driewielers, hoe populair ze dan ook zijn. En dus kun je de elektrische driewieler vooralsnog alleen op eigen terrein gebruiken.  De stoep is ook onderdeel van de openbare weg. Word je daar aangetroffen, rijdend op de elektrische Drift Trike, dan kan de politie besluiten je een boete op te leggen. Ook kan de driewieler in beslag genomen te worden. Op eigen terrein zijn het vooral jonge kinderen die gebruik maken van de elektrische trike. Daar is niets mis mee, want dit is goed voor de motorische vaardigheid van een kind, die je ook op eigen terrein bovendien al iets kunt vertellen over de verkeersregels. De driewieler is een mooie tussenstap van een fiets met steunwieltjes en de fiets zonder ondersteuning.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Het verschil tussen de verschillende elektrische Drift Trike zit ‘m vooral in de extra’s die je kunt kiezen. De trike heeft een standaard motor (250W, 36V) en accu en daar zal het verschil niet gemaakt worden. Dat kan wel als je kiest voor bijvoorbeeld de uitvoering met bluetooth speaker en met led lampjes in de twee kleine wieltjes aan de achterzijde. Ook kies je uiteraard de kleur die bij je past. Alle uitvoeringen rijden elektrisch en dus op schone energie.

Geen van de uitvoeringen van de elektrische Drift Trike stoot dan ook CO2 uit. Wat de trikes ook gemeen hebben is dat sprake is van een stabiel ontwerp. Zaken die nog wel de aandacht vragen als je op het punt staat een elektrische trike te kopen is de maximale oplaadtijd bijvoorbeeld, net als voor welke leeftijd een trike precies is. De modellen kunnen enigszins afwijken maar ook dit is weer een kwestie van smaak. Wel zijn er uitvoeringen – voor kinderen- beschikbaar die over een afstandsbediening beschikken en uitvoeringen die dat niet hebben. Gemene deler is verder dat de openbare weg dus niet bereden mag worden en dat je het voorlopig nog wel even op eigen terrein moet doen met de Drift Trike.

De beste 3 elektrische drift trike

1

MGP Drift Trike

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit drift trike

Goede kwaliteit drift trike met uniek design.

Pluspunt(en)
 • Goede kwaliteit
 • urenlang speelplezier
 • uniek design
Minpunt(en)
  2

  UltraSative Electric Drift Trike

  8.5Expert Score
  Stijlvol & makkelijk te gebruiken

  Leun diep in die bochten en power slide als een pro! De zwenkwielen en innovatieve, 3D-besturing van de UltraSativa laat je freestylend de bochten nemen.

  3

  Razor – Drift Rider Trike

    Logo