De beste elektrische gordijnrails van 2021

Elektrische gordijnrails

Gemak dient de mens. Met elektrische gordijnrails hoef jij de stoel niet meer uit om de gordijnen te openen of te sluiten. Zeker voor mensen die minder goed ter been zijn en moeite hebben met zitten en opstaan is het een perfecte oplossing. Niet voor niets bestaat de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen voor elektrische gordijnrails.

Elektrische gordijnrails zijn er van verschillende merken en in verschillende uitvoeringen. Ook heb je de keuze uit verschillende manieren van het bedienen van de rails. Lees hier alles over wat elektrische gordijnrails zijn, waarvoor ze gebruikt worden en waar je op moet letten als je van plan bent deze rails aan te schaffen.

Wat is een elektrische gordijnrails?

Met elektrische gordijnrails is het mogelijk om vanuit de luie stoel je gordijnen te openen en dicht te doen. Daardoor biedt deze gordijnrails optimaal gemak en worden de gordijnen ook minder snel vies. Het contact met je handen wordt immers beperkt. Met de elektrische gordijnrails open en sluit je ook de zwaardere gordijnen én maak je het veiliger thuis.

Afhankelijk van het soort elektrische gordijnrails dat je kiest kun je namelijk de gordijnen vanaf elke locatie openen en sluiten. Zo wek je de indruk dat je gewoon thuis bent, terwijl je in werkelijkheid op vakantie bent. Inbrekers zoeken om die reden liever elders hun heil. Kies je voor elektrische gordijnrails, dan wordt op de rails een motor aangesloten. Die motor bedien je met een schakelaar of afstandsbediening. Er zijn bovendien uitvoeringen die je perfect op je domoticasysteem aan kunt sluiten.

Waarvoor wordt elektrische gordijnrails gebruikt?

Elektrische gordijnrails zorgen ervoor dat je geheel zelfstandig je gordijnen (of lamellen) kunt openen en sluiten. Dit is ideaal voor mensen die daar zelf niet voldoende kracht voor hebben, mensen die moeite hebben met zitten en staan en die moeite hebben met lopen. Aan de andere kant is er een groep mensen die elektrische gordijnrails gebruikt uit gemak. Die maken het zichzelf gewoon gemakkelijker nu ze voortaan vanuit de luie stoel de gordijnen kunnen openen en sluiten. De groep mensen die fysieke klachten heeft en in dat kader elektrische gordijnrails gebruikt, kunnen de kosten die ze maken eventueel vergoed krijgen vanuit de Wmo of de Wlz (Ciz).

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Nou is het niet zo dat er slechts een uitvoering van de elektrische gordijnrails is. Integendeel, want je hebt dus echt wat te kiezen als het om deze gordijnrails gaat. Maar wat zijn dan de belangrijkste criteria bij het selecteren van de voor jou perfecte elektrische gordijnrails? Welke elektrische gordijnenrails je kiest is onder meer afhankelijk van het soort gordijnen dat je hebt. Zijn die zwaar of juist licht? Uiteraard is ook de lengte van de gordijnrails een belangrijk criterium bij het selecteren van de juiste gordijnrails. Ook de vraag of je rails met of zonder bochten nodig hebt is een belangrijke factor bij de keuze die je maakt.

Uiteraard is ook de motor belangrijk als je op het punt staat elektrische gordijnrails aan te schaffen. De belangrijkste vraag die daarbij gesteld moet worden is wat de maximale trekkracht is van de motor. Ook de vraag of je railverbinders nodig hebt speelt een rol bij de uiteindelijke keuze die je maakt. Belangrijk is verder nog de bediening van de elektrische gordijnrails. Kies je voor een wandschakelaar, geef je een afstandsbediening de voorkeur of wil je elektrische gordijnrails onderdeel uit laten maken van je domotica systeem en de rails ook met een app op je smartphone of tablet kunnen bedienen? Het zijn allemaal afwegingen die je maakt bij de keuze voor de voor jou perfecte elektrische gordijnrails.

De beste elektrische gordijnrails

1

Kallox Elektrische Gordijnrail 1.14-6.14m

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit elektrische gordijnrails

Elektrisch budget z-wave gordijnrailsysteem CL200T4M. Het betreft een complete basisset rail lengte 6,14 meter. Deze set dient nog gemonteerd te worden. Middels een apart aan te schaffen FIBARO 2×1,5kw module maakt u van dit electrische gordijn in een handomdraai een z-wave bedienbaar gordijn systeem

Pluspunt(en)
  • Gordijnrail is zelfop lengte te maken tussen 1.14mtr. en 6.14mtr.
  • Stopt automatisch wanneer het gordijn geheel gesloten of geopend is.
  • Veilig en betrouwbaar
  • ontworpen met 12VDC adapter met Europees CE keurmerk.
  • Open/dicht vanuit het midden, links of rechts mogelijk
Minpunt(en)

        Logo