De beste elektrische handdoekradiator koopgids

De elektrische handdoekradiator is ondertussen al lang niet meer weg te denken uit onze woningen. De radiatoren worden vooral gebruikt in woon- en badkamers. Ook als je een stacaravan, chalet of tuinhuis hebt is de elektrische handdoekradiator perfect om handdoeken gerieflijk warm te maken in de ruimtes.

Inhoudsopgave:

Wat is een elektrische handdoekradiator?

De elektrische design radiator is perfect in staat om handdoeken snel te verwarmen. De radiatoren kun je grofweg opdelen in drie soorten; elektrische radiatoren die convectiewarmte afgeven, elektrische design radiatoren die infrarood stralingswarmte afgeven en radiatoren die een combinatie van beide soorten kan bieden.

De uitvoering die convectiewarmte door luchtcirculatie afgeven zie je vaak in badkamers en keukens, vaak in de vorm van een handdoekradiator. Steeds zorgt de circulerende lucht voor opwarming van de lucht in de ruimte.

De elektrische handdoekradiator die werkt met infrarood stralingswarmte. Deze radiatoren blijken in de praktijk prima geschikt voor de badkamerwoonkamer, keuken en de slapkamers. De wanden, vloeren en objecten in de ruimte worden aangestraald met behulp van infrarood. Daardoor gaan die langzaam opwarmen. Dit producten gaat ook goed samen met een elektrische gordijnrails voor een zeer automatische badkamer.

De combinatievariant kan gebruikt worden in eigenlijk alle ruimtes die je wilt verwarmen. Verder heb je nog de mogelijkheid om elektrische elementen aan de bestaande radiatoren aan te brengen. Daardoor krijgen de bestaande cv-radiatoren een elektrische aansturing. Op die manier kan een, tegenwoordig erg belangrijke, bijdrage aan de verduurzaming van je huis worden geleverd.

Waarvoor wordt een elektrische handdoekradiator gebruikt?

Uiteraard wordt de elektrische design radiator in eerste instantie vooral gebruikt om het in bepaalde ruimtes warmer te maken en handdoeken te drogen/verwarmen. Dat lukt deze radiator al snel. De elektrische handdoekradiator kan daarnaast in het kader van verduurzaming worden ingezet en worden aangebracht aan bestaande radiatoren.

Door de efficiënte wijze waarmee er warmteoverdracht in de gasketels de temperatuur van het ketelwater steeds verder verlaagt, is steeds sprake van een lagere CV-temperatuur. En dat betekent dat je met een elektrische handdoekradiator prima kunt besparen op de energierekening. Je gebruikt minder gas maar geniet desondanks nog wel steeds het best denkbare comfort.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Bij de keuze voor een elektrische handdoekradiator gaat het vaak om het vermogen van de radiator, de aansluiting en het soort radiator dat je kiest. Belangrijk is om te bepalen wat de warmteafgifte van de radiator moet zijn, de capaciteit dus. Dit kan weer afhankelijk zijn van de grootte van de ruimte en de gewenste warmte in die ruimte. Denk na over waar de radiator idealiter geplaatst zou moeten worden voor een betere verspreiding van de warmte.

Je vraagt je eveneens af hoeveel ruimte er noodzakelijk is voor het plaatsen van de radiator. Belangrijk is ook welke aansluiting er in de ruimte is. Voorts kies je uit radiatoren in verticale en horizontake vormen, al dan niet met profiel. De radiatoren heb je in de bekende rechte vormen maar ook in zeer opvallende designs. Ook het kleurenpalet is zeer breed. Je hebt dus nogal wat afwegingen te malen voor je de voor jou perfecte elektrische design radiator in je bezit hebt.

De beste elektrische handdoekradiator

1

Eurom Sani-Towel elektrische handdoekradiator

Eurom Sani-Towel elektrische handdoekradiator
9.2Expert Score
Hoogste kwaliteit elektrische handdoekradiator

De Eurom sani towel elektrische handdoekradiator is als beste gekomen uit onze test. Dit komt voornamelijk door de hoge kwaliteit van materiaal en levensduur van het product. Gemakkelijk te installeren en zuinig met energie.

Pluspunt(en)
  • 500 Watt
  • Makkelijk te installeren
  • Past ook in kleine ruimtes
Minpunt(en)

        Logo