De beste Elektrische kattenbak koopgids

Met een elektrische kattenbak kun je de nare geurtjes die een kattenbak nou eenmaal verspreidt tot een minimum beperken. Het mooie aan de elektrische uitvoering van de kattenbak is dat je zelf amper in actief hoeft te komen. Je vult alleen zo nu en dan voldoende kattengrit bij.

Inhoudsopgave:

Wat is een elektrische kattenbak?

De elektrische kattenbak wordt ook wel de zelfreinigende kattenbak genoemd. Omdat de kat op deze centrale plaats zijn behoeften doet, weet je dat nare geurtjes zich gemakkelijk kunnen verspreiden. Dat wil je liever niet en daar helpt een elektrische kattenbak je bij. Er zijn verschillende, volledig geluidloze, manieren waarop de elektrische kattenbak steeds schoongehouden wordt.

De meest voorkomende elektrische kattenbakken werken met een langzaam bewegend draaisysteem die een volledige rotatie maakt. Zo wordt ontlasting en afval elk half uur van de kattenbak naar een afgesloten deel van de kattenbak afgevoerd. Er zijn echter meerdere schoonmaaksystemen en je hebt de elektrische kattenbak in verschillende afmetingen.

Grootste verschil met een semiautomatische kattenbak is dat je deze categorie kattenbakken nog voor een deel met de hand moet activeren. De kattenbak wordt doorgaans meteen geaccepteerd door de eigenzinnige katten. Houd dit wel scherp in de gaten. Soms wil een kat niet op een kattenbak.

Nou hoeft dat niet meteen iets te maken te hebben met de kattenbak zelf, het kan echter wel zijn dat er sprake is van te weinig kattenbakvulling, de kat het niet eens is met de plaats van de kattenbak, de kattenbak niet voldoende schoon wordt of te klein is. Het kan echter ook zomaar zijn dat je kat te maken heeft met gezondheidsklachten.

Waarvoor wordt een elektrische kattenbak gebruikt?

Als kattenliefhebber weet je een ding zeker; de behoeften die de kat op de kattenbak doet veroorzaken nare geurtjes. Door het automatisch reinigen van de elektrische kattenbak blijven de sterke geuren uit en bied je de kat bovendien een schonere ruimte. Belangrijk, want behalve dat de kattenbak nare geurtjes verspreidt, kan het ook een verzamelplaats van bacteriën worden. Voor een optimaal gebruik van de elektrische kattenbak gebruik je wel steeds voldoende kattengrit.  

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Bij het selecteren van een elektrische kattenbak moet het belang van de kat voorop staan. Belangrijke afwegingen die gemaakt moeten worden zijn die voor een schoonmaaksysteem, het formaat en of je een uitvoering wenst met of zonder deksel. In tegenstelling tot de semiautomatische kattenbak hoef je de kattenbak nu niet handmatig te activeren. Het product pas ook goed bij de elektrische gordijnrails.

Het formaat is uiteraard ook erg belangrijk. Houd dus rekening met de lengte en het gewicht van de kat en voorkom dat de kattenbak of te groot of te klein is. Als vuistregel kun je uitgaan van een lengte die anderhalf keer de lengte van de kat is. Mocht je weinig ruimte hebben, overweeg dan een driehoekige kattenbak voor in de hoek. Zo bespaar je ruimte. Met een deksel bedien je vooral katten doe van privacy houden en wordt het voor de vervelende nare luchtjes nog moeilijker om te ontsnappen. Met deksel ben je wel weer meer ruimte kwijt.

De beste 5 elektrische kattenbakken

1

Premium kattenbak elektrische kattenbak

9.2Expert Score
Goede kwaliteit kattenbak

Deze elektrische Kattenbak is een eenvoudige kattenbak en heeft geen filter maar is wel voorzien van een grote deur aan de voorkant. Door het handvat aan de bovenkant is de Kattenbak ook nog eens gemakkelijk op te tillen.

Pluspunt(en)
 • UV schoonmaak
 • Gemakkelijk op te tillen en schoon te maken
 • Verkrijgbaar in 1 kleur
Minpunt(en)
  2

  Savic Savic Kattentoilet Nestor

  8.5Expert Score
  Stijlvol & makkelijk te gebruiken

  Een mooi gevormde kattenbak in een modieuze kleurstelling. Doordat het deurtje samen met het binnenste gedeelte van de bovenzijde in een handomdraai los te klikken is hoeft u niet meer de complete bovenzijde van de onderbak los te maken om deze schoon te maken.

  Pluspunt(en)
  • Stijlvolle design
  Minpunt(en)
   3

   Curver Kattenbak

   9.1Expert Score
   Kattenbak gemaakt van sterk materiaal

   Een mooi kattentoilet voor jouw kleine vriend, dat is de Curver Kattenbak. Deze kattenbak is gemaakt van het oersterke materiaal Rattan

   Pluspunt(en)
   • Verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren
   • Aan de bovenkant van de kattenbak kan het kattenbakschepje worden opgeborgen
   Minpunt(en)
    4

    Imac Easy Cat

    8.7Expert Score
    Elegant design en gebruiksvriendelijk

    De Imac Easy Cat kattenbak in taupe/wit van 50x40x40 cm is een ruim en gebruiksvriendelijk kattentoilet voor jouw kat.

    Pluspunt(en)
    • Ruime kattenbak van 50 x 40 x 40 cm
    • Met koolfilter tegen onaangename luchtjes
    • Met schepje voor het kattengrit
    Minpunt(en)
     5

     PeeWee elektrische Kattenbak XXL

     8Expert Score
     Duurzame kattenbak

     De PeeWee EcoDome, een duurzame kattenbak<br>Een groot nadeel aan het hebben van katten, is de kattenbak

     Pluspunt(en)
     • De EcoDome is geschikt voor katten met een groter postuur, zoals bijvoorbeeld een Noorse Boskat
     • Simpel design

       Logo