De beste elektrische kruik van 2022

Baby’s hebben er nog wel eens moeite mee om zichzelf op temperatuur te houden. Behalve een mutsje en de juiste kleding kan dit probleem ook opgelost worden met een kruik. Binnen het aanbod kruiken is de elektrische variant een opvallende.

Deze kruik is én veilig én biedt gemak. Die combinatie lijkt een juiste, want steeds meer mensen kiezen voor de elektrische kruik. En wees eerlijk, als je een kruik thuis hebt en is het is écht koud, dan neem je de kruik toch zelf ook gewoon mee je bed in?

Inhoudsopgave:

Wat is een elektrische kruik?

Vooropgesteld, de elektrische kruik is in opmars. De oplaadbare kruik werkt gemakkelijk en voldoet aan een van de belangrijkste eisen die aan een kruik gesteld wordt; de kruik lekt niet. De elektrische kruik stopt met opwarmen op het moment dat de juiste temperatuur bereikt is.

Doorgaans worden elektrische kruiken gebruikt voor baby’s, speciaal voor die baby’s die zichzelf niet op de juiste temperatuur kunnen houden. En de temperatuur is zeker voor deze kleintjes bijzonder belangrijk. Is de omgevingstemperatuur laag, dan koelt je kind snel af. Dit kun je dus prima voorkomen door je zoon of dochter op de juiste wijze aan te kleden, een mutsje op te zetten en dus door een elektrische kruik te gebruiken.

Warmt op tussen de 6 en de 10 minuten

Niet elke baby heeft moeite om zichzelf op temperatuur te houden, dus niet elke baby heeft een elektrische kruik nodig. Behalve elektrische kruiken heb je ook de traditionele kruik die je vult met heet water. Ook de kersenpittenzak zou je een kruik kunnen noemen.

Het heeft in elk geval zo ongeveer dezelfde eigenschappen en is er vooral om baby’s te verwarmen als dat noodzakelijk is. Doorgaans warmt de kruik op in een tijdspanne van tussen de 6 en de 10 minuten. Belangrijk voor de ouders, een elektrische kruik is veilig in gebruikt en lekt dus geen water. Uiteindelijk bepaal je samen met de kraamhulp en het consultatiebureau hoe lang je een kruik blijft gebruiken.

Waarvoor wordt een elektrische kruik gebruikt?

Zoals we al vertelden hebben vooral baby’s die zichzelf nog niet op de juiste temperatuur kunnen houden baat bij een elektrische kruik. Met behulp van de kruik kan het dat wel. Het mooie is dat de kruik stopt met opwarmen als de gewenste temperatuur een feit is.

De elektrische variant van de kruik blijft opvallend lang warm. Je kunt stellen dat een minuut of tien opwarmen gelijk staat aan urenlange warmte. Als je zou willen dat de kruik de gehele nacht warm bleef dan zou je de kruik slechts een keer op hoeven te laden. Ook de elektrische kruik gebruik je in een hoes. Check voor je de kruik daadwerkelijk gebruikt wel eerst altijd goed de handleiding.

De kruik mee naar bed, zelfs volwassenen genieten er nog vaak van

Baby’s die moeite hebben om zelf de juiste temperatuur vast te houden vormen sec genomen de enige doelgroep van de elektrische kruik. Want baby’s die dit wel al kunnen, hebben geen kruik nodig. Desondanks zie je in zo goed als alle babybedjes kruiken liggen. Gewoon, om de baby extra warmte en comfort te geven. Zelfs volwassenen hebben nog wel eens de neiging om de kruik mee te nemen naar bed. Zeker als sprake is van koude winterdagen en je geen elektrische deken hebt. Een kruik kan je dan echt even door de ergste kou helpen.

Sluit elk risico op brandwonden uit

Het is gebruikelijk om de kruik onderin het bedje te leggen, bovenop de dekens. Mocht je een kruik hebben met een tuit, dan leg je die altijd van de baby af. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat er contact is tussen de kruik en de baby met vaak nare brandwonden als gevolg. Dat is ook de reden dat vaak een kruikenzak gebruikt wordt. Zo sluit je elk risico op brandwonden uit.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren van een elektrische kruik?

De kruik in het algemeen en ondertussen ook de elektrische kruik heeft zich stormachtig ontwikkeld de laatste jaren. Dat maakt het kiezen van de voor jou perfecte kruik er bepaald niet gemakkelijker op. Belangrijke criteria bij de keuze die je maakt is hoe lang de kruik precies warmte afgeeft. Heel belangrijk is de veiligheid van de elektrische kruik, waarbij altijd gewezen wordt op eventuele lekkages.

Nooit mag zich de situatie voordoen dat het warme of hete water in aanraking komt met de babyhuid. Ook de opwarmtijd kan een bepaalde rol spelen. Zoals gesteld heb je bij elektrische kruiken de zekerheid dat de kruik ergens tussen de zes en de tien minuten op temperatuur is. En is die temperatuur bereikt, dan houdt de kruik gewoon op met opwarmen. Met een elektrische kruik kies je voor gemak en voor veiligheid. En die combinatie spreekt steeds meer mensen aan.

De beste 4 elektrische kruiken

1

Soozly elektrische Babykruik

9.5Expert Score
Beste elektrische kruik op de markt

Deze elektrische kruik van Soozly is de beste op de markt. Met een luxe design en materiaal van hoge kwaliteit heeft het een lange levensduur. Het materiaal is de perfecte geleider waardoor je het voor verschillende manieren kan gebruiken.

Pluspunt(en)
 • Uw elektrische Kruik wordt in slechts 8 minuten heerlijk warm
 • Bijvullen is niet nodig
 • Luxe design
 • Hoge kwaliteit materiaal
Minpunt(en)
  2

  Elektrische kruik LA180202

  9Expert Score
  Praktische elektrische kruik

  Dankzij haar autonomie van 2 tot 4 uur met slechts 10 minuten laadtijd zorgt de kruik van Lanaform de hele dag lang voor comfort, warmte en zachtheid.

  Pluspunt(en)
  • Oplaadbaar & draagbaar
  Minpunt(en)
   3

   Easy2Warm grijs

   8.5Expert Score
   Ook makkelijk te gebruiken

   Easy2Warm verkoopt al ruim 5 jaar zogenaamde elektrische kruiken bestaande uit een zeer sterke, uit meerdere lagen bestaande warmwaterzak en een adapter.

   Pluspunt(en)
   • Uw elektrische Kruik wordt in slechts 10 minuten heerlijk warm
   • Het gebruik van de elektrische kruik bij reumatische klachten en artrose
   • Stijlvolle design
   • Toepasbaar op elke Locatie
   Minpunt(en)
    4

    Bear – Elektrische kruik

    8.7Expert Score
    Elegant design met veel functies

    Zorg goed voor jezelf, lijd geen kou dankzij de elektrische kruik van Bear

    Pluspunt(en)
    • Gemaakt van polyester
    • Verstelbare klittenbandsluiting
    • Zeer zacht (fluweelachtig)
    Minpunt(en)

       Logo