De beste elektrische peper en zoutmolen van 2022

Elektrische peper en zoutmolen

Zelfs een zo mooie menselijke, ambachtelijke handeling als het malen van zout en peper kan uit de tijd raken. Nu de elektrische peper en zoutmolen nadrukkelijk terrein wint, is van handmatig malen amper nog sprake. Tegenwoordig bepaal je helemaal zelf hoeveel zout en hoeveel korrels peper er gemalen worden en dat allemaal met slechts een druk op de knop. De vaak trendy molens werken gemakkelijk en zijn vaak breder inzetbaar dan alleen voor zout en peper.

Wat is een elektrische peper en zoutmolen?

De tijd dat je handmatig peper en zout maalde, is geweest. Tegenwoordig hebben we immers de elektrische peper en zoutmolen. Nu heb je aan slechts een druk op de knop voldoende om de molen in werking te stellen en om de molen aan het malen te zetten. Bij de meeste elektrische peper en zoutmolens bestaat de optie om zelf de maalgraad in te stellen. Concreet houdt dit in dat je zelf bepaalt hoeveel zout er uit de molen komt en heb je bij de pepermolen invloed op de korreldikte. Er zijn elektrische peper en zoutmolens met een handig lampje. Zo zie je steeds precies hoeveel peper en zout je op je eten gebruikt.

Nauwkeurig instellen

De verschillende peper en zoutmolens beschikken over een opvallend krachtige motor. De meeste elektrische peper en zoutmolens werken met het U-select systeem. Met dit systeem kun je de grofheid van de maling gemakkelijk en zeer nauwkeurig instellen. De molens werken op batterijen. De tijd dat het je kracht en energie kostte om zout en peper te malen, is geweest. Tegenwoordig volstaat een druk op de knop.  Tegenwoordig bedien je met één hand. Als de elektrische peper en zoutmolen in werking is, kun je zien hoeveel en waar zout en peper terecht komt.

Waarvoor wordt een elektrische peper en zoutmolen gebruikt?

Als je zelf de regie in handen wilt hebben als het gaat om de hoeveelheid zout en de korreldikte van peper dan mag de elektrische peper en zoutmolen simpelweg niet ontbreken. Dat geldt eveneens voor de echte kookfanaten. Je gebruikt de peper en zoutmolen als je zelf wilt bepalen hoeveel zout, peper en andere specerijen je aan gerechten toevoegt. Als je zelf de smaak van je eten wenst te bepalen dus. Je stelt eenvoudig af hoe grof of fijn je peper en zout wilt hebben. Het apparaat dat vaak ook nog eens een mooi design heeft is veelzijdig en ook te gebruiken voor kruiden en gedroogde specerijen. Met de instelbare vermalingsgraad maak jij je eten op precies die smaakt waarvan jou het water uit de mond loopt. Ideaal om snel bijvoorbeeld een stoofgerecht op smaakt te brengen.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Daar sta je dan. Voor je staan talloze elektrische peper en zout molens zoals je online behoorlijk kunt scrollen wil je een indruk krijgen van het aanbod van deze elektrische molens. Het aanbod is dus groot. En waar ga jij op letten als je op het punt staat een zout en pepermolen te kopen?  In essentie doen de elektrische peper en zoutmolens hetzelfde. Je kiest dus voor de vormgeving die jou aanspreekt en voor het materiaal dat je prettig vindt. Er wordt vaak gewerkt met roestvrij staal, ook gehard staal is een optie. Wat betreft de afstelling kun je kiezen voor een peper en zoutmolen die zeer scherp in kan stellen. Dergelijke precisieapparaten zijn vaak wat duurder dan de meer basis uitvoeringen. Ook het feit of de molen geschikt is voor meer dan alleen peper en zout kan een rol spelen bij de keuze. De prijs kan door de mate van geavanceerde verschillen en dus kan ook het budget een rol spelen bij de keuze die je maakt.

De beste 3 elektrische peper en zoutmolens

1

Russ Peper- & Zoutmolen Set Elektrisch

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit peper en zoutmolen

De Russell Hobbs peper-en zoutmolen classics 23460-56 zijn stijlvolle blikvangers in je keuken of op tafel. Jij bepaalt zelf hoeveel zout, peper of andere specerijen je aan je gerecht toevoegt.

Pluspunt(en)
 • Instelbare vermalingsgraad
 • Makkelijk in gebruik door one touch
 • Keramisch maalsysteem met instelbare maalgraad
Minpunt(en)
  2

  Proficook Peper- & Zoutstel

  8.5Expert Score
  Stijlvol & makkelijk te gebruiken

  Deze zout en pepermolen van Proficook is stijlvol en makkelijk te gebruiken

  3

  Kitchen Deluxe

  9.1Expert Score
  Hoogste kwaliteit materiaal

  Deze zout en pepermolen is gemaakt van het hoogste kwaliteit materiaal

    Logo