De 3 beste mini handcirkelzagen

Ben je op zoek naar de beste kleine of mini handcirkelzaag, dan is het verstandig om je eens goed te verdiepen in de mini cirkelzaag. Hierbij helpen we je graag een handje. In dit artikel lees je alles over de mini cirkelzaag: Wat is het? Waar zijn ze voor, wat zijn de voordelen en welke is nu de beste?

Hoewel de ideale keuze voor jou, een persoonlijke keuze is, gebaseerd op je specifieke wensen of klussen, proberen we je te helpen door middel van het testen van verschillende mini handcirkel zagen. We hebben hieruit 3 modellen gekozen en deze in een Top 3 gezet, voorzien van specificaties, voordelen en nadelen, per handcirkelzaag.

Laten we beginnen met uitleggen wat een mini handcirkelzaag nu precies is.

Wat is een mini handcirkelzaag

De mini handcirkelzaag is de kleinere en compacte versie van de handcirkelzaag. De mini cirkelzaag is door het formaat eenvoudig met 1 hand te bedienen. Mini cirkelzagen zijn verkrijgbaar met kabel, maar ook de accu variant is verkrijgbaar, waardoor je nog meer bewegingsvrijheid krijgt.

Dankzij een grote serie zaagbladen, is de mini cirkelzaag geschikt voor universeel gebruik. Thuis bijvoorbeeld laminaat leggen, of rondom huis en tuin lekker klussen? De mini cirkelzaag is de perfecte oplossing!

Een mini cirkelzaag is uitgerust met een motor die varieert tussen de 400 en 450 watt. (4000rpm). Ook zijn er modellen, zoals de welbekende Dremel, die qua motor minder krachtig is, maar qua functies vaak weer uitgebreider.

Waarom een mini handcirkelzaag

Als je grote objecten moet zagen, is het fijn om een cirkelzaag bij de hand te hebben. De cirkelzaag is namelijk voorzien van een rond zaagblad, waardoor je makkelijk, dieper kunt zagen.

De mini cirkelzaag is ervoor bedoeld om in de kleinste ruimtes, uiterst nauwkeurig te werk te kunnen gaan. Het materiaal is hierbij geen probleem, de mini cirkelzaag klaart de klus met gemak. Je kunt zelfs op de grond zagen dankzij de verstelbare zaagdiepte van 0 tot 27mm. Je hebt dus geen werkbank of tafel meer nodig om je zaagklussen te klaren!

Mini cirkelzagen zijn voorzien van een speciale handgreep. Deze zorgt ervoor dat je uiterste controle hebt tijdens het zagen. Nauwkeurig zagen en de perfecte zaagsneden zijn dus geen enkel probleem voor de mini cirkelzaag. De mini cirkelzaag wordt dan ook niet voor niets ook wel de precisie cirkelzaag genoemd.

Een groot nadeel van de reguliere cirkelzagen, is dat ze niet geschikt zijn voor gedetailleerd zaagwerk. Hier komt de mini handcirkelzaag van pas!

De voordelen van een mini handcirkelzaag

Het hangt grotendeels van jezelf af, wat handiger is voor je: De reguliere cirkelzaag, of de mini cirkelzaag. Toch heeft de mini handcirkelzaag wel een aantal fijne voordelen. Deze nemen we uiteraard ook graag even met je door:

 • Compact werken, en als je er 1 koopt met een accu, heb je absolute bewegingsvrijheid. Je kan je cirkelzaag gemakkelijk meenemen en ook gemakkelijk weer opbergen.
 • Gedetailleerd zagen: In tegenstelling tot de cirkelzaag is de mini handcirkelzaag uitermate geschikt voor de meer gedetailleerde zaagklussen. Heb je meer precisie nodig, kies dan voor een model met bijvoorbeeld laserfunctie.
 • Makkelijk hanteerbaar. De mini cirkelzagen zijn zeer gebruiksvriendelijk. Ze wegen niet veel, zijn compact en superhandig en makkelijk in gebruik.
 • Instelbare diepte. Je bepaalt zelf de zaagdiepte met een diepte instelling. Zo is het zagen van groeven ook mogelijk.
 • Geen werkbank nodig. Dankzij de instelbare diepte is het zelfs mogelijk om de mini cirkelzaag op de grond te gebruiken.

Waarop hebben wij getest

We hebben het al even genoemd, maar de keuze komt grotendeels neer op jouw persoonlijke wensen. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waar je op moet of kunt letten bij het aanschaffen van de beste mini handcirkelzaag. Bij het testen van de verschillende machines, hebben we vooral op de volgende punten gelet:

Gewicht en bewegingsvrijheid

Het gewicht en de maat of mate van compactheid. Je koopt een mini cirkelzaag voor de handigheid, dus dan wil je niet alsnog 10 kilo meesjouwen. Daar hebben we dan ook gelijk de bewegingsvrijheid eens bekeken.

Hiervoor hebben we ook nog naar de aandrijving van de machine gekeken. Werkt deze op netstroom, of op een accu? De ene is niet per direct beter als de andere, maar het is wel erg handig om te weten.

Diameter zaagbladen

Ook hebben we gekeken naar de diameter van de zaagbladen en de maximale zaagdiepte, per cirkelzaag (recht en schuin).

Prijs en kwaliteit

Als laatste hebben we gekeken naar de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de mini cirkelzagen.

Na het testen van verschillende modellen, hebben wij de volgende 3 modellen voor je uitgezocht:

De beste hand cirkelzaag

1

BOSCH MINI CIRKELZAAG

Sample subtitle
Bosch mini handcirkelzaag

De Bosch mini cirkelzaag is super praktisch. De zaag werkt op een 12V. batterij, in plaats van op stroom. Een groot voordeel hiervan is dat je niet loopt te stuntelen met snoeren. Je hebt volledige bewegingsvrijheid.

Dit model werkt zeer nauwkeurig en precies, en dankzij het asgat van 15mm kun je ook kaasrechte zaagsneden maken! De kantelbare zaag-kop maakt dat je in verstek en schuin kunt zagen. Bovendien wordt er een parallelgeleider mee geleverd. De cirkelzaag haalt 1400 toeren per minuut en heeft een maximale zaagdiepte van 2.6cm. Zaag je schuin? Dan is de zaagdiepte maximaal 1.7cm. De diameter van de zaag zelf telt 85mm.

De Bosch UniversalCirc12 is voorzien van LED Verlichting. Zo kun je de zaaglijn altijd goed zien en dus uiterst nauwkeurig te werk gaan. Ook is er een aansluiting voor een stofzuiger ingebouwd, zodat je niet alleen precies, maar ook netjes te werk kunt gaan.

Deze Bosch mini cirkelzaag is onderdeel van een accu platform. Dat wil zeggen dat de accu van dit apparaat ook prima op andere apparaten van Bosch kan, binnen dezelfde accu platform. (Andersom werkt dit natuurlijk ook.

Dit model weegt 2,4 kg en mag zichzelf een lichtgewicht noemen die je makkelijk weer op kunt bergen.

De accu wordt meegeleverd, evenals een zaagblad.

8Expert Score
Erg compact en praktisch

De Bosch mini handcirkelzaag geeft veel vrijheid en werkt daarbij zeer nauwkeurig en ook erg precies.

Gewicht en bewegingsvrijheid
8.2
Diameter zaagbladen
7.8
Prijs-kwaliteitsverhouding
8
Pluspunt(en)
 • Ondanks werking op accu, is de zaag goed krachtig
 • Lichtgewicht en compact. Makkelijk op te bergen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goed te bedienen
 • Geen gestuntel met stroomkabels, dus meer bewegingsvrijheid
Minpunt(en)
 • Draagkoffer wordt niet meegeleverd
 • ‘Slechts’ 1 zaagblad meegeleverd
2

MAKITA MINI CIRKELZAAG

Sample subtitle
Makita mini handcirkelzaag

De Makita mini cirkelzaag ziet er indrukwekkend uit. Op het eerste oog zou je dan ook niet denken aan een mini cirkelzaag. Ondanks dat, weegt deze cirkelzaag toch maar 4kg.

Deze machine werkt op netstroom en heeft een kabel van 2,5 meter. Je bent dan niet volledig vrij in je bewegen, maar de kabel van 2,5m wordt als prima ervaren.
De diameter van het zaagblad komt op 190mm, het toerental (per minuut) telt 4900 en de zaagdiepte komt voor schuin zagen op 46mm. Als je recht wil zagen is de zaagdiepte 68mm.

Dit model van Makita is uitermate handig voor een regelmatige klusser. Als je niet heel veel te klussen hebt, dan kun je misschien beter voor een ander type zaag kiezen.

De Makita HS7601J wordt vaak gekozen door professionals en dat is natuurlijk niet voor niks. De machine is opvallend stil, licht in gewicht, maar voor het werk: supersterk! Deze cirkelzaag is voorzien van een aansluiting op een geleiderail, zodat je extra veilig en nauwkeurig kunt werken. Ook is dit model voorzien van een aansluiting voor de stofzuiger, zodat je netjes te werkt kunt gaan.

7.8Expert Score
Ideaal voor de regelmatige klusser

De mini handcirkelzaag van Makita ziet er heel goed uit en lijk een zware jongen. Toch weegt die maar 4 kg, wat al een prestatie op zichzelf is.

Gewicht en bewegingsvrijheid
8.1
Diameter zaagbladen
7.5
Prijs-kwaliteitsverhouding
8
Pluspunt(en)
 • Fijne machineformaat
 • Ideaal voor de regelmatige klusser
 • Makkelijk te gebruiken, bijna geen handleiding nodig
 • Sterke machine
 • Geleiderail aansluiting
Minpunt(en)
 • Niet draadloos (2,5m kabel)
 • 1 zaagblad meegeleverd
3

DREMEL MINI CIRKELZAAG

Sample subtitle

Deze overcomplete dremel zorgt voor unieke precisie. Je snijdt nauwkeurig rechte sneden in hout, maar ook groeven. Bovendien zijn tegels, metaal, metselwerk en kunststof ook geen enkel probleem voor de Dremel DSM20. De riemoverbrenging zorgt voor een groot vermogen, maar ook voor duurzaamheid van de machine.

Met de Dremel DSM20 heb je volledige controle en nauwkeurigheid dankzij de dieptegeleiding, en dankzij de stofafzuiging, werk je altijd netjes!

De Dremel weegt 1,7kg en is daarmee uiterst compact en ook aan gebruiksvriendelijkheid is gedacht.

De diameter van het zaagblad is 77mm, de diameter van het asgat komt op 11,1mm en de maximale zaagdiepte voor de Dremel is 20mm. Je gaat er geen dikke planken en bomen mee omzagen, maar de Dremel DSM20 is DE must-have voor elk type klusser!

8.7Expert Score
Zeer nauwkeurige cirkelzaag

De mini handcirkelzaag van Dremel geeft je volledige controle over ieder zaagwerk. Hij is zeer licht en gebruiksvriendelijk, wat dan ook de reden is dat we hem zeker aanraden.

Gewicht en bewegingsvrijheid
8.5
Diameter zaagbladen
8.5
Prijs-kwaliteitsverhouding
9
Pluspunt(en)
 • Wordt zeer compleet geleverd
 • Geschikt voor gedetailleerd zagen
 • Licht in gewicht en zeer compact
 • 4 zaagbladen bij levering
 • Meerdere functies
 • Superhandig
Minpunt(en)
 • Maximale zaagdiepte (20mm) is niet genoeg om dikke planken door te zagen

   Logo