De 5 beste mini koelkasten

Ben je op zoek naar de beste koop minikoelkast? In dit artikel vertellen we je wat de beste mini koelkasten zijn, en waar je deze kunt kopen. Verder geven we je handige tips waar je op kan letten alvorens tot de koop van een mini koelkast over te gaan. Zo voorkom je dat je later spijt krijgt van je aankoop.

We hebben een aantal modellen mogen testen. Van deze modellen hebben we de beste 5 eruit gepikt. Deze bespreken we verderop nog uitgebreid met je.

Wat is een mini koelkast?

Een mini koelkast is voor veel mensen onmisbaar, De koelkast wordt vaak gebruikt voor thuis, als je klein woont, of in een studentenkamer. Deze koelkast is ook ideaal voor op vakantie, in de auto of voor buiten onder de overkapping.

Dankzij de mini koelkast heb je altijd koud drinken bij de hand. Dankzij het compacte formaat, neemt deze koelkast ook erg weinig ruimte in beslag en kan je hem ook nog eens makkelijk vervoeren met de auto om hem mee te nemen naar je vakantiehuisje of caravan.

Een mini koelkast is gelijk aan een minibar in een hotel, je kent ze vast wel. Het dient om enkele producten koel en fris te houden. Een mini koelkast is er niet voor gemaakt om de functie van een standaard koelkast over te nemen maar als je klein behuisd bent kan het zeker heel handig zijn om jouw producten toch te kunnen koelen. Zeker als je geen andere optie hebt kan dit een heel waardevol product zijn om aan te schaffen.

Je zou het niet denken maar toch zijn er bepaalde functies waar een kleine koelkast voordelig uit zal komen. Je verspilt met een mini koelkast veel minder energie. Het is ook erg fijn dat een kleine koelkast erg weinig ruimte nodig heeft en het haast geen plaats in neemt.

Heb je een plek waar niet genoeg ruimte voor een gewone koelkast is dan kan dit zeker een heel goede oplossing zijn.

Mini koelkasten zijn echt wel klein. In een tafelmodel koelkast kan je voor een hele week producten vers en koel houden maar in een mini koelkast lukt dit niet. Je zal echt na twee, drie dagen je producten weer aan moeten vullen. Voor iemand die toch dagelijks naar de supermarkt moet of gaat is het een prima uitkomst een mini koelkast aan te schaffen. En als je weinig ruimte hebt dan heb je ook weinig keus.

Het ontwerp van de mini koelkast heeft natuurlijk ook invloed op het volume. Soms is deze beter geïsoleerd en dus ook stiller. Anderen gaan eerder voor volume maar geven ook een volume in decibel af. Je moet dus echt goed nadenken waar je de koelkast gaat plaatsen en wat je budget is.

In tegenstelling tot een tafelmodel is er niet echt een standaardafmeting voor een mini koelkast. Je hebt ook nog eens de keuze uit modellen met of zonder vriesvak. Ook deze zijn heel klein, kleiner dan in een standaardmodel. Weeg dus goed af of je dat vriesvak echt nodig hebt of dat je ergens anders nog plaats hebt voor een kleine vriezer.

Als je elders een kleine vriezer kan plaatsen kan je ervoor kiezen alleen een koel gedeelte aan te schaffen zodat je meer plaats hebt in de mini koelkast.

Hoewel het over een kleine mini koelkast gaat, en geen groot model dat veel verbruikt, is dit toch niet de belangrijkste factor. Je moet onthouden dat energie bijgeteld wordt bij de aankoopprijs van je apparaat. Na vijf jaar kan je de optelling maken en vaststellen hoeveel geld het apparaat je heeft gekost.

Je kan dus echt beter kiezen voor een wat energiezuinige koelkast. Je hebt er niets aan om voor een heel goedkoop exemplaar te gaan en later tot de ontdekking te komen dat je toch wel hoge energiekosten moest betalen om de mini koelkast te laten werken.

Verder is het ook aan jou om de energiekosten van je koelkast laag te houden. Denk eraan om de deur van de mini koelkast steeds goed te sluiten en laat die niet te lang open staan. Dit kost je namelijk geld. Open de deur niet onnodig en als laatste tip: laat warm voedsel goed afkoelen alvorens het in de kleine koelkast te plaatsen. Wil je je eten en drinken onderweg koel kunnen houden, kijk dan naar een elektrische koelbox of een koelrugzak

Waarom een mini koelkast?

Ben je van plan om een mini koelkast te kopen dan zijn er vooraf enkele dingen waar je rekening mee kunt houden. We proberen je te helpen door enkele eisen en of wensen te benoemen die belangrijk kunnen zijn bij de aanschaf van een mini koelkast.

Minikoelkasten heb je in allerlei soorten en maten tegenwoordig. Bedenkt vooraf eerst wat voor formaat koelkast je wilt hebben en of je daar voldoende ruimte voor hebt. Ga je voor een kleine koelkast met een inhoud van ongeveer 38 liter of kies je liever een toch wat groter formaat?

Is het de bedoeling dat de koelkast onder het aanrecht komt of ga je hem op het aanrecht plaatsen. Het is verstandig om de plek waar hij komt vooraf even op te meten. Hou rekening met de hoogte, diepte en breedte. Zo weet je zeker dat de mini koelkast past. Het zou jammer zijn als je een koelkast koopt die net te groot blijkt te zijn.

Waarschijnlijk heb je het liefste een koelkast die zo min mogelijk energie verbruikt, Dit is beter voor het milieu en ook voor je portemonnee natuurlijk. Kijk daarom altijd naar het energielabel van het product. Een energielabel A+++ is het milieuvriendelijkste energielabel. Een energie label D is de laagst scorende energielabel. Als je dit vergelijkt en erop let dat je in de A klasse qua energielabel een keuze maakt weet je zeker dat jouw mini koelkast niet veel energie verbruikt.

Wat ook belangrijk is, het geluidsniveau van een mini koelkast. Je zit er immers niet op te wachten de hele tijd naar het storende gebrom van de koelkast te moeten luisteren. Vooral als je klein behuisd bent kan dit ontzettend storend zijn.

De meeste koelkasten maken natuurlijk wel wat geluid, meestal is dit een brommende toon. Je zou daarom altijd even op het geluidsniveau kunnen letten voor je een mini koelkast aanschaft. Het geluidniveau is aangegeven in decibel.

Wat zijn de voordelen van een mini koelkast?

De voordelen kunnen legio zijn. Heb je een leuke plek op de camping en wil je toch graag je producten koel kunnen houden dan is het makkelijk om een mini koelkast te hebben. Vooral als je een kleine caravan hebt met een ook niet al te grote voortent is een mini koelkast een uitkomst.

Waarop hebben wij getest

Wij hebben de mini koelkasten getest op diverse onderdelen:

Energie verbruik

Een mini koelkast voor een koud blikje fris is erg fijn, maar het energie verbruik moet ook te bevatten zijn. Anders wordt het wel een heel duur blikje.

Geluidsniveau

We hebben gelet op het geluidsniveau van de mini koelkast. Zeker wanneer de koelkast dichtbij staat wil je niet steeds afgeleid worden door het geluid dat hij produceert.

Prestaties

Natuurlijk hebben we ook gekeken naar de prestaties van deze koelkasten en of ze dit waar kunnen maken.

Uit alle modellen die we hebben getest, zijn de volgende 5 modellen, als beste naar voren gekomen:

De beste mini koelkast

1

Mini koelkast met vriesvak

Primo PR100FR

De meeste minikoelkasten beschikken alleen over een koelkastgedeelte. Slechts enkele koelkasten beschikken over een vriesgedeelte. Bedenk vooraf of je graag een vriesvak in je koelkast wilt. Voor op de camping kan dit erg handig zijn. Als je op een studentenkamer woont kan het ook erg handig zijn een mini koelkast met een vriesgedeelte aan te schaffen. Je kan dan toch wat ijsjes of wat voedsel invriezen.

Als je op de camping zit kan het ook erg handig zijn om je koelelementen in te vriezen voor als je een dagje erop uittrekt.

De Primo PR100FR koelkast is een mini koelkast die een vriesvakje heeft en is superhandig om op een kleine plek neer te zetten. Deze koelkast is dan ook een echte aanrader, Dankzij de compacte afmetingen is er toch 75 liter aan koelruimte en daarbij komt nog de ruimte voor het vriesvakje. Ideaal dus voor op een studentenkamer of op de camping. Het is ook een fijn apparaat voor op een kantoor. Heb je een klein kantoortje en geen plaats voor een standaard koelkast dan is deze minikoelkast echt de uitvinding. Je kan je bezoek dan toch trakteren op een gekoeld drankje.

Deze koelkast heeft een omkeerbare deur zodat het mogelijk is hem op iedere plaats te zetten die je wilt. Qua energie verbruik is deze koelkast wel iets duurder want hij heeft een energie label F. Deze mini koelkast maakt verder weinig geluid en is vrij stil. Het geluidniveau is 39 dB.

In de mini koelkast vind je twee leggers, drie deur rekjes en een vriesvakje. Deze minikoelkast heeft een mechanische temperatuur controle.

9.1Expert Score
Hoge kwaliteit mini koelkast met vriesvak

De Primo PR100FR mini koelkast is de all-star onder de mini koelkasten. Hij is compact maar heeft toch 75 liter aan koelruimte. Verder is hij ook nog lekker stil.

Energieverbruik
8
Geluid
9.5
Prestatie
9.6
Pluspunt(en)
 • Capaciteit maar liefst 75 liter
 • Mechanische temperatuurcontrole
 • Afmetingen (l x b x h): 45 x 48 x 70 cm
 • Veel ruimte voor een kleine mini koelkast
Minpunt(en)
 • Energieklasse F
2

Retro mini koelkast

Primo PR103FR

Retro staat voor een nieuw product uitgevoerd in een ouderwetse stijl. Dat is wat wij van deze mini koelkast ook kunnen zeggen. Het is een plaatje om te zien als je van retro houdt tenminste.

Heb je geen plek om een gewone koelkast neer te zetten dan kan je kiezen voor een mini koelkast. Met de Retro koelkast haal je echt een goed exemplaar in huis en het is ook nog eens een ‘Eyecatcher’. Is jouw huis retro ingericht dan is het helemaal leuk om deze mini koelkast aan te schaffen, je hebt dan alles in dezelfde stijl.

Dankzij zijn compacte afmetingen, mooi design en zijn uitstekende prestaties zal hij je aangenaam verrassen met koele drankjes.

Deze mini koelkast heeft een energie verbruik van ongeveer 100 KWh per jaar en heeft een capaciteit van 43 liter inhoud. Ook kan je de temperatuur makkelijk regelen met de regelbare thermostaat. De deur heeft twee compartimenten en een glazen legger.

8.5Expert Score
Mooie en compacte mini koelkast

De Primo PR103FR is ene mini koelkast met een mooi design en goede prestaties waardoor je altijd kan genieten van een lekker koel drankje.

Energieverbruik
8
Geluid
8.5
Vermogen
9
Pluspunt(en)
 • 43 liter inhoud
 • Deur aan beide kanten te plaatsen
 • Afmetingen (l x b x h): 45 x 47,2 x 49 cm
 • Luxe uitstraling
 • Regelbare voetjes
Minpunt(en)
 • Energieklasse F
3

Mini flessenkoelkast

Bartscher flessenkoelkast

Voor wie op zoek is naar een mooie luxe dranken koelkast is de Bartscher flessenkoelkast echt een aanrader. We hebben zelden een modernere koelkast gezien. Het is de perfecte aanrader voor huishoudens, partyruimtes, kantoorruimtes, camping, tuinhuisjes en in studentenkamers. Ondanks dat hij onder de mini koelkast categorie valt is de Bartscher flessenkoelkast toch wat groter dan de rest. Deze koelkast bezit namelijk 88 liter bruikbare inhoud.

De mini koelkast heeft meerdere metalen roosters waar je meerdere flessen op kan bewaren. Twee verstelbare rails bieden verschillende manieren om het interieur flexibel vorm te geven. Verder heeft hij twee verstelbare voeten, moderne LED-verlichting een een mooie dubbele glazen deur zodat er geen energie verloren hoeft te gaan.

Een heel bijzondere indruk maakt de Bartscher vooral door zijn aantrekkelijke design. Een dubbele glazen deur met een rvs-frame maakt voortdurend een blik in het interieur van de pikzwarte behuizing mogelijk en dit zie je niet bij andere mini koelkasten. Een apart in te schakelen ledverlichting werpt een koud witte glans over de opgeslagen Drankjes. Voor wie van een luxe uitstraling houdt is dit echt een heel mooi exemplaar. Hij zou zeker niet misstaan in een mooie hotelkamer als minibar.

Deze mini koelkast heeft door zijn grote en vermogen echter wel weer een wat hoger liggende energieverbruik. verder is hij ook een stukje duurder dan de andere koelkasten omdat hij natuurlijk niet echt mini is. Maar als je het bedrag ervoor over hebt is hij het zeker waard.

8.6Expert Score
Moderne en uitgebreide mini koelkast

De Bartscher flessenkoelkast is zeer luxe en heeft veel ruimte. Hij ziet er mooi uit en kan met zijn 88L inhoud veel kwijt.

Energieverbruik
7.9
Geluid
9
Vermogen
9
Pluspunt(en)
 • 88L aan inhoud
 • Ruimte voor 28 flessen van 0,75L
 • Moderne LED-verlichting
 • Dubbele glazen deur
 • Omkeerbare deur
Minpunt(en)
 • Wat duurder en hoger in energieverbruik
4

Cuisinier mini koelkast

Cuisinier Deluxe

Heb je wat extra koelruimte nodig dan is deze thermo elektrische mini koelkast wat voor jou. Hij is bijvoorbeeld handig voor op kantoor, de camping, in een studentenkamer, in een vakantiehuisje of gewoon als extra tijdens een feestje bij je thuis.

Woon je aan de kleinere kant en heb je gewoon niet zoveel ruimte voor een standaard koelkast dan heb je aan deze mini koelkast voldoende als je alleen bent.

De mini koelkast biedt twee niveaus en heeft een opbergplaats in de deur. Het plateau kan je op drie hoogtes plaatsen zodat je de indeling helemaal naar eigen hand kan zetten. De koelkast is 51 cm hoog, 43 cm breed en 41 cm diep en heeft maar liefst een inhoud van 38 liter. Dit compacte model kan je dus overal kwijt en dat is handig. De draairichting van de deur kan je aanpassen, zo past deze mini koelkast zelfs in een hoek, je kan immers de deur naar links of rechts openen.

De koelkast koelt op thermo elektrische wijze met een Peltier-element dat via de ventilator warmte verplaatst. De binnen temperatuur van een thermo elektrische koelkast hangt af van de omgeving temperatuur. Hij koelt tot ongeveer twintig graden ten opzichte van de omgeving.

Thermo elektrische mini koelkasten zijn relatief licht in gewicht, erg aantrekkelijk geprijsd en ook nog eens heel milieuvriendelijk. Dit laatste is een mooi voordeel dat komt omdat ze werken zonder vervuilende koelstoffen.

8.7Expert Score
Compact en relatief zuinig

De Cuisinier Deluxe mini koelkast kan je bijna overal kwijt door zijn compacte formaat. Daarnaast is die lekker licht en goed geprijsd wat mooi meegenomen is.

Energieverbruik
8.8
Geluid
9
Vermogen
8.2
Pluspunt(en)
 • Inhoud van 38 liter
 • Afmetingen: 43 x 51 x 41 cm
 • Vermogen 60 Watt
 • Verzonken handgreep
 • Energielabel B
Minpunt(en)
 • Onder erg warme omstandigheden werkt deze mini koelkast minder goed dan eentje op koelvloeistof
5

Maxxhome mini koelkast

Maxxhome van Maxxgarden

Ben je op zoek naar een mini koelkast dan kan je kiezen voor de Maxxhome Mini koelkast. Deze ijverige koelkast is zeer geschikt voor op de camping of in je vakantiehuisje. Maar hij is ook prima inzetbaar in een klaslokaal, in een studentenkamer of voor op een klein kantoor.

Deze koelkast maakt erg weinig geluid. Dit is erg prettig als je hem op een slaapkamer moet plaatsen, in bijvoorbeeld een studentenhuis.

Deze mini koelkast heeft een verstelbare plank en heeft ook nog eens opbergruimte in de deur. Je kan de deur aan de linker- of rechterzijde plaatsen zodat je zelf kan kijken wat het beste uitkomt in een kleine ruimte. Deze deur heeft ook nog een greep zodat je de koelkast makkelijk openen kan maken.

De mini koelkast koelt zonder koelgassen wat dus beter is voor het milieu. Ook heeft deze koelkast een platte bodem om ruimte te besparen. De opening van de deur is voorzien van een plank om meer producten bovenop te plaatsen, zo kan je alle beschikbare ruimte goed benutten.

7.5Expert Score
Stille mini koelkast

De Maxxhome mini koelkast is erg stil, heeft een verstelbare plank en een verstelbare deur. Verder is de binnenkant zo efficiënt als mogelijk ingedeeld om ruimte te besparen.

Energieverbruik
8
Geluid
8
Vermogen
6.5
Pluspunt(en)
 • Capaciteit 42 liter
 • Afmeting 43 x 51 x 41 cm
 • In diverse kleuren te verkijgen
 • Milieuvriendelijk
 • Nieuwste model bevat glazen deur
Minpunt(en)
 • Onder erg warme omstandigheden werkt deze mini koelkast minder goed dan eentje op koelvloeistof

   Logo