De beste mini pizzarette van 2021

Ben je op zoek naar een pizzarette? Lekker thuis genieten van de lekkerste zelfgemaakte pizza’s, wie wil dat niet! Als je niet heel veel ruimte hebt, of misschien maar alleen of met zijn tweetjes bent, heb je geen grote pizzarette nodig. Een mini pizzarette is de ideale uitkomst! Hieronder lees je alles over de mini pizzarette en welke volgens ons de allerbeste is!

Wat is een mini Pizzarette

De Pizzarette is echt ontzettend populair geworden over de afgelopen jaren. Het is een soort van mini steenoven, waarmee iedereen zijn eigen pizza’s maakt en zelf bakt! Wat is leuker dan pizza eten? Pizza maken!

De pizzarette is verkrijgbaar voor minimaal 4 personen, maar niet iedereen heeft een dergelijk model nodig. Als je alleen bent, of met zijn tweetjes bent bijvoorbeeld, kun je kiezen voor een mini pizzarette. De mini pizzarette doet precies hetzelfde als de gewone pizzarette, maar dan in het klein. Je maakt er simpelweg 2 pizza’s tegelijk mee klaar.

Waarom een mini Pizzarette?

De meest voor de hand liggende reden om een mini pizzarette te kopen is simpelweg het aantal pizza’s dat je er tegelijk mee klaar kunt maken. Als je alleen bent en lekker een zelfgemaakte pizza of 2, wil eten, dan heb je geen 4 persoons model nodig.

Ook kan het zijn dat je er de ruimte niet voor hebt, of dat je de mini pizzarette ook eens mee wil nemen bijvoorbeeld. Dankzij het compacte formaat is dat geen enkel probleem.

Een pizzarette koop je natuurlijk om zelf, thuis de allerlekkerste pizza’s klaar te maken, met de echte steenoven smaak.

Wat zijn de voordelen van een mini Pizzarette

De voordelen van een pizzarette zitten hem duidelijk in het formaat. Een mini pizzarette doet qua functies of smaak niks onder aan een 4 of 6 persoons pizzarette. Het gaat dus enkel om de maat.

Het voordeel is dus dat je geen groot apparaat hoeft aan te schaffen en gebruiken als dat niet nodig is. 

Een ander voordeel, ook gebaseerd op het formaat, is dat het apparaat makkelijk op te bergen is. Je gebruikt de mini pizzarette vast niet dagelijks, dus dan is het ook wel fijn als je deze tussendoor handig op kunt bergen. Dat is geheel je eigen keuze overigens, want de mini pizzarette is leuk genoeg om hem te laten staan als pronkstuk.

Waarop hebben wij getest

Om de allerbeste voor je te kunnen kiezen, hebben wij een aantal modellen mogen testen.

Vermogen

We hebben hierbij gelet op het vermogen van de pizzarette. Is deze hoog genoeg om in korte tijd warm te worden en de pizza te bereiden?

Schoonmaken van de pizzarette

Is het apparaat makkelijk schoon te maken en is deze praktisch en handig in gebruik?

Smaak en prijs

Ook hebben we natuurlijk gelet op de smaak van het eindproduct en als laatste hebben we de prijs en de kwaliteit met elkaar vergeleken.

Voor ons is onderstaand model als beste getest, naar voren gekomen:

De beste mini pizzarette

1

Emerio Pizzarette Pré-Bake Duo

Sample subtitle

Lekker thuis met zijn tweetjes genieten van een heerlijke, zelfgemaakte pizza? De Emerio Pre-Bake Pizzarette maakt het mogelijk. De handige pre-bake functie geeft je de mogelijkheid om een pizzabodem eerst voor te bakken. Op die manier heb je een heerlijke knapperige krokante bodem, zoals het hoort. De Emerio Pizzarette is bovendien voorzien van een warmhoud functie.

8.5Expert Score
Hoge kwaliteit pizzarette

De Emerio Pizzarette Pré-Bake Duo mini pizzarette is een pizzaoven met een speciale handgemaakte koepel die minder warm wordt, ideaal als er kinderen mee eten.

Vermogen
8.5
Gemak bij schoonmaken
8.5
Smaak
8
Prijs
9
Pluspunt(en)
  • Leuk design
  • Compact en praktisch
  • Makkelijk schoon te maken
  • Snel warm en snel klaar
  • Voorzien van warmhoud functie en Pre-bake functie
Minpunt(en)
  • Niet vaatwasser bestendig

De platte bovenkant op de mooie terracotta koepel, biedt je de mogelijk tot het warmhouden van je pizza, maar ook een bruschetta kan je hier lekker op grillen! De Emerio bakt 2 pizza’s tegelijk, in ongeveer 5 a 7 minuten en heeft een vermogen van 650 Watt. Het apparaat is gemakkelijk schoon te maken, ook de terracotta koepel, deze is namelijk voorzien van een coating. Dit model is voor 2 personen, maar ze zijn er ook in grotere varianten.

      Logo