Beste 5 mini projectors van 2022

Soms moet je iets laten zien via beeld, maar is het niet mogelijk dit via een scherm zelf te doen. Daar is een makkelijke oplossing voor, de mini projector. Via een projectieapparaat kun jij namelijk beelden delen vanaf jouw laptop of telefoon. Nu is het wel zo dat een projector natuurlijk best een zwaar apparaat is om mee te nemen. Daarom is een mini projector ideaal om mee te nemen. Die is compact en weegt weinig en is daardoor dus makkelijk mee te nemen.

Inhoudsopgave:

Wat is een mini projector?

Met een mini projector kun jij beelden delen vanaf bijvoorbeeld jouw telefoon op een ander scherm. Ook kun je de muur gebruiken om een beeld op te projecteren. Het is niet zo dat er veel verschil is tussen een normale beamer of mini beamer. Ze kunnen hetzelfde uitbeelden maar het is gewoon een stuk makkelijker om de kleiner model mee te nemen. Een groot projectieapparaat hangt meestal aan het plafond of aan de muur. Dit zorgt ervoor dat deze makkelijker te verbinden is. Een kleine beamer moet je wel nog los aansluiten, maar je bent hierdoor wel meer flexibel. Je kunt dan overal verbinding maken met dit apparaat via bijvoorbeeld jouw telefoon. Zo kun jij bijvoorbeeld in een notulen delen, zo makkelijk kan het tegenwoordig allemaal zijn.

Voor wie is deze geschikt?

Iedereen kan met een mini projector omgaan, dit is namelijk heel makkelijk, zowel installatie als bediening. Doordat je er alles op kunt projecteren en overal mee naartoe kunt nemen kun je er veel mee doen. Je kunt bijvoorbeeld een film afspelen op een slaapfeestje of foto’s laten zien tijdens een familiebijeenkomst. Een projectieapparaat kan bediend worden door jong en oud want je hebt er echt maar een paar dingen voor nodig. Natuurlijk het apparaat zelf, maar ook een telefoon en een plek waar je het beeld op kunt zetten. Meer heb je dus niet nodig om het beeld van een klein scherm naar een groot scherm te krijgen.

De voordelen van een mini projector

Je kunt jezelf indenken dat een kleine projector veel voordelen heeft. Het grootste voordeel is dat je dingen kan delen van bijvoorbeeld jouw telefoon of laptop via de mini projector. Je kunt projecteren een stilstaand scherm, maar ook naar een gladde muur. Een ander voordeel van een klein projectieapparaat is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Ze zijn niet zwaar en zo klein dat je hem makkelijk kunt vervoeren. Je kunt dan dus overal een film afspelen juist wat foto’s laten zien, of een presentatie laten zien tijdens een bijeenkomst. Combineer je projector met een mini jacuzzi en je hebt gewoon een thuisbioscoop.

Hoe werkt een mini projector?

Door een telefoon of laptop aan te sluiten op de mini projector stuur je beelden die dan worden geprojecteerd. Je kan projecteren op een scherm die uitstaat of op een muur. Eigenlijk kun jij je dus voorstellen dat dit product een soort vergrootglas is waarop jij je telefoon of laptop aansluit. Alles wat jij afspeelt op jouw telefoon of laptop wordt via het projectietoestel afgespeeld op het door jou gekozen scherm. Dan hoeft niet iedereen meer mee te kijken via het kleine schermpje, allemaal dankzij de mini projector.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Er zijn veel verschillende soorten mini projector te koop qua groottes, maar ook qua merk. Bedenk goed wat je ervan verwacht zodat je daarop kunt zoeken. Als jij goed uitzoekt wat je wilt dan kun jij ook geen miskoop doen. Je zal niet de eerste zijn die de verkeerde koopt door zich niet goed te hebben ingelezen. Het is verstandig eerst goed vooronderzoek te doen qua wat je wilt en wat je ervan verwacht. Gelukkig is er genoeg keuze en zit er ook zeker wel een mini projector tussen die bij jou past.

Waar koop je een mini projector?

Een mini projector kan je op veel plekken kopen en er is heel veel keuze. Zoek goed uit waar je het beste een projectietoestel kunt kopen. Als jij er niet uit komt dan kun je het beste om advies vragen, klantenservice medewerkers zullen jou graag helpen. Het is heel erg zonde als je de verkeerde koopt die jou niet kan bieden wat jij zoekt en nodig hebt. Je kunt dat voorkomen door goed uit te zoeken waar jij het beste de goede mini projector kunt kopen. Dat kan een hoop gedoe schelen, is je product in 1 keer goed, heb je bijvoorbeeld geen gedoe met terugsturen.

Waarop richt je de mini projector?

Er zijn plekken waarop jij de mini projector kunt richten waardoor jij het beeld krijgt wat je wilt afspelen. Je kunt het projectieapparaat richten op een scherm die uitstaat of op een glad oppervlak. Het beeld zal dan worden afgespeeld dat jij via het apparaat wilt laten zien. Het is eigenlijk heel makkelijk om te doen en het is voor iedereen een stuk makkelijker om te zien. Geen gedoe met mensen die op hoeven te staan om te zien wat ze moeten zien maar alles op een groot scherm. Verder ideaal voor een vergadering maar ook voor bijvoorbeeld een film die je af wilt spelen zonder dat je een scherm hebt. Er werd al veel gebruik gemaakt van een projector maar met het klein projectietoestel wordt het nog beter en kun je hem nog meenemen ook.

Welke soorten projectoren zijn er te koop?

Met meerdere soorten mini projectors op de markt kan het best wel eens gebeuren dat je geen idee hebt welke je moet kopen. Geen zorgen want ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten waardoor ze allemaal uniek zijn. Jij zult zien dat er voor jou ook eentje bij zit die je kunt gebruiken voor de beelden die jij wilt delen. Jij kunt dus zelf bepalen welke kleur of soort jij koopt en hoe je hem vervolgens mee gaat nemen. Ook daarvoor zijn handige opbergtassen te koop voor de veiligheid van de projector.

De beste 5 mini projectoren van 2022

1

Mini Beamer Geel/wit 

Beste mini projector
9.1Expert Score
Lekker film kijken met de beamer

Een beamer kan in veel situaties handig zijn. Of het nu gaat om een presentatie die je wilt of moet geven, of om een film die je graag wil (of moet) kijken. Inclusief afstandsbediening.

Goede punt(en)
 • Overal te gebruiken
 • Compact
 • Met afstandsbeding
2

Strex Beamer 

Strex mini projector
8.5Expert Score
Full HD mini projector

Met 7.000 lumen en een full HD-input is deze mini projector ideaal in gebruik. Daarbij is streamen vanaf de telefoon geen enkel probleem voor deze alleskunner.

Goede punt(en)
 • 7000 lumen
 • Ideaal in gebruik
 • Alleskunner
3

Mini Beamer – Projector 

7.8Expert Score
Met HDMI aansluiting

Inclusief afstandsbediening is deze projector eenvoudig in gebruik. De mini beamer. Draagbaar, stijlvol en functioneel. HDMI aansluiting voor 1920×1080 (full HD) beeld tot wel 20 meter afstand van de muur.

Goede punt(en)
 • Draagbaar
 • HDMI aansluiting
 • Geschikt voor presentaties
4

Looki Beamer X –

7.4Expert Score
Scherp beeld met 6.500 lumen

6.500 lumen zorgen voor een scherp beeld vanuit de Looki Beamer. Of je nu een presentatie geeft of een slideshow verzorgt, praktisch is de Looki zeker.

Goede punt(en)
 • Met oplaadkabel
 • Scherp beeld
 • Stijlvol
5

Strex Beamer

6.7Expert Score
Streamen van de telefoon

Niet alleen de beamer zit in het pakket, ook het projectiescherm van 100 inch is bijgeleverd. Streamen van de telefoon, in full HD, met 7.000 lumen. Wat wil je nog meer?

Goede punt(en)
 • 100 inch
 • Streamen vanaf de telefoon
 • Full HD

   Logo