Beste 5 mini waterkokers

Een waterkoker is handig om op een snelle manier water te koken maar wat nou als een normale waterkoker te groot is? Je kunt dan beter een mini waterkoker kopen omdat die sneller klaar is en minder stroom verbruikt. Er gaat minder water in en dat betekent dus dat hij prima te gebruiken is voor een bakje koffie of thee. Doordat hij klein is kun je hem ook makkelijker opbergen en met je meenemen.

Inhoudsopgave:

Wat is een mini waterkoker

Een mini waterkoker is een kleine elektrische ketel die minder inhoud heeft. Daardoor kun jij hem makkelijker gebruiken want hij is kleiner en ook nog eens sneller. Als jij dus snel een bakje thee of koffie wilt zetten dan heb jij dat in een handomdraai gedaan. Je kunt hem door zijn kleine formaat overal neerzetten waar jij wilt. Dat kan zijn in de keuken maar dat kan natuurlijk ook ergens anders zijn. Sommige nemen hem zelfs overal mee naartoe. Je kunt het je bijna niet indenken maar het is nog niet zo’n slecht idee.

Voor wie is een mini waterkoker geschikt

De mini waterkoker wordt heel erg warm dus het is niet geschikt voor kleine kinderen door gevaar voor verbranding. Je kunt er als volwassenen prima mee omgaan maar een kind snapt niet altijd dat water heel erg warm kan worden. Om die reden doe je er verstandig aan om deze hoog op te bergen waar kinderen er niet bij kunnen. Je wilt niet dat een kind zich verbrand en dat kun je makkelijk voorkomen door hem goed op te bergen.

Zet hem op een goede plek waar je zelf wel bij kunt en waar kinderen hem niet kunnen pakken. Voor jezelf geeft dat ook een veiliger gevoel als je weet dat hij goed staat opgeborgen. Zelf moet je natuurlijk ook heel erg oppassen met kokend water. Een brandwond oplopen is sneller gebeurd dan dat je denkt en brengt veel huidschade met zich mee.

De voordelen van een mini waterkoker

De voordelen van een mini waterkoker zijn toch wel dat hij minder inhoud bevat dus ook sneller kookt en daardoor minder stroom verbruikt. Een Kleinere koker is een snelwerkend apparaat en kan dus op dat moment veel stroom verbruiken. Als jij er minder water in doet dat zal het dus sneller koken en zo werkt dat ook met de kleine uitvoering. Er gaat minder water in dan in een normaal formaat waterkoker en zal dus sneller koken. Dit zorgt uiteindelijk ook voor minder stroomverbruik.

Nog een voordeel is dat een mini waterkoker klein van formaat is en daarom dus ook makkelijk op een aanrecht past. Je kunt hem overal neerzetten waar je wilt maar je kunt hem ook meenemen naar bijvoorbeeld vakantie of de camping. Zoals je leest zitten er veel voordelen aan de kleine uitvoering die zeker het overwegen waard zijn. Kijk goed naar wat je wilt en of de mini waterkoker dat jou kan bieden. Ga je bijvoorbeeld op vakantie en wil je even stoppen om wat drone opnames te maken en thee te drinken, ook dan is zo’n kleine maatje ideaal.

Hoe werkt een mini waterkoker

Door middel van warmte gaat water koken in de mini waterkoker. Die warmte wordt aangestuurd door stroom die je in het stopcontact stopt. Daardoor wordt er in deze koker een plaat zo warm dat het water steeds warmer wordt en uiteindelijk gaat koken. Je hoeft daar zelf niks voor te doen buiten het knopje van de waterkoker omzetten. Het werkt eigenlijk hetzelfde als wanneer je een waterketel op het gas zet en het gas hoog aanzet. Het water in de ketel wordt dan steeds warmer waardoor het uiteindelijk gaat koken. In een mini waterkoker werkt het precies hetzelfde alleen dan door middel van stroom in plaats van gas. Je hoeft enkel zelf het water te vullen en het knopje om te zetten, even wachten en klaar.

Waar let je op bij het kopen

Je let er vooral op dat hij goed is maar hoe je dat ziet is natuurlijk altijd wel een ding. Als jij op zoek gaat naar een mini waterkoker dan kom je erachter dat er heel erg veel opties zij. Je kunt letterlijk de gekste opties kiezen zoals dat je een groene mini waterkoker wilt maar ook eentje die licht geeft. Overweeg welke opties jij graag wilt hebben en of die er ook echt toe doen. Het ziet er misschien wel leuk uit zo’n gekleurd lampje waardoor het water kleurt maar het is een feit dat je daar dan ook weer voor betaald.

Als jij dat ervoor over hebt is dat natuurlijk geen enkel probleem. Het kan ook zijn dat jij toch meer van de basics bent en liever een standaard uitvoering hebt. Dat is helemaal aan jezelf en ook persoonsgebonden want sommige mensen die houden niet van al die luxe. Jij bepaalt dus helemaal zelf wat je wilt en hoe gek jij het wilt maken qua mini waterkoker, kies zelf de mini waterkoker waarvan jij vindt dat hij bij jou mooi in jouw huis staat of misschien wel op de camping op vakantie.

Waar zet je hem neer

Een mini waterkoker kun je echt letterlijk overal neer gaan zetten waar jij dat wilt en in gedachte hebt. Je kunt hem zelfs meenemen op vakantie zodat jij jouw eigen water kunt koken. Je zult echt niet de eerste zijn die de mini waterkoker meeneemt op vakantie en hem neerzet in een hotel of een camping, je kunt hem zelfs meebrengen als jij een lange autoreis gaat maken en dan kun jij onderweg in de auto water koken. Misschien heb jij een baby bij je en heb jij gekookt water nodig. Ook dan is een mini waterkoker echt een ideale uitvinding om met jou mee te nemen. Geen gedoe meer met overal vragen om water want jij kunt zelf jouw eigen water koken, jij kunt dus sneller met jouw thee of koffie zitten dan dat jij dacht.

Hoeveel past er in een kleine waterkoker

In een normale waterkoker past vaak ruim 1,5 liter water en dat is heel erg veel. Het kan even duren voordat het kookt en de oplossing is dan ook om er minder water in te doen. Het alternatief is een mini waterkoker kopen zodat er minder water in gaat. Vooral als jij dus niet grote hoeveelheden water hoeft te koken. In deze kleinere exemplaren gaat namelijk een halve liter tot maximaal 1 liter water.

Jij kunt je dus indenken dat het ook sneller zal koken en dat hij een stuk kleiner zal zijn om mee te nemen. Je kunt ermee doen wat je wilt en hem neerzetten waar je wilt. Je kunt hem natuurlijk ook nog gewoon in jouw eigen keuken zetten en je zult zeker niet de eerste zijn die een mini waterkoker naast zijn bed neerzet. Dat maakt een mini waterkoker ook zo ideaal dat je hem overal kwijt kunt.

De beste 5 mini waterkokers van 2022

1

Aigostar Sapphire 30LDC 

beste mini waterkoker
9.2Expert Score
Grote inhoud van 600 ml

Iets waar veel mensen tegenaan lopen is het gebrek aan ruimte op reis. Daar komen steeds handigere oplossingen voor. Zo ook de inklapbare reiswaterkoker. 600 mL inhoud, 750W.

Goede punt(en)
 • Handig
 • Grote inhoud
 • Inklapbaar
2

Navaris waterkoker

foto van een Navaris waterkoker
8.9Expert Score
Handig voor op de camping of op de boot

De Navaris waterkoker is bedoeld voor op reis. 0,5 liter in volume, gemaakt van roestvrij staal en inclusief 2 bekers. Ideaal voor bijvoorbeeld op de camping of de boot.

Goede punt(en)
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Vermogen van 750W
 • Droogkookbeveiliging
3

Bestron kleine waterkoker

foto van een Bestron kleine waterkoker
8.3Expert Score
Inhoud van 900 ml

Met 0,9 liter inhoud is deze automatische kookstop waterkoker een uitkomst. 500W, soft touch control en scharnieren deksel met veiligheidssluiting. Aan- en uitschakelaar heeft een indicatielampje.

Goede punt(en)
 • automatisch weer opgewarmd
 • siliconen 
 • Kabel is los te koppelen
4

Mesko MS 1249 

7.7Expert Score
Sterk materiaal van kunstof

Mini waterkoker, volledig draadloos. Minimaal 0,2 liter capaciteit, maximaal 600 mL capaciteit. Gemaakt van kunststof, met doorkook beveiliging en indicatie lichtje.

Goede punt(en)
 • Mini waterkoker
 • Draadloos
 • Sterk materiaal
5

Mini Waterkoker 1 Liter

foto van een Mini Waterkoker 1 Liter
7Expert Score
Met een vermogen van wel 2400 W

Een stijlvolle rode Russell Hobbs waterkoker. Gemaakt om mee te reizen, met een capaciteit van maximaal 1 liter. 2.400W aan vermogen zorgt voor een kopje kokend water binnen een minuut.

Goede punt(en)
 • Goed merk
 • Sterk vermogen
 • Kokend water in 1 min

   Logo