De 4 beste pizzarettes van 2022

Wat is een pizzarette?

Je zou een pizzarette het best kunnen omschrijven als en mini-steenoven voor op tafel waarin je kleine pizza’s opwarmt. De gelijkenissen met een steengrill of een gourmetstel zijn groot. In een pizzarette is een kleine pizza tussen de vijf n de zeven minuten klaar. Een pizzarette werkt op stroom en bied je de mogelijkheid om je pizza op spatel te bakken of op de vuurvaste stenen zelf. Deze laatste manier geniet de voorkeur van velen.

Dat heeft alles te maken met het feit dat er zo geen vocht bij de pizza komt en de pizza knapperiger wordt. Een pizzarette warm je een haf uur op voor je er een kleine pizza in plaatst. Na afloop laat je ‘m vervolgens lang afkoelen en pas daarna maak je schoon en verwijder je de resten die nog op de stenen plakken zo goed mogelijk.

Waarvoor wordt een pizzarette gebruikt?

Een pizzarette wordt gebruikt voor het opwarmen van (vaak) zelf belegde kleine pizza’s om die vervolgens op te eten. Het is een keer iets anders dan de meer bekende manieren gourmetten of steengrillen, hoewel in essentie sprake is van vergelijkbare manieren van opwarmen van eten in kleinere porties. Behalve eten is gebruik maken van de pizzarette ook gewoon gezellig. Je zit immers met elkaar rond de oven, die er is in uitvoeringen voor vier en voor zes personen.

De pizzarette heeft zoals gesteld een bakplaat en verschillende uitsparingen. Je legt de zelf belegde pizza op een spatel en brengt die via een uitsparing naar de bakplaat. De temperatuur van een pizzarette kan oplopen tot ver boven de 200 graden. Het gehele apparaat kan warm worden, enige voorzichtigheid is dus geboden. De meeste mensen kopen een pizzarette om zo zelf kleine pizza’s te kunnen verwarmen. Uiteraard zijn die pizza’s eerst aan tafel samengesteld. Nadat de pizza naar eigen wens is belegd en samengesteld, voldoet een periode van zo’n zeven minuten om de pizza op de gewenste temperatuur te brengen. Juist het feit dat er dus steeds wel enige tijd tussen het eten van de pizza’s zit, maakt het een sociaal gebeuren. Er is immers voldoende tijd en ruimte om een goed gesprek te voeren.

Vergeet de ingrediënten niet

Wil je gebruik maken van de pizzarette, dan heb je aan het apparaat uiteraard niet voldoende. Je moet ook ingrediënten aanschaffen om een pizza te kunnen maken. Onmisbaar zijn tomatensaus, mozzarella, geraspte kaas, groenten en fruit. Vlees en vis mogen eveneens niet ontbreken. Iedereen kan de eigen lievelings ingrediënten op de bodem, die je kant-en-klaar kunt kopen, leggen om zo steeds de lekkerste pizza’s te bakken.

Als je de rand wat vrij laat, krijg je nog een knapperige pizza ook. Heb jij de pizza belegd en denk je dat ie voldoende aangekleed is, dan leg je de pizza op de spatel en dirigeer je de pizza richting oven. Vervolgens is het nog een kwestie van afwachten. Het aantal openingen varieert tussen de vier en de zes. De spatel laat je gewoon zitten. Sterker nog, je kunt als je dat wilt de pizza er op laten rusten tijdens het opwarmen. Zorg dan wel dat de pizza niet aan de spatel gaat plakken. Houd de pizza dus los.

Binnen zeven minuten

Een goed opgewarmde pizzarette levert steeds binnen zeven minuten een heerlijke pizzapunt op. Uiteraard kan het verwarmen van de pizza wat langer duren, iets dat ook sterk afhankelijk is van de wijze waarop de Italiaanse lekkernij belegd is. Ook het aantal pizza’s dat tegelijk gebakken wordt speelt een rol bij de bereidingstijd. Kiezen voor een pizzarette is een keer iets anders dan weer gourmetten, barbecueën of steengrillen.

Net als bij genoemde activiteiten is het sociale aspect vaak minstens zo belangrijk als het eten zelf, al zal de echte pizzaliefhebber daar uiteraard anders over denken. Probeer de flessen drinken voor bij de pizza weg te houden bij de oven. De flessen kunnen anders namelijk snel heel erg heet worden, met alle gevolgen van dien.

Heerlijke wijnen voor bij de pizzarette

Voordeel van het gebruik van een pizzarette is het gemak. Iedereen kan de bakplaat gebruiken en meer dan zorgen dat er stroom is, is niet nodig. De spatels worden bij de gemiddelde pizzarette meegeleverd en eigenlijk is alleen het inslaan van voldoende ingrediënten belangrijk voor je de pizzarette gaat gebruiken. Heb jij plannen een pizzarette te kopen, maak dan alvast een checklist met producten die je dan ook zeker moet gaan halen. Pizzadeeg is er kant-en-klaar, tomatensaus weet je vast ook te vinden. Wat betreft vlees en vis kun je kiezen voor salami, chorizo, ham, spek, kipfilet, voorgegaarde shoarma, gerookte zalm en garnalen.

Dergelijke producten worden het meest gebruikt. Uiteraard haal je verschillende soorten kaas in de vorm van mozzarella, geraspte kaas, geitenkaas en Parmezaanse kaas en vergeet je zeker ook de tomaat, paprika, courgette en champignons en uien niet. Ook rucola en olijven zijn eigenlijk onmisbaar. Vergeet vooral ook de wijn niet. Ben je een liefhebber van een pizza met extra kaas, sla dan zeker een Pinot Noir in en een Chardonnay smaakt heerlijk bij een pizza met extra groente. Wil je een pizza Margherita maken? Daar past een rosé wijn weer extra goed bij zoals Pinot Grigio bij vis en een Cabernet Sauvignon perfect is voor een pizza met veel vlees.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Ben je nu wel een keer klaar met gourmetten en wil je ook die penetrante geur eigenlijk niet meer in je huis? Dan is de pizzarette een uitstekend alternatief. Het is bij de aankoop van een pizzarette belangrijk om te kiezen voor een aanbieder die een gecertificeerde pizzarette kan leveren. Er zijn namelijk goedkopere versies in omloop. Je hebt echter wel steeds met warmte te maken. De oven kan gecertificeerd al behoorlijk heet worden, een niet officiële waarschijnlijk nog veel heter. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als je kinderen hebt die soms nog wel eens wat onvoorzichtig zijn. Kies dan liever voor een pizzarette die ietsje duurder is maar wel meer veiligheid biedt. Het aantal merken dat een pizzarette aanbiedt is overzichtelijk.

Gecertificeerde leveranciers leveren allemaal een prima pizzarette waarmee je heerlijke, kleine pizza’s kunt maken. De officiële pizzarette heb je uitsluitend in uitvoeringen voor vier en zes personen. Er is een variant beschikbaar die pizza’s maken voor 8 personen mogelijk maakt. Maar opnieuw is dan geen sprake van een officiële pizzarette. Wil je voor een grotere groep aan de slag met pizza’s dan kun je altijd besluiten twee te kopen. Zes plus vier is immers ook tien. Het verschil in uitsparingen is ook meteen het verschil in het maximaal aantal personen dat gebruik kan maken van de pizzamaker.

Let er wel even op dat je een pizzarette koopt met spatels en ook de garantieperiode is best interessant. Daar kan nogal eens verschil zitten tussen de verschillende aanbieders. Kies bij een pizzarette dus niet altijd de goedkoopste maar ga na of je met een officieel product te maken hebt. Vervolgens kies je eigenlijk alleen nog het aantal personen en check je de garantietermijn. Vergeet je ondertussen niet om voldoende ingrediënten in huis te halen en vrienden uit te nodigen om samen pizza’s te maken en te eten? Dat wordt ongetwijfeld gezellig, want ook daar zorgt de heerlijke en gemakkelijke pizzaverwarmer wel voor.

De beste 4 pizzarettes

1

Emerio PO-115984

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit pizzarette

De Emerio PO-115984 pizzarette is een pizzaoven met een speciale handgemaakte koepel die minder warm wordt, ideaal als er kinderen mee eten.

Pluspunt(en)
 • De pizzarette heeft een ingebouwde thermostaat
 • De pizzarette is geschikt voor 6 personen
Minpunt(en)
 • De pizzarette heeft geen timer
2

Emerio PO-116100.1

8.5Expert Score
Stijlvol & makkelijk te gebruiken

Met de Emerio PO-116100.1 Pre-Bake Pizzarette 6 personen geniet je samen van je eigen gemaakte pizza. Dankzij de pre-bake functie kan je de pizzabodems voorbakken voor een nog knapperige bodem.

Pluspunt(en)
 • Bak 4 heerlijke mini pizza’s in 5 tot 7 minuten
 • Stenenbakplaat
 • Geschikt voor 6 personen
 • Voorbakfunctie, grill bruchetta’s of houd de mini pizza’s warm bovenop de koepel
Minpunt(en)
  3

  Pieters pizzarette

  8.5Expert Score
  Redelijke kwaliteit pizzarette

  Met Pieter's Pizzarette 6 personen Pizza oven geniet je samen van je eigen gemaakte pizza. 

  Pluspunt(en)
  • Bak 6 heerlijke mini pizza’s in 5 tot 7 minuten
  • Geschikt voor 6 personen
  • 10% meer vermogen voor sneller bakken
  • Koepel met glazuurlaag
  Minpunt(en)
   4

   Emerio PO-115985

   8.7Expert Score
   Elegant design met veel functies

   De Emerio PO-115985 Cooltouch pizzarette is een 4 persoons pizza oven met een speciale handgemaakte koepel die minder warm wordt, ideaal als er kinderen mee eten.

   Pluspunt(en)
   • Eenvoudig in gebruik
   • De pizzarette is waterbestendig
   • Goede kwaliteit
   Minpunt(en)      Logo