De 4 beste pizzasteen ovens van 2022

Omdat je thuis nou eenmaal niet een hout gestookte oven met een stenen binnenkant hebt- geen steenoven dus- is het behelpen wat betreft het verwarmen van een pizza. Met je oven thuis haal je nooit de temperaturen van de steenoven en dien je gewoon met minder genoegen te nemen. Beste alternatief is dan de pizzasteen oven. Met deze steen is je pizza in elk geval een stuk sneller klaar dan wanneer je het doet met een reguliere oven.

Inhoudsopgave:

Wat is een pizzasteen oven?

De steenovens zijn in staat temperaturen te behalen van wel 500 graden. Dat is de reden dat pizza’s zo snel klaar en zo heerlijk knapperig zijn. In de steenoven verdampt vocht meteen. Met behulp van een pizzasteen oven kun jij je huis-tuin-en-keuken oven gelijkenissen laten vertonen met de steenoven. Het wordt ook wel een pizza oven steen genoemd.

Met behulp van een pizzasteen oven haal je namelijk temperaturen tussen de 250 en 280 graden. Moeilijk is het gebruiken van een pizzasteen niet. Je legt de steen gewoon in je oven op het rooster. Het is wel van belang wanneer je de steen in de oven plaatst. Je verwarmt in elk geval de oven nadat je de pizzasteen al een plaatsje hebt gegeven Op die manier wordt de steen geleidelijk warm. Leg de pizzasteen nooit in een oven die al heet is. De kans dat de steen dan knapt is levensgroot.

Waarvoor wordt een pizzasteen oven gebruikt?

Uiteraard is het de bedoeling om met een pizzasteen oven snel een lekkere pizza warm te kunnen maken. Dat doe je door de pizza gewoon direct op de steen te leggen. Zo voorkom je ook dat de dat de pizza aan de pizzasteen oven vastkoekt. Dat je de steenoven zo goed kunt gebruiken en dat je sneller over een pizza beschikt komt onder meer omdat het vocht in deeg sneller verdampt. De bodem wordt zo ook nog eens heerlijk knapperig. Dit is een van de vele voordelen van een pizza oven steen.

De pizzasteen oven is geschikt voor de zelfgemaakte en de kant-en-klare pizza. Een ding is zeker, met deze steen heb je uiteindelijk sneller een knapperige pizza op je bord, iets dat je met behulp van alleen een bakplaat en bakpapier niet lukt. Vaak heb je dan wel een redelijk knapperige rand maar is de bodem nog slap. Je kunt een pizzasteen ook op de barbecue gebruiken. Zorg dan wel dat steeds sprake is van indirecte warming. Voor goed gebruik leg je de kolen dus aan de zijkant van de barbecue en niet direct onder de steen. Ook nu leg je de steen neer op het moment dat je de kolen aansteekt. Voor mensen die kleine pizza’s gezellig binnen willen bakken is er ook nog de pizzarette.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Belangrijk bij de keuze die je maakt is de vorm van de pizzasteen oven. Je hebt de pizzasteen in diverse soorten en maten namelijk; van groot en rechthoekig tot een pizzasteen die het gehele rooster bedekt. Bovendien wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen. Het is bij de keuze die je maakt belangrijk om te weten dat hoe dikker de steen is, hoe beter de steen werkt. Een dikkere steen houdt de warmte langer vast. Een pizza oven steen is een echte aanwinst als het hierop aankomt.

Als je regelmatig en vaak een pizza warm maakt, is een dikke steen zeker het aanbevelen waard. Je kunt wat het materiaal betreft behalve voor steen ook kiezen voor metaal of een keramische steen. Gebruik je een pizzaoven steen dan was je die nooit met water af. Je veegt de steen schoon nadat je de steen eerst geruime tijd hebt laten afkoelen. Gebruik je wel water dan trekt dat namelijk in de steen en zal de steen na enige tijd breken. Je kiest een pizzasteen dus op basis van de vorm, het formaat en op basis van het materiaal waarvan de steen gemaakt is.

De beste 4 pizzasteen voor in de oven

1

Krumble

Beste pizzasteen oven
9.2Expert Score
Hoge kwaliteit pizzasteen

 Met deze pizzasteen van natuursteen bereid je de beste pizza gewoon zelf in een dichte barbecue of in jouw oven.

2

Brandnewcake

Pizzasteen oven
8.5Expert Score
Stijlvol & makkelijk te gebruiken

Vierkante pizzasteen voor in de oven, makkelijk te gebruiken.

3

Pizza store

9.1Expert Score
Hoge kwaliteit voor de bbq

Deze pizza steen van pizza store is vooral bedoeld voor de bbq maar van hele hoge kwaliteit!

4

BBQSMOKERXL

8.7Expert Score
Simpel design maar goed materiaal

      Logo