De 5 beste slimme deursloten

Slim deurslot

Een slim deurslot? Dat is een deurslot dat met een elektromotor (of handmatig) wordt ontgrendeld op het moment dat het een signaal ontvangt van een digitale sleutel. Die sleutel kan een smartphone zijn, maar net zo goed een pincode, afstandsbediening of RFID/NFC tag. Het gebruiken van een slim deurslot biedt veel voordelen. Veiligheid is daar een van.

Wat is een slim deurslot?

Een slim deurslot kun je ontgrendelen op het moment dat het een signaal ontvangt van een digitale sleutel in de vorm van een smartphone of afstandsbediening. De digitale sleutel kan eveneens een pincode zijn. Een slim deurslot biedt nogal wat voordelen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken als je een sleutel verliest. Die haal je dan namelijk gewoon uit het sleutelbeheer; de sleutel kan vervolgens niet langer gebruikt worden. Dit betekent veel meer veiligheid, afgezet tegen het verlies van een fysieke sleutel. Je kunt mensen toegang geven voor een beperkte tijd en je bent met een slim deurslot in staat de deur automatisch te laten vergrendelen.

Nog een voordeel is dat er geen gewone sleutels meer in omloop zijn. Kun je die ook niet kwijtraken. Je kunt met een slim deurslot de voordeur openen of sluiten en hebt als eigenaar van een pand steeds overzicht wie er wanneer gebruik heeft gemaakt van het slimme deurslot. Het slimme deurslot werkt met een gewoon mechanisme, ook nu de basis voor het deurslot. Een elektromotor maakt het vrijgeven en draaien van het slotmechanisme mogelijk. Belangrijk zijn ook de zender en ontvanger, die weer aangestuurd wordt middels bluetooth of een domotica systeem. Uiteraard is steeds sprake van beveiligde verbindingen, vergelijkbaar met de veiligheid die de banken ons bieden.

terug naar menu ↑

Waar wordt een slim deurslot voor gebruikt?

Slimme deursloten zie je zowel bij huizen als bij kantoorpanden. Zeker bij ondernemingen is het gebruik van slimme deursloten veel gemakkelijker en veiliger. Als je af wilt van die enorme sleutelbos bijvoorbeeld, en extra aandacht wilt besteden aan veiligheid is kiezen voor een slim deurslot een verstandige keuze. Je hebt veel meer overzicht wie een digitale sleutel heeft en kunt mensen eenvoudig rechten geven, ook voor een bepaalde tijdsduur.

Kies je voor een slim deurslot met een motor, dan zorgt de motor dat de deur opent. In andere gevallen moet je zelf de deur nog openen en sluiten. Een slim deurslot biedt ook gewoon veel gemak. Zeker als je een slim deurslot op een bestaand slot kunt plaatsen. Dan namelijk komt er geen hak- en breekwerk aan te pas. Dan doe je gewoon de bestaande sleutel in het slot en pas je de behuizing van het deurslot aan de sleutel aan. Het is iets meer werk als je de cilinder dient te vervangen. Maar ook dat is te overzien.

terug naar menu ↑

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Het aanbod slimme deursloten mag er zeker zijn. Het is belangrijk om eerst helder in kaart te brengen wat het voor jou perfecte deurslot is. Weet in elk geval altijd wat voor type deurslot dat je gaat vervangen. Ook denk je na over de manier waarop je het deurslot wilt monteren. Kies je voor motorisch openen of kan dit gewoon handmatig.

Ook is het goed te beseffen waar je het slimme deurslot precies voor wilt gebruiken. Vervolgens kun je kiezen voor de digitale sleutel mag dat je smartphone zijn of heb je liever een afstandsbediening. Verder is het nog belang of het slimme deurslot op een bestaand deurslot geplaatst kan worden of dat de cilinder vervangen dient te worden. Ook de functionaliteiten van een slim deurslot spelen een rol. Een ding is zeker, er kan altijd maatwerk geleverd worden en je hoeft je niet langer zorgen te maken over de grote sleutelbos.

terug naar menu ↑

De beste 5 slimme deursloten

1
terug naar menu ↑

Bold Smart Lock SX-33

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit deurslot

Open nu je deur met de Bold Smart Lock. Je hebt nooit meer je sleutels nodig en je kunt je deur openen met een druk op de knop in de app.

Pluspunt(en)
 • Makkelijk installatie
 • Meer veiligheid
Minpunt(en)
  2
  terug naar menu ↑

  Bold Connect

  8.5Expert Score
  Stijlvol & makkelijk te gebruiken

  Deze Bold Connect is een <strong>aanvulling voor uw smart cylinder</strong> waarmee u de bold kunt verbinden met het internet

  Pluspunt(en)
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Meerdere cylinders op aan te sluiten
  • Werkt met Android en Apple
  • Stijlvolle design
  Minpunt(en)
   3
   terug naar menu ↑

   Yale Linus Smart Door Lock

   9.1Expert Score
   Moderne deurslot van hoogste kwaliteit

    Deze innovatie is speciaal ontworpen om je leven makkelijker én veiliger te maken.

   Pluspunt(en)
   • Volledige controle binnen handbereik
   • Automatische vergrendeling & ontgrendeling
   • Altijd veilig en goed beveiligd!
   • Meldingen en activiteiten
   Minpunt(en)
    8.7Expert Score
    Elegant design met veel functies

    Met een handige vingerafdrukscanner, toetsenbord, extra bijgeleverde sleutels en IC kaarten is dit handige deurslot multifunctioneel te gebruiken.

    Pluspunt(en)
    • Vingerafdrukscanner
    • Optimale veiligheid
    • Wachtwoordbeveiliging
    Minpunt(en)
     5
     terug naar menu ↑

     Retrofit Smartlock

     8Expert Score
     Redelijke kwaliteit

     De slimme deuroplossing is het Smartlock van Alarmsecur waarbij je helemaal geen sleutel meer nodig hebt. 

     Pluspunt(en)
     • Zeer makkelijk te monteren
     • Simpel design
     Minpunt(en)        Logo