De beste slimme stekkers van 2022

Slimme stekker

Een slimme stekker die heel simpel werkt. Het klink wat tegenstrijdig. Toch zijn de slimme stekkers het helemaal. Ze zij namelijk in staat om andere apparaten in je huis slim te maken. De slimme stekker maakt het leven gemakkelijker. Je schakelt de verlichting van afstand aan en uit en laat het koffiezetapparaat elke ochtend alvast koffie voor je zetten.

Op het moment dat jij de keuken binnenkomt, is het apparaat net uit geprutteld. Slimme stekkers maken je huis bovendien veiliger en zijn onmisbaar geworden om het inbrekersgilde op het verkeerde been te zetten. Slim dus, om ook met slimme stekkers te gaan werken. Daar krijg je echt geen spijt van.

Wat is een slimme stekker?

Met een slimme steker kun je alle apparaten in je huis slim maken. Het werkt heel simpel; je plugt een lamp of een ander apparaat in de slimme stekker, doet de stekker in het stopcontact en je kunt ineens heel erg veel meer met je apparaat. Wat dan precies? Je bedient je apparaat nu bijvoorbeeld op afstand. Daarmee wordt de slimme stekker je beste beveiligingsvriend, om maar een zijstraat te noemen. Bovenal biedt een slimme stekker erg veel gemak. Heb je de televisie wel uitgedaan? Ach, maakt het uit. Dat doe je gewoon vanaf zolder voortaan. En zo kun je met een slimme stekker er dus voor zorgen dat je koffiezetapparaat al pruttelt als je ‘s morgens de keuken binnen loopt.

Waarvoor wordt een slimme stekker gebruikt?

De slimme stekker wordt gebruikt om de apparaten in je woning slimmer te maken. Bovendien wordt de slimme stekker gebruikt om je apparaten op afstand te bedienen. Dit doe je met een app op je smartphone, waarmee je simpel en slim de verlichting op de slaapkamer aan en uit doet vanuit je bed. Ook wordt de slimme stekker gebruikt om met tijdschema’s te werken. Je bepaalt dan van tevoren op welk moment een apparaat in- of uit moet schakelen. Zo kun je instellen dat de lamp in de loop van de avond uitschakelt. Met de timerfunctie kun je ook instellen wanneer een apparaat in- of uitschakelt. Dat komt bijvoorbeeld goed van pas als je op vakantie gaat.

Inbrekers selecteren hun doelwit mede op basis van licht. Blijft het licht in je huis dagen achtereen uit dan zou je wel eens op vakantie kunnen zijn, zo redeneren inbrekers. Door in te stellen dat de verlichting in je huis regelmatig aan en uit gaat, geef je de indruk dat je gewoon thuis bent. In dat geval zoeken de inbrekers wel even verder. Met slimme stekkers maak jij je huis dus een stuk veiliger. Wat je ook kunt doen is de slimme stekkers koppelen aan sensoren. Meest gebruikte koppeling is die met een bewegingssensor. Stap jij je bed uit om naar het toilet te gaan, dan stel je de sensor zo in dat de verlichting aan gaat als er beweging gedetecteerd wordt. De slimme stekker wordt ook gebruikt om het verbruik van apparaten te meten. Je kunt per apparaat het verbruik zien en dat bied je soms verrassende inzichten. Zo leer je precies op welke apparaten je kunt bezuinigen.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Soms kan een enorm aanbod ook een nadeel zijn. Het is min of meer aan de orde bij de slimme stekker. Het aanbod is namelijk zo groot, dat je door de spreekwoordelijke bomen het bos vaak niet ziet. Belangrijk dus om criteria op te stellen die je toepast bij het kiezen van de voor jou geschikte slimme stekker. Een daarvan is de afmeting van de slimme stekker. Op die manier kun je voorkomen dat andere stopcontacten niet meer bruikbaar zijn. Het is in dat kader altijd handiger voor een compacte slimme stekker te kiezen. Ook de ondersteuning die de slimme stekker biedt is belangrijk.

Ben jij echt iemand die wil werken met Google Home bijvoorbeeld? Of heb je liever ondersteuning van Alexa? Op de verpakking van de slimme stekker kun je aflezen wat ondersteund wordt. Het is verder uitermate belangrijk om als je een goed beeld van de beschikbare slimme stekkers te krijgen de reviews en ervaringen van anderen goed door te lezen. Daar kun je vaak al meer dan voldoende informatie uithalen en dat kan je helpen bij het maken van de voor jou enige juiste keuze.

De beste 2 slimme stekkers

1

Philips Hue – Smart plug

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit slimme stekker

Steek de Philips Hue slimme stekker in het stopcontact en sluit vervolgens je bestaande verlichting er op aan. Schakel je verlichting aan of uit met de Philips Hue Bluetooth app of zelfs met je stem. 

Pluspunt(en)
  • Hoge kwaliteit
  • Ideaal om van afstand te gebruiken
2

Smartify slimme stekker

8.5Expert Score
Stijlvol & makkelijk te gebruiken

Deze slimme stekker van Smartify is sijlvol en makkelijk te gebruiken.

Pluspunt(en)
  • Voice control
  • Eenvoudig te installeren
  • Energiemonitor
  • Tijdschakelaar
Minpunt(en)

        Logo