De 5 beste slimme weegschalen

Slimme weegschaal

Hoewel een slimme weegschaal in beginsel toch vooral je gewicht meet, biedt een dergelijk apparaat heel erg veel meer. Mensen die af willen of moeten vallen kunnen zich in elk geval geen beter motivatiemiddel meer bedenken nu de slimme weegschaal steeds je progressie in beeld brengt en je dus steeds met de neus op de feiten drukt. Ondertussen is het aanbod slimme weegschalen heel erg groot geworden en dat maakt de keuze voor de voor jou perfecte weegschaal nog best moeilijk.

Wat is een slimme weegschaal?

Met een slimme weegschaal meet je niet alleen je lichaamsgewicht maar (vaak) ook de spiermassa, het vochtgehalte, de botmassa en je vetpercentage. In negen van de tien gevallen synchroniseer je de slimme weegschaal met een speciale app die je installeert op je smartphone of je tablet. Vaak kun je die app vervolgens weer koppelen aan fitnessapplicaties.

Met een slimme weegschaal wordt een gezonde leefstijl gestimuleerd. De slimme weegschaal is in staat extra gegevens te meten door elektrische pulsen door je voeten te sturen. Zeker ook omdat je een compleet beeld krijgt en de slimme weegschaal je de mogelijkheid biedt de waarden te vergelijken is een slimme wegeschaal een apparaat dat je optimaal motiveert om gewicht te verliezen om of op gewicht te blijven.

Waarvoor wordt een slimme weegschaal gebruikt?

In eerste instantie is en blijft een weegschaal natuurlijk een apparaat dat je gewicht aangeeft. De slimme weegschaal meet daarnaast meer gegevens en stuurt die naar een bijbehorende app die je op je smartphone of je tablet installeert. Daar zie je vervolgens een overzichtelijk beeld van de verschillende waarden en zie je hoeveel progressie je al dan niet geboekt hebt. Om voor deze ultieme manier van motivatie te zorgen stuurt de slimme weegschaal de gegevens via wifi of bluetooth door.

Afhankelijk van welke slimme weegschaal je kiest wordt de weegschaal ook gebruikt voor het meten van het vetpercentage, de body mass index en de bot- en spiermassa alsmede de aanwezigheid van vocht in je lichaam. De slimme weegschaal slaat de gegevens steeds op waardoor je ziet of je goed bezig bent in je strijd om van overtollige kilo’s verlost te raken of dat je je beter aan het dieet en je beweegprogramma moet houden.

Om die reden is een app van de slimme weegschaal vaak te koppelen aan allerlei fitnessapplicaties die je ook op gerichte wijze kunnen helpen om gewicht te verliezen. De gegevens kunnen steeds gemakkelijk gesynchroniseerd worden in elk geval. Opnieuw afhankelijk van het type weegschaal dat je koopt, kunnen vaak alle gezinsleden met een eigen account gebruik maken van de slimme weegschaal en de bijbehorende app.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren?

Hoewel de slimme weegschaal aanvankelijk als iets revolutionairs gezien werd, is er tegenwoordig een enorm breed aanbod aan uitstekende weegschalen. De verschillende fabrikanten proberen elkaar te overtreffen wat betreft extra functies en dat maakt kiezen niet erg gemakkelijk. Bij het aanschaffen van een slimme weegschaal is het verstandig om rekening te houden met uiteraard jouw specifieke wensen en de functies die een weegschaal heeft. Zorg dus dat je weet wat je wilt en welke functies voor jou echt noodzakelijk zijn.

Belangrijk is zeker ook om de weegnauwkeurigheid te checken en of ook zwangere vrouwen er gebruik van kunnen maken en zo zelfs de groei van hun baby kunnen monitoren. Ook belangrijk is om na te gaan hoeveel mensen met een eigen account toegang hebben tot de weegschaal. De wijze van verbinding kan voorts een belangrijke rol spelen. Heb je een pacemaker, check dan altijd eerst of de slimme weegschaal die jij voor ogen hebt geschikt is. Dit vanwege de elektrische pulsen die via de voeten je lichaam binnen komen. Het is niet de bedoeling dat die pulsen ruzie gaan maken met je pacemaker uiteraard.

De beste 5 slimme weegschalen

1

Silvergear Smart Scale

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit co2 meter

Deze slimme bluetooth weegschaal kan binnen een paar seconden een uitvoerige lichaamsanalyse voor je uitvoeren via de twee sensoren onder je voeten

Pluspunt(en)
 • Lichaamsanalyse-app via bluetooth (compatible met iOS & Android-devices)
 • LCD-scherm met achtergrondverlichting
 • Gewichtsnauwkeurigheid: 0,1kg
 • Automatische aan-functie
Minpunt(en)
  2

  Yunmai X

  8.5Expert Score
  Stijlvol & makkelijk te gebruiken

  Yunmai X is een slimme personenweegschaal van compact formaat, deze zal je helpen om jouw gewichtsverlies en algehele gewichtsbeheersing te verbeteren met tien precisiemetingen en draadloze Bluetooth-synchronisatie.

  Pluspunt(en)
  • Meer dan 2,000,000 gebruikers en de aantal blijft groeien
  • 10 lichaamsmetingen
  • 180 dagen op een volle accu
  • Tracking voor maximaal 16 gebruikers. Weeg jezelf op elk moment zonder telefoon
  Minpunt(en)
   3

   FITAGE

   9.1Expert Score
   Moderne slimme weegschaal

   Deze slimme weegschaal heeft vele verschillende funties, zeker te adviseren.

   Pluspunt(en)
   • Digitale begeleiding bij het afvallen
   • Alle feitjes over jouw lichaam
   • Zeer nauwkeurig
   • 13 verschillende meetfuncties
   Minpunt(en)
    4

    Xiaomi Mi Body

    8.7Expert Score
    Elegant design met veel functies

    De vernieuwde Xiaomi Mi Smart scale 2 is nu van glas gemaakt en nu zelfs 13 metingen doen.

    Pluspunt(en)
    • Automatische persoonsherkenning
    • Kan meer dan 8 gebruiksprofielen onthouden
    • Koppelbaar met een mobiele app
    Minpunt(en)
    • Niet veilig te gebruiken bij zwangerschap
    5

    LifeGoods Slimme Weegschaal

    8Expert Score
    Goedkopere versie weegschaal

    Deze slimme weegschaal is een iets goedkopere versie. Dit betekend een iets simpeler design met minder functies. Maar voor de rest doet het wat het hoort te doen.

    Pluspunt(en)
    • Goedkoop
    • Simpel design
    Minpunt(en)
    • Metingen niet altijd even nauwkeurug

      Logo