Beste 5 Elektrische Vouwfietsen

Elektrische vouwfiets

De elektrische vouwfiets, een handige opvouwbare fiets die steeds vaker op straat wordt gezien. En dat is niet voor niets, de populariteit van de elektrische vouwfiets is enorm gestegen in de afgelopen maanden. Dit komt mede door de handigheid en de opvouwbaarheid, hierdoor kan de fiets overal mee worden genomen. Het gemak is groot zeggen vele gebruikers.

De aankoop reden kan verschillen van; mee in het openbaar vervoer kunnen nemen van je fiets tot het makkelijk vervoeren van de fiets. Ook steeds meer fietsenfabrikanten beginnen met het produceren van de elektrische vouwfiets, hierdoor komen er steeds meer opties en wordt de vraag “Wat is de beste elektrische vouwfiets van 2022?” steeds vaker gesteld. Wij hebben in dit artikel onderzoek verricht naar de verschillende opties van elektrische vouwfietsen en hebben op verschillende aspecten en beoordeling criteria de fietsen beoordeeld. Hierdoor heb je een gemakkelijk overzicht van de verschillende mogelijkheden.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

Wat is een elektrische vouwfiets?

Een elektrische vouwfiets is herkenbaar door twee verschillende componenten. Ten eerste kan een elektrische vouwfiets zoals de naam het al zegt gevouwen worden. Door middel van het design en het materiaal is de mogelijkheid er om de fiets te vouwen. Vaak heeft de fiets enkele plekken waarbij met een beetje draaien de fiets kan worden gevouwen. Deze plekken bevatten scharnieren op deze plekken. Ten tweede heeft de elektrische vouwfiets kleine banden, dit is natuurlijk ook heel handig wat betreft het vouwen. Als de vouwfiets grotere banden had dan heeft het uiteindelijk niet veel zin, omdat het dan nog steeds veel ruimte opneemt.

Natuurlijk is de fiets elektrisch. De banden zijn kleiner dus zal het meer toeren dan een normale fiets. Ook zullen de banden sneller versleten zijn waardoor het vaak ook van dikker materiaal is dan bij een normale fiets. De banden zijn in sommige situaties dunner in breedte dan de normale elektrische fiets. Indien dit het geval is zal de oppervlakte weerstand van de fiets minder zijn, hierdoor zal het energieverbruik ook minder zijn.

Accu

Door de accu en de mechanismes die erbij komen op de fiets komt de fiets vooruit. De accu wordt opgeladen met elektriciteit dat ervoor zorgt dat de wielen draaien. Bij een elektrische auto heb je ook natuurlijk geen uitlaat dus de elektrische vouwfiets heeft ook geen uitlaat. De batterij zit vaak verborgen in de stang in het midden van de fiets.. Dit kan natuurlijk veel impact hebben op het vouwen van de fiets, hierdoor is het belangrijk bij het kiezen om hier rekening mee te houden. Vaak geeft de fabrikant op de website weer hoe het eruit ziet als de fiets is opgevouwen.

Waarom is de elektrische vouwfietsen populair?

De elektrische vouwfiets zie je steeds vaker in het openbaar vervoer, op fietswegen en in de stad. Dit is je misschien ook opgevallen. Dit komt voornamelijk door de gemakkelijkheid van de fiets in deze situaties. Vele personen hebben dagelijks de ervaring om met het openbaar vervoer te reizen, wanneer dit het geval is en je moet een grote fiets meenemen is dat enorm onhandig. In de meeste grote stations in Nederland heb je te maken met trappen om naar het perron te lopen, waardoor het tillen van een grote fiets onmogelijk kan zijn. Hierdoor is het zeker makkelijk als je de mogelijkheid hebt om je fiets op te vouwen. Nadat dit is gebeurd kun je de fiets makkelijk dragen naar het perron en kun je het gemakkelijk bijhouden tijdens het reizen.

Het gebruik van de elektrische vouwfiets zorgt ervoor dat je niet meer ter plekke vervoer hoeft te regelen in de stad. Vele personen komen van dorpen of andere steden naar het werk maar de afstand van het station naar het werk kan zeer divers zijn. Een bus nemen van het station kan ook vervelend zijn. Dit zijn de voornaamste redenen waarom steeds meer elektrische vouwfietsen komen in Nederland.

Wat zijn belangrijke criteria bij het selecteren van de vouwfiets?

Belangrijke criteria omtrent het selecteren van de elektrische vouwfiets zijn; design, kwaliteit materiaal, prijs, bandgrootte en accu. We hebben bijna alle mogelijke elektrische vouwfietsen hierop getest en hebben een selectie gemaakt die onderaan het artikel staan weergegeven. De reden waarom we deze criteria hebben gekozen is omdat het essentieel staat bij de functionaliteiten van de fiets en omdat het zeer divers kan zijn bij verschillende fabrikanten. Daarnaast hebben wij per fietsenmerk de prijzen vergeleken op betrouwbare websites en hebben de beste prijs hier op de website gezet. Hierdoor heb je niet alleen een goed overzicht van de beste aspecten maar zie je ook meteen voor welke prijs je het kan kopen.

Bandgrootte

De bandgrootte van een elektrische vouwfiets kan enorm verschillen. Ondanks dat alle bandgroottes relatief kleiner zijn dan bij een normale elektrische fiets is het onderlinge verschil groot. Bij het selecteren van de fiets is het belangrijk om een idee te krijgen hoe groot de fiets is bij het opvouwen maar net zo goed hoe groot de banden zijn op de fiets. De fietsfabrikanten zijn op zoek naar de ideale verhouding tussen het ideaal maken voor het opvouwen als het zo licht mogelijk maken tijdens het fietsen. Hierop hebben wij de fietsen geselecteerd. De Windgoo B20 heeft bijvoorbeeld een bandgrootte van 14 inch.

Batterij

De batterij, of accu genoemd, is bijna het belangrijkste criteria bij het selecteren van de fiets. Het bepaalt de afstand die de fiets kan afleggen zonder opnieuw opgeladen te worden. De batterij zal impact hebben op de afstanden die je kunt afleggen. Het is hierom heel belangrijk om vooraf te weten wat voor afstand je wilt kunnen afleggen met de fiets (zonder oplaad mogelijkheid onderweg), om ervoor te zorgen dat je zonder verrassingen komt. De batterij van de Windgoo B20 heeft als voorbeeld een accuradius van 18km. Want niemand vindt het fijn om met een lege batterij te zitten aan het einde van de weg. Wij hebben per fiets een indicatie gegeven van de afstand die de fiets kan afleggen.

Materiaal

Het materiaal waarvan de elektrische vouwfiets is gemaakt is belangrijk. De meeste fietsen zijn gemaakt van aluminium, dit komt door de sterkte van het materiaal maar ook van het gewicht. Aluminium is namelijk heel licht in gewicht, dit zorgt bij het tillen van de fiets voor geen ongemak. Ook is aluminium heel sterk materiaal en kan mooi worden afgewerkt in het design.

Gewicht

Het gewicht van elektrische vouwfiets is belangrijk. Zoals in de vorige alinea’s staat uitgelegd wordt de fiets vaak gebruikt om makkelijk te kunnen tillen. Wanneer de fiets zwaar is, zorgt dit voor een veel moeizamer proces bij het optillen. De fietsen worden in de meeste gevallen vaak ontwikkeld om zo licht mogelijk te zijn. Wij hebben het gewicht van de fietsen gezet bij beschrijvingen van de producten. We hebben fietsen met absurd hoge gewichten niet meegenomen in onze selectieproces, dit vanwege dat dit niet prettig is. De Windgoo B20 heeft bijvoorbeeld een gewicht van 18 kilogram.

Prijs kwaliteit verhouding

De prijs kwaliteit verhouding is enorm belangrijk. De fietsen zijn door ons test team hierop heel secuur nagekeken. Wij zijn diep in de specificaties gedoken om voor u alles te onderzoeken. Sommige specificaties kunnen soms onbegrijpelijk zijn, hierdoor hebben wij dit werk al voor u kunnen doen. Uiteindelijk zijn op alle bovenstaande criteria honderden fietsen geëvalueerd, hieruit is een top vijf gekomen die hieronder staan weergegeven.

Reviews van de beste 5 elektrische vouwfietsen


Windgoo B20 Elektrische fiets

Windgoo B20 Elektrische fiets

De Windgoo B20 elektrische fiets is een simpel design maar functioneel.
9.5Expert Score
Hoogste kwaliteit prijs verhouding

Deze fiets heeft een simpel design met hoge functionaliteit. Het is niet voor niets de meest populaire fiets op de markt.

Positief
 • Simpel design
 • Makkelijk te gebruiken
 • Top materiaal en vouwsysteem
Minder
 • Middelmatige accuradius
OnderwerpInfo
BandgrootteDe banden van de Windgoo B20 Elektrische fiets zijn 14 inch.
BatterijDe batterij heeft een accuradius tot 18 km. De batterij wordt in 4 uur opgeladen.
MateriaalDe fiets is gemaakt van licht aluminium materiaal.
GewichtDe fiets is 18 kilogram.
Prijs kwaliteit verhoudingDeze fiets is niet al te duur.
ConclusieAls je op zoek bent naar een goedkopere elektrische vouwfiets met een lage accuradius dan is dit misschien iets voor je.

Windgoo B3 Opvouwfiets

Windgoo B3 Opvouwfiets

De elektrische vouwfiets van Ohwens. Prachtig design met sterke schokdempers.
8.5Expert Score
Goedkoop en prachtig design

Dit is een van de goedkopere elektrische vouwfietsen, dit valt ook terug te zien in de accuradius. Maar het is een van de beste in deze prijsklasse.

Positief
 • Goedkoopste uit de lijst
 • Makkelijk te vouwen
 • Licht materiaal
 • Niet goed? Geld terug
Minder
 • Mindere accuradius
OnderwerpInfo
BandgrootteDe banden van de Windgoo B3 Opvouwfiets zijn van 12 inch.
BatterijDe batterij heeft een accuradius tot 25 km. De batterij is 350 watt waardoor het snelheden kan bereiken van 25 km / u. De motor heeft kracht om tot een hoek van 20 graden te klimmen.
MateriaalDe fiets is gemaakt van licht aluminium materiaal.
GewichtDe fiets is 12 kilogram.
Prijs kwaliteit verhoudingDe prijs is wat minder bij dit product, dit valt ook terug te zien in de accuradius. Als je nu niet ver hoeft te fietsen dan is dit zeker een aanrader.
ConclusieGoedkope toffe fiets om te hebben.

Ohwens Elektrische Vouwfiets

Ohwens Elektrische Vouwfiets

De elektrische vouwfiets van Ohwens. Prachtig design met sterke schokdempers.
8Expert Score
Top design met goede actieradius

Het design van deze elektrische vouwfiets is een van de beste uit de test, dit komt mede door het heel makkelijk opvouwen van de fiets.

Positief
 • Goede kwaliteit batterij
 • Super makkelijk opvouwbaar
 • Hoge kwaliteit materiaal
 • Niet goed? Geld terug
Minder
 • Beetje vaag over exacte actieradius
OnderwerpInfo
BandgrootteDe banden van de Ohwens opvouwbare elektrische fiets zijn van 14 inch.
BatterijDe batterij heeft een accucapaciteit van 7,8Ah, hierdoor is de actieradius tot 50km. De motor heeft 250 W aan kracht waardoor het een maximale snelheid van 25 km/u kan bereiken. De fiets kan hellingshoeken tot 30 graden aan. De batterij wordt opgeladen in 6 uur.
MateriaalDe fiets is gemaakt van licht aluminium materiaal.
GewichtDe fiets is vrij licht. De fiets kan 120 kilo draaggewicht aan.
Prijs kwaliteit verhoudingDe prijs kwaliteit verhouding is heel goed bij deze fiets. De informatie is misschien nog niet zo duidelijk wat betreft de actieradius maar het is een goede accu die er in zit. Ook geeft het bedrijf aan dat je gegarandeerd geld terug krijgt bij ontevredenheid.
ConclusieZeker een van de best mogelijke fietsen die er is.

Huihan elektrische vouwfiets

Huihan elektrische vouwfiets

De elektrische vouwfiets van Huihan. Snel design met toffe prijs kwaliteit verhouding.
7.5Expert Score
Snel, goedkoop en verre accuradius

Goedkoop met een verre accuradius. Kwaliteit staat bij dit artikel voorop.

Positief
 • Goedkoop
 • Hoge accuradius
 • Licht materiaal
 • Niet goed? Geld terug
Minder
 • Valt wel heel erg op
OnderwerpInfo
BandgrootteDe banden van de Huihan opvouwfiets zijn 12 inch.
BatterijDe batterij heeft een accuradius tot 50 km. De fiets kan 30 km/u alleen in elektrische modus. Met een 6aH lithium batterij wordt het in 3 uur opgeladen.
MateriaalDe fiets is gemaakt van licht aluminium materiaal.
GewichtDe fiets is 17 kilogram.
Prijs kwaliteit verhoudingDeze fiets heeft de beste prijs kwaliteit verhouding van alle elektrische vouwfietsen.
ConclusieVan ons testpaneel de beste keuze.

FIIDO D3 Elektrische fiets

FIIDO D3 Elektrische fiets

De FIIDO D3 is de allerbeste elektrische vouwfiets in een hogere prijsklasse.
8.5Expert Score
Hoogste kwaliteit op de markt!

Deze fiets heeft de verste accuradius, is niet te duur en heeft beste materiaal en kwaliteit die er is.

Positief
 • Hoogste kwaliteit
 • Hoge accuradius van maar liefst 80km!
 • Top materiaal en design
 • Niet goed? Geld terug
Minder
 • Duurdere prijscategorie
OnderwerpInfo
BandgrootteDe banden van de FIIDO vouwfiets zijn 14 inch.
BatterijDe batterij heeft een accuradius tot 80 km gemiddeld! 250 Watt batterij! Kan snelheden tot 25 km aan!
MateriaalDe fiets is gemaakt van licht aluminium materiaal.
GewichtDe fiets is 16 kilogram.
Prijs kwaliteit verhoudingDeze fiets heeft de beste prijs kwaliteit verhouding van alle elektrische vouwfietsen in een hogere prijsklasse.
ConclusieVan ons testpaneel de beste keuze voor een elektrische vouwfiets in een hogere prijsklasse.

Veel gestelde vragen

Wat is een elektrische vouwfiets?

Een elektrische vouwfiets is herkenbaar op de vouwbaar mogelijkheid en dat de fiets elektrisch is. De banden van deze fietsen zijn meestal een stuk kleiner dan bij een gemiddelde elektrische fiets, zo zijn ze enorm herkenbaar.

Waarom zou ik een elektrische vouwfiets kopen?

Een elektrische vouwfiets is enorm handig wat betreft het vervoeren van de fiets. Stel je moet dagelijks met het openbaar vervoer reizen dan is het enorm handig. Ook in de stad fietsen en de fiets in de hand meenemen naar een horeca gelegenheid is zeer eenvoudig met een elektrische vouwfiets.

Hoeveel kost een elektrische vouwfiets?

Een elektrische vouwfiets kost tussen de €300 en €2000 euro. De prijs is gebaseerd op de kwaliteit van het materiaal en op de specificaties van de accu. Deze aspecten hebben direct invloed op de levensduur en accuradius van de elektrische vouwfiets.

Wat is herkenbaar aan een elektrische vouwfiets?

Wat zeer herkenbaar is aan een elektrische vouwfiets zijn de kleine banden. De fiets lijkt een beetje op een eenwieler met twee wielen. De kleine banden zorgen ervoor dat het opvouwen makkelijker is.

4.8 Totale Score

Gebruikers Beoordeling: 4.75 (12 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Logo