Penny board kopen? Dit zijn de beste penny boards van 2024!

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Een penny board is een heel erg leuk board om te hebben. Je kunt ermee skaten maar dan wel op een minder groot formaat. Dat betekent dus dat jij sneller bent en dat je makkelijker ergens naartoe kunt gaan. Het voordeel van een penny board is dat je er van jong tot oud op kunt rijden, het enige wat je nodig hebt is een beetje ervaring maar als jij die hebt kun je overal naartoe.

Dit zijn de 10 beste penny boards van 2024

In de top 10 beste penny boards van 2024 zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


Uitgelicht: 3 keer het beste penny board van 2024

Big Bang Boards® Penny Board

Het Big Bang Boards® Penny Board is het beste penny board van dit moment. Door de hoogwaardige kwaliteit van de onderdelen zorgt het penny board voor jarenlang plezier. Door de vele verschillende kleuren die aanwezig zijn, is er voor iedereen een perfect penny board beschikbaar.

De penny boards van Big Bang Boards zijn uitgerust met sterke wieltjes. Ook zijn de penny boards verkrijgbaar met LED wielen. Als je aan het skaten bent, zie je de wieltjes oplichten. Het penny board wordt geleverd met handige sleutels om de wieltjes waar nodig los te maken.

Bestel de Big Bang Boards® Penny Board in verschillende kleuren:


Sajan Mini Skateboard

De Sajan Mini Skateboard, zoals penny boards ook vaak genoemd worden, is ook een zeer goede optie als je op zoek bent naar een penny board. Het Sajan penny board heeft veel leuke toevoegingen. Kies uit meerdere kleuren om het juiste penny board te vinden. Ook deze penny boards zijn uitgerust met leuke LED verlichting wielen. Wanneer je rollend de straat door gaat, zie je de lichtjes aan gaan. De lengte van het penny board is 56 cm. Dit is perfect om te kunnen skaten!

Bestel de Sajan Mini Skateboard in verschillende kleuren:


Choke Penny Board

Het Choke Penny Board is de beste optie als je zoekt naar een goedkoop penny board. Het penny board is alles wat je nodig hebt. Het heeft een zeer sterk frame en wordt geleverd met sterke wieltjes. Ook is het mogelijk om te kijken naar leuke prints op het penny board. Het mini skateboard is 58,5 cm lang en kan maximaal 100 kg aan. Dit is natuurlijk meer dan genoeg voor alle kinderen!

Bestel de Choke Penny Board op onderstaande vertrouwde webshops:


Wat is een penny board?

Je bent op zoek naar een skateboard maar je vindt een normaal skateboard eigenlijk te groot. Je kunt dan kijken naar een penny board, een penny board is namelijk een skateboard maar dan in een kleiner formaat. Een kleiner formaat heeft als grote voordeel dat je er dus ook op kunt als je nog wat jonger bent maar ook als je al volwassen bent. Ondanks de kleine wieltjes kun je er wel heel erg snel mee gaan.

Wat kun je met een penny board doen?

Als jij van een skateboard houdt dan kun jij ook op een penny board skaten, een penny board is namelijk een skateboard maar dan in een wat kleinere versie. Je kunt met een penny board perfect op een wegdek rijden, door de hardheid van de wielen kun je ook nog eens met een flinke vaart rijden. In de skateboard taal noemt met dit cruisen, je kunt dus makkelijk over de stoep of de weg gaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat je valt. Je kunt op die manier dus op een makkelijke manier een flinke afstand afleggen, hoe makkelijk wil je het nog meer hebben?

Welke soorten penny boards zijn er?

Penny boards zijn er in heel veel soorten, dan kun je denken aan zowel de kleur als het uiterlijk van het penny board. Je zou ervoor kunnen kiezen om een stoere kleur te nemen maar een rustigere kleur is ook een hele goede optie. Naast dat je uit kleuren kunt kiezen zijn er natuurlijk ook verschillende merken die je kunt kiezen. Er is voor iedereen een penny board te vinden en dat komt door de ruime keuze die er is.

Waar moet je op letten bij het kopen van penny board?

Als je op zoek gaat naar een penny board dan krijg je er een heleboel te zien. Toch zul je waarschijnlijk wel een voorkeur hebben naar een bepaald penny board. Misschien heb je die wel gezien of heb je een merk in gedachte waarvan je weet dat het een goed merk is. Let er vooral goed op dat het penny board ook echt jouw gewicht kan dragen.

Beste penny board
De Big Bang Boards® Penny Board is het beste penny board van 2024

Waar koop je een penny board?

Op best veel plaatsen kun je een penny board kopen, je kunt ze sowieso in een speelgoedwinkel kopen en meestal hebben ze er daar ook meerdere op voorraad. Doordat het een soort van sport is kun je hem vaak ook nog in andere sportwinkels vinden. Vaak kun je een penny board ook in een skate winkel vinden. Er zijn dus winkels genoeg waar je een penny board zou kunnen kopen.

Online kopen of in de winkel

Je zou ervoor kunnen kiezen om een penny board in de winkel te gaan kopen, als jij hem in de winkel gaat kopen dan kun je gelijk zien wat je gaat kopen. Het grootste voordeel is dan dat je kunt kijken of je het wat vindt en je kunt hem misschien ook nog wel proberen, als je het wat vindt dan kun je hem ook gelijk mee naar huis nemen. Als jij niet van winkelen houdt dan kun jij natuurlijk ook nog online kijken, je zult dan een ruime keuze hebben aan penny boards. Je hoeft de deur dan niet uit en jouw penny board wordt aan huis bezorgd, dat is toch wel een heel erg groot voordeel.

Wat betaal je voor een penny board?

Het kan heel erg verschillen wat jij voor een penny board gaat betalen, als jij een hele simpele gaat kopen dan zul je daar minder voor betalen dan wanneer je er eentje van een bekend merk neemt. Als je weet wat je kunt verwachten qua prijs dan zal het al een stuk makkelijker worden om er eentje uit te zoeken. Als jij er eentje wilt kopen die dan veel te duur uitvalt dan weet je in ieder geval dat er ook goedkopere te vinden zijn. Jij bepaald op die manier helemaal zelf wat je uit gaat geven aan jouw nieuwe penny board.

Welke maat heeft een penny board?

Je kunt 2 soorten penny board kopen, een cruiser en een longboard. Welke jij gaat kopen dat is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Als jij verre afstanden ermee wilt maken dan kun je misschien beter voor wat grotere gaan, je zou dan kunnen kiezen voor een longboard. Een longboard heeft iets grotere wielen dan een cruiser, je gaat daarmee dus iets harder waardoor je sneller een afstand af kunt leggen.

Verschil tussen een skateboard en een penny board

Met een skateboard kun je heel erg veel doen, je kunt veel trucs doen door bijvoorbeeld over een skateparcours heen te rijden. Een skateboard is meestal gemaakt van hout en harde wieltjes om zo de harde klappen op te vangen die gemaakt worden tijdens stunts. Een penny board is niet voor stunts, met een penny board kun je afstanden maken doordat hij daarvoor is gemaakt. Hij is helemaal gemaakt van plastic in tegenstelling tot het skateboard.

Voor welke leeftijd is een penny board?

Een penny board kun je eigenlijk voor alle leeftijden gebruiken, natuurlijk is het wel zo dat je niet wilt dat er wat gebeurd. Als je nog niet weet wat je precies moet doen om een penny board te besturen kun je er het beste voor zorgen dat je valbescherming hebt, maar ondanks dat als je het wel weet is het minstens zo belangrijk dat je ervoor zorgt dat je bescherming draagt. Zeker als je een grote snelheid haalt met je penny board is het belangrijk omdat je ook heel erg hard kunt vallen dan, zorg er dus voor dat je goed beschermd bent als je gaat skaten.

Waar mag je skaten met een penny board?

Dat je op een penny board kunt skaten is natuurlijk een geweldig gevoel maar je mag niet zomaar overal skaten. Zo mag je niet op straat skaten, dat is namelijk heel erg gevaarlijk en je kunt daarmee de auto’s hinderen. Je mag wel skaten op de stoep, het voetpad of het fietspad. Er blijven dus genoeg plaatsen over waar jij kunt skaten, het is namelijk niet alleen veiliger voor jou maar ook voor de medeweggebruikers. 

Welke snelheid kun je halen met een penny board?

Met een penny board kun je heel erg hard gaan, hoe hard je gaat is helemaal afhankelijk van hoe hard je zelf wilt gaan of wat je durft. Sommige mensen vinden het al genoeg als ze stapvoets gaan op een penny board maar een ander is meer een gewaagd persoon en gaat graag harder, je kunt dan tot wel 30 km per uur halen. Reken er wel op dat als je hard gaat op een penny board dat je dus ook voorbij andere mensen raast. Des te harder je gaat des te gevaarlijker het kan worden als je niet goed op let.

Producten vergelijker
Logo