Tochtrol kopen? Dit zijn de beste tochtrollen van 2023!

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Een tochtrol is heel erg handig op het moment dat jij last hebt van tocht en de kou die daardoor binnenkomt. Door een tochtrol neer te leggen op de plaats waar jij last hebt van tocht zul je merken dat het de tocht tegen zal gaan houden. Dit is voor jezelf beter omdat er geen kou of tocht doorkomt want je kunt daarmee ook op je stookkosten besparen en je bent dus goedkoper uit. Het is makkelijk om een tochtrol te gebruiken en op die manier kan dus iedereen er ook echt gebruik van maken.

Dit zijn de 10 beste tochtrollen van 2024

In de top 10 beste tochtrollen van 2024 zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


Uitgelicht: 3 keer de beste tochtrol van 2024

Simple Fix Tochtstrip

De Simple Fix Tochtstrip is de beste tochtrol van 2024. De tochtstrip is eenvoudig onder de deur te plaatsen om alle tocht buiten de deur te houden. Het komt namelijk vaak voor dat er vanuit onder de deur tocht komt. Door de handige tochtrol van Simple Fix, voorkom je dat er tocht door de hele ruimte komt. De strips zijn makkelijk op te plakken en op maat te maken. Hierdoor ben je verzekerd van een tochtvrije ruimte!

Bestel de Simple Fix Tochtstrip in verschillende kleuren:


TheGoods™ Tochtstopper

De TheGoods™ Tochtstopper is een van de betere tochtrollen die er te vinden zijn. De tochrol beschermt namelijk niet een enkele kant van de deur, maar zit aan beide kanten. Hierdoor krijgt de tocht geen schijn van kans. De dubbele bescherming is niet te merken, omdat je de deur nog steeds erg goed open en dicht kunt doen. De tochtrol is eenvoudig op maat te maken en geeft een zeer goede bescherming.

Bestel de TheGoods™ Tochtstopper op onderstaande vertrouwde webshops:


Rori Dubbele tochtstopper

De Rori Dubbele tochtstopper is een van de betere tochtrollen die je kunt plaatsen. De Rori dubbele tochtrol biedt bescherming aan beide kanten van de deur. Hierdoor is het perfect om vocht buiten de deur te houden. Ook is de tochtrol in verschillende kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kun je zelf de kleur kiezen die het beste bij je woning past. Is de tochtstrip te lang voor je deur? Dan hoef je hem alleen maar even op maat te knippen. Het materiaal is zo zacht dat je er met een schaar gemakkelijk doorheen komt!

Bestel de Rori Dubbele tochtstopper in verschillende kleuren:


Wat is een tochtrol?

Een tochtrol is een rol die jij gebruikt om tocht in jouw huis tegen te gaan. Er zijn kleine kiertjes waardoor de tocht naar binnen komt en daardoor kan er dus kou in jouw huis komen. Als jij tegen die kiertjes een tochtrol legt dan zal dat de kou stoppen en zal er dus geen tocht meer doorheen komen. Jij kunt op die makkelijk besparen op de kosten omdat jij de verwarming niet aan hoeft te zetten.

Welke soorten tochtrollen zijn er?

Er zijn een heleboel soorten tochtrollen, je hebt ze in een rondje maar je hebt ze ook in een vierkantje. Afhankelijk van wat jij mooi vindt kun jij kiezen voor een ronde of een vierkante. Het hangt ook af van de plek waar jij de tochtrol nodig hebt, het is goed daar van tevoren over na te denken omdat het jammer zou zijn als je de verkeerde koopt. Er is genoeg keuze waardoor jij vast een mooie tochtrol voor in jouw huis zult vinden.

Een losse of een vaste tochtrol

Welke tochtrol jij gaat gebruiken kan ook heel erg afhangen van de plek waar jij hem nodig hebt. Je kunt kiezen voor een losse of een vaste tochtrol, als je een vaste kiest dan hoef jij niet de hele tijd de rol terug te leggen. Als jij bijvoorbeeld eentje nodig hebt onder de deur dan verschuift de tochtrol iedere keer als jij de deur open doet, dat kan lastig zijn als je hem vergeet terug te leggen. Je kunt dan kiezen voor een tochtrol die vast zit aan beide kanten van de deur, jij hoeft dan niet de hele tijd de tochtrol terug te schuiven als je de deur open of dicht hebt gedaan.

Waar gebruik je een tochtrol?

Je kunt een tochtrol op verschillende plekken in huis gebruiken, elk kiertje kun je er in principe mee dichten. Meestal wordt een tochtrol gebruikt voor een deur, als er tocht onderdoor komt dan kan het dus ook kou doorlaten wat je met een tochtrol kunt stoppen. Ook kun je ervoor kiezen om een tochtrol voor je raam te gebruiken, soms dan zit er ook een kiertje dat je wilt stoppen. Als je de tochtrol tegen de kier aan plaatst dan komt er geen tocht meer door de kier heen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tochtrol?

Als je op zoek bent naar een tochtrol dan zul je erachter komen dat er een heleboel soorten zijn. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je met een paar dingen rekening houdt zodat hij ook echt zijn werk kan doen. Als jij bijvoorbeeld een te korte tochtrol koopt dan kan het zijn dat er alsnog een kiertje blijft en dat daar dan de kou nog doorheen komt. Je moet dus goed opletten dat jij wel de juiste koopt anders dan heeft de tochtrol geen effect en dat zou heel erg zonde zijn.

De prijs van een tochtrol

De prijs van een tochtrol kan heel erg verschillen, je kunt het zo goedkoop of zo duur maken als dat jij dat zelf wilt. Des te mooier en des te groter de tochtrol wordt des te hoger de prijs over het algemeen zal zijn. Als jij kiest voor een huismerk dan zul jij daar over het algemeen minder voor betalen dan wanneer jij er eentje kiest van een design merk. Jij kunt op die manier dus een beetje zelf bepalen hoeveel jij uit gaat geven aan een tochtrol.

Juiste maat tochtrol

De juiste maat is vanzelfsprekend heel erg belangrijk bij een tochtrol, een centimeter kan er namelijk al voor zorgen dat er alsnog tocht doorheen kan komen. Er komt dan dus tocht langs waardoor de kou alsnog in de kamer komt, dat is zonde want met goed meten is dat te voorkomen. Als je niet precies weet hoe jij moet meten om de juiste maat te hebben dan kun je beter even om hulp vragen. Het zou jammer zijn als je een tweede tochtrol moet kopen omdat de eerste te groot of te klein is.

Beste Tochtrol
De Simple Fix Tochtstrip is de beste tochtrol van 2024

Waar koop je een tochtrol?

Een tochtrol kun je op verschillende plaatsen kopen, je kunt zelf kiezen of je liever naar een winkel gaat of het fijner vindt om online te bestellen. Beide heeft zijn voor- en nadelen en het is helemaal persoonlijk waar jij voor kiest, de ene gaat liever naar een winkel dan dat hij online besteld. Het voordeel van naar de winkel gaan is dat je gelijk kunt zien wat je koopt, je kunt het ook gelijk mee naar huis nemen. Als je online gaat bestellen dan hoef je niet naar buiten en wordt het aan je deur bezorgd, wel kan het zijn dat het tegen kan vallen wat je dan in huis krijgt.

Wat kun je van een tochtrol verwachten?

Op het moment dat jij een tochtrol plaatst kun jij verwachten dat de tocht die erdoor komt tegen wordt gehouden. Als jij ervoor zorgt dat je de juiste maat hebt waardoor hij goed aansluit zul je merken dat het een stuk warmer blijft in huis. Tocht is niet alleen slecht voor de kachel die elke keer aanslaat maar ook voor de gezondheid, als je op de tocht zit dan kun je daar ook ziek van worden. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je een goede tochtrol koopt en dat moet ook helemaal lukken met alle soorten die er te koop zijn.

Waarom een tochtrol?

Het is zonde als je kou door laat komen, je kunt dat namelijk heel erg makkelijk voorkomen. Sommige mensen gooien er een handdoek voor om ervoor te zorgen dat er geen kou meer doorkomt maar dat is lang niet zo effectief als een tochtrol. Een tochtrol is niet heel erg duur dus een beter alternatief, je bent er dan zeker van dat de tocht er niet meer door komt. Het is dus ook beter voor jouw portemonnee om een goede tochtrol aan te schaffen.

Kun je zelf een tochtrol maken?

Een tochtrol kun je zelf maken maar dan loop je wel het risico dat je het niet goed doet, je hebt dan alle moeite voor niks gedaan want dan werkt het niet op de juiste manier. Je kunt er dan beter voor kiezen om een goede tochtrol aan te schaffen, je bespaart jezelf dan de moeite en kosten van het zelf maken van een tochtrol. Als je voor een echte tochtrol gaat dan ben je er ook zeker van dat het doet wat het moet doen, de tocht tegenhouden waardoor jij kou in huis krijgt. Jij zit er dus met een goede tochtrol lekker warmpjes bij, precies waarvoor jij een tochtrol hebt gekocht.

Producten vergelijker
Logo